Chat Log 65

Dit is een Chat Log. Een log waar bezoekers, bekenden of weblogvrienden met elkaar kunnen ‘praten’ over datgene wat hun bezighoudt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Chat Log 66 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Naast het Chat Log bestaat er al een succesvol Politiek Log. Het Algemeen Log is ooit bedoeld geweest voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips. Voor dit laatste is een Chat Log een alternatief. Daar zouden bijvoorbeeld ook ervaringen over voetbal een plaatsje kunnen krijgen. Dus: het Algemeen Log gebruiken voor actuele Zwolse nieuwtjes en tips, en het Chat Log voor een aangename conversatie.

Artikel delen:
Reacties 630
 1. Ik wel, ik type sneller dan mijn browser aankan. Dan staat opeens de helft van de zinop een andere plek. Wil ik dat weghalen, staat de cursor opeens ergens anders en haal ik een goed stuk teskt weg. En net stond mijn posting op de plek van mijn naam. 🙂


  Maak melding

 2. Bericht door Dame, op 7 februari 2013 om 22:55
  Ik wel, ik type sneller dan mijn browser aankan.

  Type maar eens wat langzamer want dan maak je misschien minder fouten.;D


  Maak melding

 3. Dame, ik was even ⤽verdwaald⤝ op Chatlog 64, om en ⤽boom⤝ op te zetten met Assie.
  Maar ik zie inmiddels door het ⤽bom(en)⤝ het bos niet meer, dus verdwijn ik maar weer. 🙂  Maak melding

 4. Drama, BZV? Heb even gegoogeld en kom op Boer zoekt Vrouw. Volg je dat?:) Mss zijn de kijkers idd gluurders te noemen, maar de deelnemers iig exhibitionisten. Dus met wederzijds goedvinden, zullen we maar zeggen.;)


  Maak melding

 5. Zojuist nog mijn goede vrind H.J. aan de telefoon gehad en hij verzocht mij om u allen namens hem een bijzonder goedemorgen toe te wensen.  Maak melding

 6. Bericht door JanD, op 7 februari 2013 om 23:11
  @JeanJacques, Firefox.

  Works much better, doesn’t it?

  Now try to copy this:  Maak melding

 7. Geen playlist maar wel een lueke Youp vandaag! 🙂

  Carnaval
  Hoe ik dit jaar naar carnaval ga? Als cowboy, maar dan wel in een speciaal cowboypak. Ik doe mee in de optocht. Op een haperende kar met lekke banden, die wordt voortgetrokken door een tractor van de overheid.

  Ik draag geen nichterige ruitjesblouse, maar een smetteloos wit overhemd, een mooie stropdas en het pak zelf is uiteraard een krijtstreep. Verder heb ik twee holsters voor mijn mobiele telefoons om het contact met de andere cowboys te onderhouden en in het pak komen heel veel grote diepe bonuszakken. Binnenzakken, broekzakken, kontzakken, borstzakken en nog wat extra geheime zakken in de broekspijpen. Al die zakken zie je niet omdat dat in de cowboykringen ordinair is.

  En ik lal! Ik lal uitbundig op hockeytoon. Een zeer bekakt la-la-la-la verlaat mijn hete aardappelkeeltje. En ik zorg dat ik op de kar op een podiumpje sta zodat ik op het volk kan neerkijken.

  Misschien is het een leuk idee om iets te weinig diesel in de overheidstractor te doen zodat het volk tegen het einde moet duwen. Als beloning krijgen ze een biertje van mijn bonus. Dat dat uiteindelijk van hun eigen geld is, hebben ze toch niet in de gaten.

  Ze moeten duwen omdat de optocht anders niet verder kan. Dan gaan de auto??s achter me toeteren en dat verstoort de gezellige meezingmuziek. Wie er achter me rijdt? Een door de Rabobank gesponsorde bezemwagen, die bestuurd wordt door een blinde man die erg aan Mart Smeets doet denken. Hij ziet niet wat de toeschouwers wel zien en botst steeds zogenaamd overal tegenop. Op de wagen staat een complete kliniek vol kampeerbedjes en aan stomerijhangertjes bungelende infusen. Op de bedjes liggen in gele truien gehulde wielrenners, die opvallend veel gelijkenis tonen met Rasmussen, Dekker, Nelissen, Armstrong en andere patiënten.

  Alleen Michael Boogerd is er niet bij omdat die nooit uit de epopot gesnoept heeft. Je mag iemand niet nodeloos kwetsen.

  Op de kar staat een dokter met de naam Jansen Steur, die allemaal poedertjes in een kookpot flikkert en op de zijkant hangen meerdere namen: Ruwaard Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, de VU. Een Oerlemans-lookalike filmt het hele zootje stiekem. De wielrenners zijn te verward om het door te hebben. Het volk zwaait naar de fietsers. Men moedigt ze aan.

  Daarachter rijdt een mooie Aziatische kar met allemaal eenarmige Chinezen, die vrolijk lachen. Heel vrolijk lachen zelfs. Ze hangen dubbel van de pret over de reling van de carnavalswagen. Op die wagen staan fruitautomaten zonder fruit. Alleen voetballetjes.

  Tussen die automaten staan op Messi, Ronaldo en Rooney gelijkende spelers, grote sommen geld puilen uit hun voetbalbroekjes. Zij wisselen voortdurend van shirt. Alleen Messi niet. Verder wassen zij hun handen in een wasbak waar heel groot het woord onschuld op staat.

  De kar wordt bestuurd door een opblaas-Platini, die steeds schouderklopjes krijgt van een op Blatter lijkende bejaarde. Zij wuiven naar mij, de cowboy in de krijtstreep op de voorste wagen en ik steek voortdurend mijn duim naar de mannen op. Als teken dat het goed gaat.

  De laatste kar is oranje met prins pils in een kermende hermelijnen koningsmantel. De mantel leeft nog en wordt medelijdend gestreeld door een zogenaamde Marianne Thieme. Het bloed dat eruit loopt wordt in emmers opgevangen door een namaak-Zorreguieta, die die emmers behendig wegmoffelt. Zijn dochter wuift en heeft een doorlopende traan op haar wang.

  Ook zij zoekt af en toe contact met mij en ik steek nu zelfs twee duimen op om te zeggen dat het goed gaat. Het gaat goed. Het gaat hartstikke goed.

  Boven de optocht cirkelen twee helikopters. In de ene zit die bolle Sjuul van De Telegraaf en in die andere die gladde Rutger van Geen Stijl. Zorreguieta belt mij op een van mijn telefoons.

  ⤸Zal ik ze uit hun vliegmachientjes laten flikkeren?⤝, vraagt hij discreet.

  Ik stel voor het gezellig te houden. Het is carnaval. Het begin van een vastenperiode, die wel eens veel langer dan veertig dagen kan gaan duren  Maak melding

 8. Het Zwols is de moeder alle westerse talen.
  Niet alleen het Engels, maar zelfs het Latijn is er mee doorsPECt:
  Sidi tamentis, astoe entis pactum.


  Maak melding

 9. Sublieme regie Youp!

  Carnaval

  Hoe ik dit jaar naar carnaval ga? Als cowboy, maar dan wel in een speciaal cowboypak. Ik doe mee in de optocht. Op een haperende kar met lekke banden, die wordt voortgetrokken door een tractor van de overheid. Ik draag geen nichterige ruitjesblouse, maar een smetteloos wit overhemd, een mooie stropdas en het pak zelf is uiteraard een krijtstreep. Verder heb ik twee holsters voor mijn mobiele telefoons om het contact met de andere cowboys te onderhouden en in het pak komen heel veel grote diepe bonuszakken. Binnenzakken, broekzakken, kontzakken, borstzakken en nog wat extra geheime zakken in de broekspijpen. Al die zakken zie je niet omdat dat in de cowboykringen ordinair is. En ik lal! Ik lal uitbundig op hockeytoon. Een zeer bekakt la-la-la-la verlaat mijn hete aardappelkeeltje. En ik zorg dat ik op de kar op een podiumpje sta zodat ik op het volk kan neerkijken.

  Misschien is het een leuk idee om iets te weinig diesel in de overheidstractor te doen zodat het volk tegen het einde moet duwen. Als beloning krijgen ze een biertje van mijn bonus. Dat dat uiteindelijk van hun eigen geld is hebben ze toch niet in de gaten. Ze moeten duwen omdat de optocht anders niet verder kan. Dan gaan de auto??s achter me toeteren en dat verstoort de gezellige meezingmuziek. Wie er achter me rijdt? Een door de Rabobank gesponsorde bezemwagen, die bestuurd wordt door een blinde man die erg aan Mart Smeets doet denken. Hij ziet niet wat de toeschouwers wel zien en botst steeds zogenaamd overal tegenop.Op de wagen staat een complete kliniek vol kampeerbedjes en aan stomerijhangertjes bungelende infusen.
  Op de bedjes liggen in gele truien gehulde wielrenners, die opvallend veel gelijkenis tonen met Rasmussen, Dekker, Nelissen, Armstrong en andere patiënten. Alleen Michael Boogerd is er niet bij omdat die nooit uit de epopot gesnoept heeft. Je mag iemand niet nodeloos kwetsen. Op de kar staat een dokter met de naam Jansen Steur, die allemaal poedertjes in een kookpot flikkert en op de zijkant hangen meerdere namen: Ruwaard Ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, de VU. Een Oerlemans look-a-like filmt het hele zootje stiekem. De wielrenners zijn te verward om het door te hebben. Het volk zwaait naar de fietsers. Men moedigt ze aan. Daarachter rijdt een mooie Aziatische kar met allemaal eenarmige Chinezen, die vrolijk lachen. Heel vrolijk lachen zelfs. Ze hangen dubbel van de pret over de reling van de carnavalswagen. Op die wagen staan fruitautomaten zonder fruit. Alleen voetballetjes.
  Tussen die automaten staan op Messi, Ronaldo en Rooney gelijkende spelers, grote sommen geld puilen uit hun voetbalbroekjes.Zij wisselen voortdurend van shirt. Alleen Messi niet. Verder wassen zij hun handen in een wasbak waar heel groot het woord onschuld op staat. De kar wordt bestuurd door een opblaas-Platini, die steeds schouderklopjes krijgt van een op Blatter lijkende bejaarde. Zij wuiven naar mij, de cowboy in de krijtstreep op de voorste wagen, en ik steek voortdurend mijn duim naar de mannen op. Als teken dat het goed gaat. De laatste kar is oranje met prins pils in een kermende hermelijnen koningsmantel. De mantel leeft nog en wordt medelijdend gestreeld door een zogenaamde Marianne Thieme. Het bloed dat er uit loopt wordt in emmers opgevangen door een namaak-Zorreguieta, die die emmers behendig wegmoffelt.

  Zijn dochter wuift en heeft een doorlopende traan op haar wang. Ook zij zoekt af en toe contact met mij en ik steek nu zelfs twee duimen op om te zeggen dat het goed gaat. Het gaat goed. Het gaat hartstikke goed. Boven de optocht cirkelen twee helikopters. In de ene zit die bolle Sjuul van De Telegraaf en in die andere die gladde Rutger van Geen Stijl. Zorreguieta belt mij op een van mijn telefoons.⤽Zal ik ze uit hun vliegmachientjes laten flikkeren?⤝, vraagt hij discreet. Ik stel voor het gezellig te houden. Het is carnaval. Het begin van een vastenperiode, die wel eens veel langer dan veertig dagen kan gaan duren.  Maak melding

 10. Bericht door dick, op 9 februari 2013 om 11:49
  Lisa Lohan nu op Radio 2

  Prachtig Dick.
  Maar het is zaterdagochtend en dus wordt er geluisterd naar Muziek Voor Volwassenen.  Maak melding

 11. Bericht door Joppuh, op 9 februari 2013 om 10:00
  Geen playlist maar wel een lueke Youp vandaag!

  Carnaval
  Hoe ik dit jaar naar carnaval ga? Als cowboy, maar dan wel in een speciaal cowboypak. Ik doe mee in de optocht. Op een haperende kar met lekke banden, die wordt voortgetrokken door een tractor van de overheid.  Maak melding

 12. Zachtjes tikt de regen op mijn zolderraam, ritme van de eenzaamheid,
  die regen tikt, we waren zo gelukkig saam, maar nu is dat voorgoed voorbij.:)


  Maak melding

 13. Ja, Assie 21.39, heftig zelfs. En nu tikt de regen niet eens, maar dwarrelt er alleen een sneeuwvlok tegen mijn zolderraam. Zeg nu zelf: wat héb je d’raan?:(


  Maak melding

 14. Bericht door Dame, op 9 februari 2013 om 21:41
  Ja, Assie 21.39, heftig zelfs.

  Leg je hoofd maar op mijn schouder en kijk niet achterom.:)


  Maak melding

 15. Bericht door dick, op 9 februari 2013 om 21:44
  Maar ff serieus….kent iemand het telefoonnummer van de verkoper van De X-Ray?

  Wat dan Dick, wil jij daar jouw droomhuis vestigen?;D


  Maak melding

 16. Bericht door dick, op 9 februari 2013 om 21:42
  We’ re going to Ibiza

  Ik denk dat ik ook maar eens wat vaker van die uitstapjes moet gaan maken. Dan kunnen ze me later niks meer afpakken van de centen waar ik zo hard voor heb gewerkt.;)


  Maak melding

 17. Als dat zou helpen, Assie, dan zou ik het meteen doen, maar ik vrees dat ik mijn verdriet gewoon moet doorstaan. en wie weet, rolt er nog wel een mooie treurig uit mijn pen. Is het toch ergens goed voor.;)


  Maak melding

 18. Ik hou niet zo van die geprefabriceerde series waarbij van alles wordt verzonnen. Dat verstoort je kennis van de werkelijkheid. Tomas Ross doet dat ook, zijn boek King Kong bijvoorbeeld over het verraad van de Slag om Arnhem (een andere, Assie ;)) en de rol van Prins B. Hij schrijft alsof het om feiten gaat, terwijl een groot deel fictie is.


  Maak melding

 19. @Dame, jij laat je naam op dat weerzinwekkende oog vereeuwigen.
  Weet dat jij er anders over denkt. Misschien zal ik dat ooit ook doen. Maar nu ……


  Maak melding

 20. Het is nu of nooit, Ingrid. Als die dingen vastgemaakt worden, dan kun je er niet meer bij. Is toch wel een leuk idee, dat je naam daar ergens op staat. Bovendien wordt je daarna uitgenodigd voor een avondopenstelling. Lijkt me ook geweldig.
  Ik heb van een binnenstadbewoner gehoord, die oorspronkelijk ook “tegen” was, dat hij helemaal “om” was na een bijeenkomst met toelichting.
  Die tegeltjes zijn van keramiek, wit/lichtblauw, allemaal een ander formaat. Ik denk dat het heel bijzonder wordt en dat Zwolle na de eerste gewenning dat ook zal vinden. Iig hoop ik dat laatste.


  Maak melding

 21. @Dick, nee we hebben in ieder geval dit jaar over te slaan.
  Volgend jaar weer, mis het wel een beetje. Hoewel ik ik sowieso s’avond niet meer ga. Maar de zaterdag met de brugact en de sleuteloverdracht en dan de optocht kijken vind ik altijd erg gezellig.

  En de zondagmiddag is ook altijd erg gezellig.

  En dan het carnavalsconcert op maandag is ook altijd een feest.

  Maar wanneer ik nu naar buiten kijk, vind ik het heerlijk om binnen te zitten. Beide jongens zijn wel aan het vieren.


  Maak melding

 22. Deftig hoor!

  Bayern M?nchen heeft in eigen huis overtuigend gewonnen van Schalke 04.

  De koploper won, met Arjen Robben in de basis, met 4-0 van de Königsblauen.
  —–
  RM 4-1 dus Thuis tegen Sevilla.

  Morgen Wes, denk ik. Ook vandaag al 😉


  Maak melding

 23. @ Ingrid, oh jij bent een echte (bezoeken activiteiten) carnavalvierder!
  Bij ons vieren de ander 4 het ook. Jij kent toch de familie P. van SV Zwolle wel = vrienden en familie van mij. Ken je die Reinder van Raalte ook?


  Maak melding

 24. Dick, zegt me zo even niets. Moet ik bekennen dat ik van veel mensen, zker bij Zwolle wel de voornaam en niet de achternaam ken.
  En Reinder van Raalte…… zegt me zo niets.


  Maak melding

 25. Bericht door dick, op 9 februari 2013 om 21:42
  We’ re going to Ibiza

  Dick, jij bent toch wel zo sociaal dat je alles niet opmaakt en er voor zorgt dat je straks voldoende geld achter de hand hebt om jouw eventueel verblijf in een of ander tehuis te kunnen bekostigen? Jouw lievelingspartij is daar voorstander van.


  Maak melding

 26. @Assie, jij doet dat toch ook jij deelt jou geld toch ook met de uitbater van CdeP, zodat hij later het tehuis kan bekostigen waar hij verblijft.


  Maak melding

 27. Ingrid, dat kan wel zo zijn maar heb er altijd netjes voor gezorgd dat ik wat achter de hand heb en dat dreig ik kwijt te raken door onze zogenaamde sociale PvdA als ik straks verzorging nodig heb. Vanaf nu ga ik alles opmaken.


  Maak melding

 28. Toch een gekke mentaliteit: geld sparen om wat achter de hand te hebben voor momenten dat je het nodig hebt, en als dat moment dan komt, gaan zeuren dat de samenleving voor je moet zorgen.
  Wees blij als je voor jezelf kunt zorgen en niet afhankelijk bent van de keuzes en besluiten van anderen, zou ik zeggen.


  Maak melding

 29. Ik heb geen respect voor mensen die het nodig vinden om elk jaar een dure vakantie te boeken en een ander later op laten draaien voor de tekorten waar onze regering mee kampt.


  Maak melding

 30. @Assie, ook voor jou is er later nog wel een plekje in het verzorgingshuis. Misschien samen met je C de P vrienden. En weet je wie de uitbater van dat tehuis wil zijn……… Wanneer je genoeg hebt ingebracht krijg je misschien wel de grootste kamer.


  Maak melding

 31. @Dame, is ook goed. Als ze maar zorgen dat ze een helm op hebben. Wanneer ze dan van de kruk af donderen maken ze niet gelijk zo’n doodsmak.

  En anders kunnen ze vast nog wel terecht in het koetshuis van JJR.
  Want wanneer je niet meer in staat bent om te schoffelen, behoort een rentmeester nog wel goed voor zijn onderdanen te blijven zoren.


  Maak melding

 32. Bericht door Dame, op 10 februari 2013 om 00:50
  Wees blij als je voor jezelf kunt zorgen en niet afhankelijk bent van de keuzes en besluiten van anderen, zou ik zeggen.

  Dat kunnen we allemaal als we o.a. eens wat minder op vakantie gaan.


  Maak melding

 33. We kunnen Doeksen (die ik in het linkerrijtje zie) wel vragen of ie later bereid is om de billen van Assie te wassen? Dat kan hij zijn ouwe dag met een gerust hart tegemoet zien. En uiteindelijk heb daar vrienden voor, of niet?


  Maak melding

 34. Dat weet ik niet, Assie. Ik weet niet hoevaak mensen op vakantie gaan en ook niet of ze daar voor sparen door bijvoorbeeld geen brommertje te kopen, maar te fietsen en niet naar de kroeg gaan en uit eten, maar het geld opzij leggen voor een vakantie. Je kunt anderen niet in de portemonnee kijken.


  Maak melding

 35. Bericht door ingrid, op 10 februari 2013 om 00:56
  @Assie, ook voor jou is er later nog wel een plekje in het verzorgingshuis.

  Misschien wel maar zal er wel voor zorgen dat ik eerst mijn geld opmaak. Van onze “socialisten” op het log heb ik geleerd hoe dat moet. Gewoon duur op vakantie en dat ga ik nu ook maar doen.;D


  Maak melding

 36. Wat ben jij een zure calvinist, Assie, je lijkt wel jaloers dat Dick naar Ibiza gaat. Waarom ga jezelf niet als je dat aardig lijkt. Of is het oppotten van geld zo belangrijk voor je? Het is dat kerst al voorbij is, maar er komt een gezicht bij me op, waar ik niet vrolijk van word. Leef, man, leef (en láát leven).


  Maak melding

 37. Bericht door Dame, op 10 februari 2013 om 01:05
  We kunnen Doeksen (die ik in het linkerrijtje zie) wel vragen of ie later bereid is om de billen van Assie te wassen

  Dat mag jij ook doen Dame.:)

  Ik ga sluiten want moet morgenochtend om zeven uur weer bij Koko aan de slag.


  Maak melding

 38. Bericht door Dame, op 10 februari 2013 om 01:16
  Wat ben jij een zure calvinist, Assie, je lijkt wel jaloers dat Dick naar Ibiza gaat. Waarom ga jezelf niet als je dat aardig lijkt. Of is het oppotten van geld zo belangrijk voor je? Het is dat kerst al voorbij is, maar er komt een gezicht bij me op, waar ik niet vrolijk van word. Leef, man, leef (en láát leven).

  En een ander voor de kosten op laten draaien als het erop aankomt.;)


  Maak melding

 39. @Assie, nog steeds dat bijbaantje om te zorgen dat je later niet door mij hoeft te worden onderhouden. En dan nog je krantenwijk, en het schoffel leunen. Goed bezig man.


  Maak melding

 40. Mag ik passen, Assie. Ik heb in mijn omgeving genoeg mensen die niet kúnnen uitgeven of sparen en oppotten en die ook verzorgd moeten worden.


  Maak melding

 41. Maar ook ik duik mijn bed in, niet omdat ik morgen vroeg naar de kerk moet. Maar gewoon omdat dan de kachel hier uit kan. Scheelt toch weer.


  Maak melding

 42. Ook zoiets “naar de kerk MOET”. Mijn broertje en ik gaan af en toe naar Nelleke of Ale, omdat onze dames nergens aan doen……….maar we MOETEN écht heel weinig 🙂


  Maak melding

 43. Dat is toch precies wat je van plan bent, Assie 1.22 uur? Je geld nu uitgeven omdat je niet wilt betalen voor de zorg die je mss straks nodig hebt.
  In plaats van blij te zijn dat je je eigen broek kunt ophouden (letterlijk en figuurlijk), wil je de samenleving ervoor laten opdraaien met een sneu verhaal van hard werken, spaarzaam leven en nu zelf moeten betalen, terwijl hullie maar hebben gebrast en nu voor niks in hetzelfde tehuis zitten waar jij jouw spaarcenten voor moet inzetten.:(


  Maak melding

 44. @Dick, wie zijn Nelleke of Ale, waarom ga je daar heen omdat jullie dames nergens aan doen.
  Ken van uit mijn schooltijd toch heel wat mense die heen moeste. En geen keuze hadden.


  Maak melding

 45. Schat, mijn vader stemde SGP, er hing altijd zo’n grote oranje poster op het slaapkamerraam. Maar slechter zijn we niet geworden van die redelijk vrijwillige geestelijke voeding.


  Maak melding

 46. Assendorper, heb jij een gebits bakje?,wist ik niet.
  ik hoop wel dat je het gisteren leuk hebt gehad in C de P
  in C de V was helaas niets te doen.
  maar de gezelligheid in C de K heeft dat ruimschoots,
  gecompenseerd.


  Maak melding

 47. Bericht door Dame, op 10 februari 2013 om 10:46
  Dick zat in de nachtdienst, denk ik, Ingrid

  Klopt Dame.

  Bericht door dick, op 10 februari 2013 om 07:04
  DE DIJK NU

  Er was vannacht beperkte dijkbewaking.;D


  Maak melding

 48. Nou Addertje, dan kun je het juist goed aanbieden: je toont je van je beste kant en het levert je geen werk op bij afwezigheid van mantel.;D


  Maak melding

 49. Het was best wel gezellig in C de P addertje en ik heb me door W.S. en een paar carnavalkippies over laten halen om in de polonaise mee te lopen. Straks ga ik lekker rock en rollen in de Enk.:D:D:D


  Maak melding

 50. PEC Zwolle-FC Twente
  Dame 2-1
  JanD 1-2
  Ja-tja denk 1-1 hoop 2-1
  Joppuh 2-0
  Dick denk 1-1 hoop 3-1
  Ingrid 4-2
  Assendörper denk 0-2 hoop 0-1


  Maak melding

 51. @Dame, het Utrecht publiek is echt een s6 publiiek vind ik. Ze doen het goed, staan met de rust 0-1 achter, en het publiek fluit ze uit.
  In plaats dat ze er achter blijven staan. Dus voor het publiek wens ik dat ze geen thuis wedstrijd meer winnen.


  Maak melding

 52. Bericht door ingrid, op 10 februari 2013 om 01:03
  @Dame, is ook goed. Als ze maar zorgen dat ze een helm op hebben. Wanneer ze dan van de kruk af donderen maken ze niet gelijk zo’n doodsmak.

  En anders kunnen ze vast nog wel terecht in het koetshuis van JJR.
  Want wanneer je niet meer in staat bent om te schoffelen, behoort een rentmeester nog wel goed voor zijn onderdanen te blijven zoren.

  Briljant plan Ingrid, mijn dank daarvoor!
  Met een zorghotel op het landgoed van Château Rousseau ben ik zelf ook op meerdere manieren verzekerd van een riante oudedagsvoorziening.  Maak melding

 53. Ben vanmiddag helemaal uit mijn dak gegaan addertje. Ik heb genoten van de geweldige rock en roll van Nelleke en haar Friends. Nelleke heeft een mooie stem. Haar collega-zanger was wat minder, maar dat kwam omdat hij tot vanochtend 6 uur carnaval heeft gevierd. Het is hem vergeven. Tijdens het swingen is mijn gebit onder het podium geraakt maar haal die vreetstenen morgen wel weer op.:D:D:D


  Maak melding

 54. Sneu PEC doet het iedere x zo goed. Wanneer wordt dat thuis nu eens beloond.
  1e helft alweer een penalty door de neus geboord. Je moet hem wel eerst maken dan, maar toch.

  @JJR, niet bij je cluppie in het stadion, toch geen stadion verbod gekregen:o


  Maak melding

 55. @Assie, dan wil ik je ook niet meer horen over dat alles zo duur is/wordt, het kan je niet meer schelen, je maakt toch alles op.
  En wanneer alles op is weet je waar je terecht kunt.


  Maak melding

 56. @Assie, je kunt altidj terecht in de virtuele werekd terecht van JJR, net zo iets als Farmhouse, maar dan Rousseauhouse. Er valt van alles te beleven, aan de binnen kant van je ogen.  Maak melding

 57. Ik merk eigenlijk geen verschil met eerder, Assie. Volgens mij neem jij het er altijd al goed van en dat zij je uiteraard gegund. Hoop wel dat je het met plezier opmaakt.:)


  Maak melding

 58. Hohohoho Dame, ik heb geen dure vakanties en kan me daardoor permiteren om zo af en toe een biertje buiten de deur te drinken. Vanaf nu maak ik alles met heel veel plezier op.;)


  Maak melding

 59. Een vat vol tegenstrijdigheden. Eerst ging je er prat op dat je zeer regelmatig buiten de deur eet en het er goed van neemt en nu wil je het beeld neerzetten van de spaarzame Nederlander die uit zunigheid niet op vakantie gaat. Weten wij veel aan wat voor uitspattingen jij je verder overgeeft. Eigenlijk wil ik dat trouwens ook niet weten, geloof ik.:)


  Maak melding

 60. Oh Dame, jij wilt best wel weten aan welke uitspattingen ik mij overgeef want zo nieuwsgierig ben je wel. Ik zal je vertellen dat ik, door niet op vakantie te gaan, mij kon permiteren om ongeveer 2x in de maand een luxe filetto naar binnen te werken in één van de vele Italiaanse restaurants die onze mooie stad rijk is en daarnaast ook nog kon sparen. Nu dat sparen wordt afgestraft heb ik mij voorgenomen om minimaal vier keer in de week te gaan genieten van dat lekkere eten. Ik kom nu net bij La Terra weg en heb een filetto della casa afgehaald met een flesje wijn erbij. Lang leve de lol en als alles op is zijn er altijd wel een paar sukkels die voor mij willen zorgen. We leven toch in een verzorgingsstaat?:P


  Maak melding

 61. Gebeurt niet alleen in Zwolle dus. Van RTV Oost:

  Een groep van zo’n honderd ontevreden supporters heeft de spelersbus van FC Twente opgewacht bij het trainingscomplex in Hengelo.

  De supporters willen opheldering van spelers en begeleiders over de slechte prestaties van de laatste tijd. Vandaag speelde Twente met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. In de tweede helft wist de ploeg van Steve McClaren geen enkele kans te creëren. Dit jaar heeft Twente nog geen wedstrijd gewonnen. Er lijkt vooral kritiek op McClaren vanwege zijn defensieve spel. “Laf”, “afwachtend” en “titelkandidaat onwaardig” zijn termen die veel worden gebruikt.

  De spelersbus kwam rond kwart voor negen aan bij het stadion. De groep wachtende supporters was toen al wat kleiner geworden. Ze riepen de bus toe en zongen onder meer “werken voor je geld”. Vijf supporters zijn uitgenodigd om binnen te praten met de trainer en de spelers.  Maak melding

 62. Dan scroll je maar even, Assendörper, of is dat teveel moeite voor je.:P Maar je bent aan het daten, begrijp ik. In het openbaar, beetje exhibitionistisch. Iig weinig romantisch. Waarom nodig je Gaitie niet gewoon ergens uit waar je met jullie tweeën bent? Een diner-voor-twee, oid? Je geld moet toch op.;D


  Maak melding

 63. Net Andere tijden gezien, over de Elfstedentocht van 1947. De winnaar is later gediskwalificeerd net zoals een heel aantal anderen bij de top 10. Was een interessante uizending. Min 14, snijdende oostenwind, met zelfgebreide broek en kranten onder de trui. Dat was mss nog wel een grotere hel dan die van 1963.
  Nu hoop ik niet dat ik met deze posting de aandacht weer teveel van Assie’s versierpoging afleidt en dat Gaitie, addertje of weet-ik-wie afhaakt.:)


  Maak melding

 64. Ben even iets anders wezen doen, kom ik terug, zijn alleen wij tweeën als leden over, Assie. Waar is iedereen gebleven?:o
  Dat je Gaitie al langer dan vandaag kent, was me wel duidelijk hoor.:P


  Maak melding

 65. Er zijn weer mensen terug, Assie. Was wel een gekke gewaarwording, van 16 naar 2. Ik heb nog nooit carnaval in Zwolle gevierd. Ik hoor wel veel positieve verhalen. Heb je nog naar de optocht gekeken?


  Maak melding

 66. Je had er geen zin in, begrijp ik. Twee jaar geleden vond ik het wel gezellig met Koko in CdP. Gisteren een beetje koud, zeker wanneer je net ziek bent geweest.


  Maak melding

 67. Een optocht kan mij niet boeien. Twee jaar geleden was het zeker gezellig met vriend Koko, maar hij had gisteren geen tijd. Als hij de optocht had willen zien dan had ik voor hem klaargestaan.


  Maak melding

 68. Vara’s terugblik

  ??Na eerdere coryfeën als Henny Huisman en Catherine Keyl op pad te hebben gestuurd voor de reality show Op zoek naar God (zondag, Nederland 3, 290.000), tapt de EO dit seizoen uit een ander vaatje.’ Vijf jonge sterretjes worden opgesloten in een voormalige abdij, waar ze niet mogen spreken, behalve op hun kamer tegen een bekenteniscamera en in overleg met een ‘geestelijk begeleider’. Volgens Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) leidt dit soms tot hilarische taferelen. Zo zegt actrice Sanne Vogel over Genesis 1: ??Toen was er licht, wat een bull shit. Wie schrijft zoiets? Wie dit geschreven heeft zal echt geen romas verkopen, normaal gesproken!??


  Maak melding

 69. Nieuwsuur zo meteen:

  Benedictus: een omstreden paus

  ‘Non habemus papam’. Paus Benedictus XVI heeft de wereld verrast met de aankondiging van zijn aftreden.

  Video’s
  Andrea Vreede: paus deed het volgens het boekje .
  Duitsland reageert op het terugtreden van hun paus .
  Andrea Vreede: niemand had dit verwacht .

  Laatste nieuws
  11-02opmerkelijk Edison voor Racoon, Nick & Simon.
  11-02buitenland Bin Laden-schutter ‘aan de grond’.
  11-02binnenland Plasterk: Sint-Maarten ligt dwars.

  Laatste sportnieuws
  11-02alpineskien Tweede wereldtitel voor Ligety.
  11-02tennis Simon en Dimitrov zegevieren.
  11-02wielrennen Kittel sprint naar zege in Oman  Maak melding

 70. Ik maak altijd wel wat gezelligs mee Dick. Zo juist heb ik een portie spare ribs in de C de P naar binnengewerkt en tijdens het botten kluiven kwam mij ter ore dat binnenkort heel misschien een bekende Zwolse band daar gaat optreden.


  Maak melding

 71. Da’s wel “goud” Jan…mooi stadion ook…En ze hebben een aardige jeugd:

  Beloften knokken zich terug tegen Jong Ajax

  11-02-13 –

  Jong FC Groningen heeft maandagavond in Eelde met 3-2 gewonnen van Jong Ajax. Bij rust stond de thuisploeg nog met 2-1 achter. David Texeira scoorde tweemaal. Filip Kostic was één keer trefzeker.

  Gister trouwens met mijn broertje met Streek opgefietst toen we van PEC kwamen.


  Maak melding

 72. Bericht door Assendorper, op 11 februari 2013 om 22:35

  Ik denk niet dat het deze maand al is Dick.

  Bovenstaand bericht was voor jou bestemd JanD.


  Maak melding

 73. Zwolle heeft ook een goede jeugd Dick.:)

  Nieuwelingen schieten Jong PEC Zwolle langs Jong ADO Den Haag.
  Scoreverloop: 22. Poepon 0-1, 30. Saymak 1-1, 32. Sigurjonsson 2-1, 82. Valpoort 3-1.


  Maak melding

 74. JanD 23.15 uur, ik heb de Default Android browser als alternatief. Werkt voor sommige sites prima (sportief zwolle bv en filmpjes) en zelfs beter dan Opera, maar in het algemeen gebruik ik liever Opera.


  Maak melding

 75. Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Minister Blok wil debat in de Eerste Kamer over hypotheekregels uitstellen
  – Wat wil Obama de komende vier jaar?
  – FNV: ‘Werken in de bijstand’ leidt tot misstanden
  Sportnieuws in Nieuwsuur
  – Voetbal: Nabeschouwing van de Champions League-wedstrijd Real Madrid – Manchester United
  – Tennis: Reportage over Roger Federer  Maak melding

 76. Wilde dit

  Poëzie en muziek
  [De Wereld Draait Door, 11/2]

  In het buitenland hoor je het vaker, in Nederland nooit: gezongen poëzie. Mooie aanleiding voor een nieuwe DWDD-rubriek. Eefje de Visser trapt af met een gedicht van Hugo Claus.

  laten horen, kijk zelf maar op hun site.


  Maak melding

 77. Na de hardwerkdag ff een Assendorpsrecord gezet…

  Assendorperstraat in de spits inrijden, keren, dingetje gedaan, keren en via een zij-ingang verdwenen. Daar hoekte (thv Kapper Frans) een dromende h*erensloep me bijna in de flank. Gelukkig was ik skerp 😉


  Maak melding

 78. Ik wil graag reacties over de Zwolse wijken.
  Ik woon in de wipstrik(zeehelden)en vind het hier de laatste tijd weer achteruitgaan kwa overlast.
  Veel schreeuwende jeugd op straat en veel rotzooi zoals chips zakken,plastic flesjes en lege blikken bier.In de speeltuin bij wijkcentrum bestevaer liggen vaak kapotte glasscherven en kinderen worden er mishandeld.
  Ik heb een paar keer melding gemaakt of de jeugd toegesproken.
  De reacties hierop laten zich raden.Een scheldkannonade met veel ziektes lijken de normaalste zaak van de wereld en ik ben blij dat ik nog normaal kan slapen.
  Wie heeft hier een mening over of heeft hier iets op te zeggen laat het me weten.


  Maak melding

 79. Ik denk aan een update bij WLZ die niet goed samenging met Opera. Tim ef Plantje kunnen het msstechnisch verklaren, maar daar ben ik te dom voor.:)


  Maak melding

 80. @ René Hoen ; da’s niet zo mooi. Iig de wijkagent informeren, lijkt me. (en vragen of zij “jouw” kijk op de wijk ook delen, en welke maatregelen er worden genomen). Dat moet dan wel resulteren in een proces verbaal, zodat dit in “het systeem” bij de politie, kan worden ingevoerd. Misschien dat de politie/gemeente dit onderwerp op de agenda plaatst van een wijkplatform.


  Maak melding

 81. @René, dit is zeker vervelend. Heb je al eens geprobeerd om samen met de buren, hier iets mee te doen. Neem samen contact op met de wijkagent. Helpt dit niet, ga samen naar een wijkplatform, en maak je zorgen kenbaar.


  Maak melding

 82. @ Ingrid 12:48….

  Zwollenaar in elkaar geschopt door jongeren

  ZWOLLE – Een 27-jarige inwoner van Zwolle is op de Steenstraat in zijn woonplaats in elkaar geschopt en geslagen door een groep jongeren van rond de 16 jaar. Ook zijn vriendin werd belaagd.

  De man liep volgens de politie woensdag dusdanige verwondingen op, dat hij dinsdag pas aangifte kon doen van de mishandeling.

  De man en zijn vriendin vierden carnaval. Een jongen gaf hem zonder enige aanleiding een klap en daarna deden andere jongens daar nog een schepje bovenop. Ook een ander groepje jongeren sloot zich aan bij de mishandeling. Toen een portier zich met de kwestie bemoeide, renden alle belagers weg.

  Wij hebben ze van 17 en 19 van de jongste won ik pas nog met stoeien. Er sneuvelde wel een vaas, maar who cares. Het zal hier wel een grote groep “helden” betreffen. Om de beurt slaan en schoppen en dan in de Steenstraat. Lekkere duistere actie daar in het donker (waarschijnlijk). Staat het niet op WLZ?

  Dit ook: Ook een ander groepje jongeren sloot zich aan bij de mishandeling. Hoop dat de portier pas ingreep toen ie een melding had gedaan aan de politie.


  Maak melding

 83. Klacht namens Protestantse Kerk bij Raad van Europa tegen Nederlandse Staat

  08 februari 2013

  De Conference of European Churches heeft namens de Protestantse Kerk in Nederland een klacht ingediend bij de Raad van Europa tegen de Staat der Nederlanden. De klacht is ingediend bij het Europees Comité voor Sociale Rechten.

  ??De Protestantse Kerk vindt dat de Staat het recht van niet-gedocumenteerde volwassenen op voedsel, kleding en onderdak – zoals beschreven in het Europees Sociaal Handvest – moet nakomen. Het indienen van de klacht beschouwt de Protestantse Kerk als uiterst middel om de Staat der Nederlanden er op te wijzen dat bij het recht op leven ook het recht op voedsel, kleding en onderdak hoort.

  De klacht richt zich met name op het recht op sociale en geneeskundige bijstand (Artikel 13.4) en het recht op huisvesting (Artikel 31.2) van het Europees Sociaal Handvest: ⤽Het recht op voedsel, kleding en onderdak is nauw verbonden met het recht op leven en is cruciaal voor het respect voor ieders menselijke waardigheid.⤝

  ??De straat is een probleem erbij??
  Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, laat in een toelichting weten: ⤽Het is bijbels om de menselijke waardigheid te beschermen. Ieder mens is tenslotte geschapen naar Gods beeld. Dat geldt nadrukkelijk ook voor mensen die op straat gezet worden. De kerk kan niet anders dan voor hun waardigheid opkomen.⤝

  De Protestantse Kerk in Nederland vraagt al jarenlang aan de opeenvolgende regeringen om vluchtelingen niet op straat te zetten. Geesje Werkman, vluchtelingenspecialist Kerk in Actie: ⤽Mensen op straat zetten lost niets op. Integendeel, de straat is een probleem erbij. Het is veel moeilijker om terug te keren naar het land van herkomst vanaf de straat dan vanuit de opvang.⤝

  Procedure
  De Protestantse Kerk heeft via de Conference of European Churches een klacht ingediend bij het Europees Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa. Het Comité onderzoekt nu of de klacht ontvankelijk en gegrond wordt verklaard. Hiertoe gaat het Comité in dialoog met de Nederlandse overheid. Als de klacht ontvankelijk en gegrond wordt verklaard, wordt de Nederlandse regering ertoe opgeroepen haar beleid aan te passen. Dit hele proces kan een half jaar tot een jaar duren.

  Europees Sociaal Handvest
  Het Europees Sociaal Handvest is een mensenrechtenverdrag waarin rechten en vrijheden vastliggen die moeten worden gerespecteerd door de staten die het ondertekend hebben. Via een overkoepelend mechanisme wordt maximale naleving nagestreefd. Nederland stemde in 2004 in met de laatste versie van het handvest.

  Het Europees Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa controleert of de aangesloten landen de regels van het handvest naleven. Het bestaat uit vijftien onafhankelijke leden die worden gekozen door het Comité van Ministers van de Raad van Europa.  Maak melding

 84. Bron: ND

  Forum C krijgt subsidie van BioLogos

  AMERSFOORT – De christelijke denktank ForumC heeft van de Amerikaanse christelijke organisatie BioLogos 70.000 euro ontvangen om de discussies over schepping en evolutie te verbeteren.

  Daarmee worden de komende twee jaar twee congressen georganiseerd, studiemateriaal voor kerken ontwikkeld en artikelen gepubliceerd.ForumC-directeur Cors Visser geeft aan: ‘In de afgelopen jaren werden veel discussies over schepping en evolutie gevoerd tussen christenen met hete hoofden en koude harten. Uiteindelijk levert dat weinig op.’ In 2011 hield ForumC een besloten conferentie met o.a. natuurwetenschappers en theologen.  Maak melding

 85. DWDD; o.a.
  – Oud-international Floris Evers speelt in de hockey league van India en is kampioen geworden
  – Nico Dijkshoorn dicht
  – Ook te gast: Theo Maassen

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Neerlandicus Wim Daniëls over het afschaffen van het woord allochtoon

  En natuurlijk voetbal: Real Madrid – Man.Utd

  Fischer wil zijn contract bij Ajax niet verlengen.
  Ajax morgen in de Europa Cup. 19:00 thuis tegen Steaua B.
  Zondag PEC-Feyenoord op Eredivisie Live.


  Maak melding

 86. Iemand ervaring met de inkoop van deze Zwolsche toppers

  Die kan ik van harte aanbevelen Dick, Nico is een heel oude maat van mij en zijn zoon runt de toko, gaat bliijkbaar goed want ik wist niet dat ze daar ook al zaten.  Maak melding

 87. Ajax-trainer Frank de Boer omschrijft de opmerkingen van Ronald Koeman afgelopen zondag in Studio Voetbal als “lulkoek”. Volgens Koeman zou Ajax in lastige wedstrijden niet over een plan-B beschikken.

  “Wat is Feyenoords plan dan? Alles op Pell? toch”, counterde De Boer.

  De trainer van Feyenoord liet zondag in zijn analyse blijken dat Ajax geen breekijzer heeft om in zware wedstrijden een goal te forceren. “Ze kunnen ook niet opportunistisch spelen”, aldus Koeman.

  De Boer liet verder in het perspraatje voorafgaand aan het duel tegen Steaua Boekarest weten dat Ajax in noodsituaties Toby Alderwereild naar voren zal schuiven.  Maak melding

 88. dikke knuffel

  Voetballers en boeken, we kennen het fenomeen allemaal. Andy van der Meyde die leegloopt over álles, Bogarde die weigert te buigen und so weiter. Loopt als een tiet die egodocumenten. Iedereen wil klaarblijkelijk alles weten over kleedkamerperikelen, buitenechtelijk gerotzooi en ruzies met trainers. Al dat soort sappigs hoef je bij de eersteling van Frank Lampard, speler bij Chelsea en verdere introductie overbodig, niet verwachten. Hij gaat namelijk boekjes pennen voor koters. ??Er zijn twee dingen bij ons thuis belangrijk: lezen en sport. Ik vertel mijn kinderen al jaren zelfverzonnen verhalen en die vinden het mooi.?? De literaire agenten van JK Rowling kregen hier lucht van en Frankie??s Magic Football is geboren. Verhaaltjes over een schooljochie Frankie, zijn vriendjes en zijn hond Max. Vier delen komen eraan. Lampard pent zich zo een illuster rijtje binnen. Kinderboeken tikken in de tuin te Los Angeles.  Maak melding

 89. Dieuwke Wynia (eindredactie DWDD)

  Hopsakee!

  Met een grote zwaai verdwijnt de line-up waar we de hele dag aan gewerkt hebben in de prullenbak. Het is vijf uur, tweeënhalf uur voor de uitzending begint, niet echt een tijd om te gaan stunten. Maar de koningin komt om zeven uur met een toespraak. ??Friso??, ??abdicatie??, zijn de woorden die over de redactie geroepen worden. Na een ultra kort spelletje Cluedo met alle redacteuren ?? en dan niet: wie heeft het gedaan, maar: wat zal ze zeggen ?? zijn we er vrijwel zeker van dat Beatrix de abdicatie zal aankondigen.

  Het bord wordt schoongeveegd en binnen enkele minuten staat er een lijst namen. Achter elke gast de naam van de redacteur die gaat bellen. En al vrij snel daarachter woorden als ??voicemail??, ??kan en wil??, ??denkt na, ??gaat naar de buren?? (Pauw & Witteman).

  In de studio een paar honderd meter verderop wordt de gewone repetitie voortgezet, mocht het toch ander nieuws zijn.

  Naast de groep die belt, beginnen een paar redacteuren meteen te monteren, weer anderen verzamelen foto??s en één samensteller maakt de nieuwe line-up. Voor teksten is geen tijd meer. Matthijs zal uiteindelijk de uitzending ingaan met alleen een A4-tje met een lijst van gasten en fragmenten die zij willen zien. Vóór ??De TV Draait Door?? bespreken we Beatrix, daarna Willem-Alexander.

  Een of twee keer per jaar vindt een dergelijke explosie plaats. De mooiste dagen voor een redactie. Door de routine breekt geen paniek uit, maar wordt iedereen juist uiterst efficient. Redacteuren die al thuis waren, keren spoorslags terug.

  Tot een uur of zeven blijven we bellen en besluiten dan dat het goed is. Geen nieuwe gast zal de studio nog halen, en wat we hebben is prima. Terwijl de fragmenten gemonteerd worden en de redactie met gasten overlegt, kijken we in de studio met het publiek naar de toespraak van de koningin. Ook voor DWDD een historisch moment. De uitzending rockt die avond.


  Maak melding

 90. Goeie, dubbele, fietsendeal gemaakt met Scholten overigens. We moeten ook nog even bij Schutte langs ivm research electr fiets.
  Gait Rigter blijft natuurlijk de beste, maar die is wat uit de richting.
  Oh ja, morgen ff kijken of we onze Fosti-scooter nog een beetje goed kwijt kunnen. Dan hebben we het wel weer aardig voor elkaar hier, met de 2-wielers.

  Oeps, misschien neemt Gait ook wel scooters in. Was in gesprek met een andere club….we’ll see.


  Maak melding

 91. EénVandaag (N1, 18:15)
  – Raakt de recessie Valentijnsdag?
  – Belgische gevangene wil euthanasie
  – Verwarring bij wandelroutes
  – Helft jongens kijkt wekelijks porno

  19:00 AJAX

  Zembla (N2, 21:10)
  Mevrouw Van der Enden (72) is dement en ligt in een verpleeghuis. Ze heeft jaren geleden een schriftelijke euthanasieverklaring ondertekend, omdat ze bij ondraaglijk lijden niet verder wil leven. Nu blijkt dat geen arts haar laatste wens wil uitvoeren, omdat ze niet meer in staat is haar euthanasieverzoek mondeling te bevestigen

  Nieuwsuur (N2, 22:00)
  – Consumenten hebben geen vertrouwen
  – Controle kinderopvang niet volgens afspraak
  – Scholengroep Amarantis net niet over de schreef
  Sportnieuws in Nieuwsuur
  – Voetbal: Europa League. Ajax – Steaua Boekarest
  – Tennis: ABN Amro toernooi

  Pauw & Witteman (N1, 23:00)
  – Letterkundige Frits van Oostrom over zijn nieuwste boek Wereld in woorden
  – Minister Bussemaker over het sociale leenstelsel voor studenten en over scholengroep Amarantis
  – Oorlogsverslaggever Harald Doornbos is net terug uit Mali en deelt zijn ervaringen

  REPO: De Hokjesman (N3, 21:35)
  Michael Schaap begeeft zich in de wereld van het Korps Mariniers. Een echte mannenwereld, die lang niet voor iedereen is weggelegd. Schaap onderzoekt of de mannen, eenmaal marinier, altijd marinier zijn  Maak melding

 92. Goed dat ze de oplichters gepakt hebben, wetfinger!

  Een 59-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Zwolle zijn donderdag opgepakt voor het plegen van uitkeringsfraude en heling. De twee zouden voor meer dan honderdduizend euro hebben gefraudeerd, meldt de Inspectie SZW donderdag.

  De 59-jarige vrouw ontving sinds het overlijden van haar man een nabestaandenuitkering. In 2005 ging ze samenwonen met de nu 66-jarige man. Dat had zij door moeten geven aan instanties, omdat de uitkering dan omlaag gaat, maar de vrouw zweeg erover.

  De man ontving sinds augustus 2011 een AOW-uitkering. Ook hij zweeg over zijn woonsituatie.

  Bij doorzoekingen is onder meer administratie meegenomen. Ook is beslag gelegd op banktegoeden en onroerend goed.  Maak melding

 93. De Mobiele Eenheid (ME) heeft zojuist voetbalsupporters van de Roemeense voetbalclub Steaua Boekarest op de Dam uit elkaar gedreven en enkelen gearresteerd.

  De Roemenen gooiden rookbommen, zo meldt The Post Online.

  Vanavond speelt Ajax in de Amsterdam ArenA tegen Steaua Boekarest in de Europa League.
  ——————
  http://www.loesje.nl


  Maak melding

 94. By the way (Ik heb het er hier eerder over gehad, dus hier het vervolg): Goed nieuws gehad vanmiddag van cardioloog. Echo wijst uit dat het hart zich weer goed hersteld heeft na de cardioversie van december 2011. Vraag over mogelijke implantatie van een ICD is niet meer aan de orde.


  Maak melding

 95. PEC Zwolle – Feyenoord
  Assie denkt 1-2, hoopt 2-1
  Dick denkt 2-1 en hoopt ut ook
  ja-tja denkt 1-2, hoopt 1-0
  Joppuh 0-2
  Dame overtuigd 1-0
  Bernard 4-2, wordt een makkie


  Maak melding

 96. Jazeker Dame, er is inderdaad weer een wandeling in het verschiet. En dat wist jij natuurlijk al 😉 Ik heb me er al voor opgegeven en zoek dus weer sponsors. Achter het thema kan ik me weer volledig aansluiten. Het doel is deze keer om zoveel mogelijk wegen in Zuid-Soedan weer mijnenvrij te krijgen. Ik bankier zelf al bij een bank die geen cent investeert in de wapenindustrie, maar dat helpt nog maar bitter weinig. Helaas wordt er nog steeds meer rotzooi geproduceerd dan dat er opgeruimd kan worden.
  Mijn persoonlijke pagina waar je kunt sponsoren is deze.

  De regels zijn deze keer aangescherpt. Als ik de 250 euro aan sponsorgelden niet haal, zal ik het zelf bij moeten passen voor een startbewijs. 😮 Maar oké, dat risico neem ik. Sponsoren kan hier

  Ik ga hem lopen met een zwager van mij, een ex-militair die meerdere Nijmeegse vierdaagses op zijn naam heeft staan en gewend is aan een heel stevig tempo. 😮 (Zegt hij trouwens, ik zie dat hij zich op dit moment nog niet aangemeld heeft…).
  S


  Maak melding

 97. Algehele afgelasting KNVB district Oost
  UITGEGEVEN: vrijdag, 15 februari 2013 11:30 LAATST GEWIJZIGD: vrijdag, 15 februari 2013 12:35
  Alle wedstrijden georganiseerd door de KNVB district Oost voor het weekeind 16 en 17 februari 2013 in de categorie A en B gaan niet door.

  Het is nog niet duidelijk wanneer deze speelronde wordt ingehaald.

  Dus dit weekend weer geen amateurvoetbal:(


  Maak melding

 98. Denk eerder dat te velden te drassig zijn door alle sneeuw die aan het wegdooien is. Op de kunstgras velden kan wel gevoetbald worden.
  Maar die heeft iedere voetbal vereniging (nog) niet. Of niet genoeg om iedere wedstrijd te laten spelen.


  Maak melding

 99. en voor het geval je “nee” een antwoord was op mijn vraag van 20.22 uur, dan heb je dat “nee” met je tekst van 20.55 uur ontkracht.:P


  Maak melding

 100. In Zembla (donderdag, Nederland 2, 619.000 kijkers) het verhaal van Kees van der Enden, wiens vrouw ernstig dementerend is. Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant): ??Kees mailde Zembla. Hij zei: ⤽Ze is weg. Niet dood, maar ze is weg.⤝ Zijn vrouw had ooit een euthanasieverklaring getekend en daarmee dacht Kees dat alles geregeld was, voor ooit. Niet dus bleek nu: artsen weigeren euthanasie als een patiënt niet meer zelf in staat is te beslissen en in te stemmen.?? Geelen schetst het dilemma in een notendop: ??Blijf je trouw aan de persoon die iemand pakweg 80 jaar is geweest, of aan de dementerende persoon die iemand geworden is en die niet meer weet wat hem overkomt. (??) De tragiek van dit alles werd door Zembla goed in beeld gebracht. Het zielenleed deed onmiskenbaar denken aan het ontroerende bioscoopsucces Amour. Een wurggreep. Verstikkend. En dat op de dag van de liefde.??


  Maak melding

 101. Beetje langzaam, Assie, en dat terwijl er maar weinig wordt gezegd hier…:o Ik ben blij dat het weekend is en uiteraard voorjaarsvakantie, maar heb wel een leuke week gehad.


  Maak melding

 102. Ajb Assie, JanD, Doeks’n….

  TITEL ARTIEST
  I’m a ramblin’ man Randy Houser
  The whale has swallowed me Janiva Magness
  The thrill is gone Robin Trower
  Lost and lookin’ Janiva Magness
  Boundary line Jesse Dee
  The soul of a man Janiva Magness
  Crying Waylon Jennings
  Bury him at the crossroads Janiva Magness
  Longer Dan Fogelberg
  You were never mine Janiva Magness
  Patient man Greg Jacobs
  Do I move you Janiva Magness
  High up on the mountain Barney Bentall
  St. Gabriel Janiva Magness
  No angel knows Slaid Cleaves
  Every dog has his day Janiva Magness
  Bridge over troubled water Roy Orbison
  I’m not ashamed Janiva Magness
  Don’t think twice it’s alright Waylon Jennings
  That’s why I’m cryin’ Janiva Magness
  You better move on The Hollies
  Who will the next fool be Janiva Magness
  Sin City Ronnie Fauss
  Don’t start crying now Janiva Magness
  Slide Jake Bug
  Fool me again Janiva Magness
  Windy Gary Lewis
  One heartache too late Janiva Magness
  Love’s gonna bite you back Ray Charles
  I won’t be around Janiva Magness
  Love’s gonna live here Waylon Jennings
  Ragged company Janiva Magness
  The daughter’s wedding song Dale Watson
  Things left undone Janiva Magness
  I wanna get back with you Tom Jones
  Walkin’in the sun Janiva Magness
  Will the circle be unbroken Gregg Allman  Maak melding

 103. Bericht door Dame, op 15 februari 2013 om 21:11
  Beetje langzaam, Assie

  Ja, vanavond ben ik een beetje traag en ben ook blij dat het weekend is. Wat een luxe toch zo’n voorjaarsvakantie. Misschien zit dat ooit een keer voor mij in het verschiet.:)


  Maak melding

 104. Trusten Assie, 23:15 goeie film op 2. Morgen P&W met Asscher maar terugkijken. Verdorie de 1e “Freddy” ook nog. Wordt nog een strak weekend want ….. morgenmiddag verjaardag….zaterdagmiddag eredivisie-live met PEC-Feyenoord. Dan NU (pas >:() maar eens een HJ-tje voor de gelegenheid….een bijzondere weliswaar.


  Maak melding

 105. Dick ziet door de bomen het bos niet meer JanD. Hij pakt links en links wat weg en weet een paar minuten later helemaal niet meer wat hij geplaatst heeft.


  Maak melding

 106. Nu ga ik nog wel even plat op de bank want over een uurtje of twee ligt er een stapel Stentors voor mijn deur die ik voor 7.00 uur moet bezorgen.


  Maak melding

 107. Jammerlijke posting 00:01, 🙂 Jan D….zat duidelijk teveel met de kop bij vandaag. Had ook nog willen melden dat Het WK schaatsen vandaag en morgen, onze aandacht heeft 😀


  Maak melding

 108. Vind die film eigenlijk best geinig. Maar ga na dit flesje naar bed: film afkijken. Er is ook nogal wat deining hier met vrienden van de beide jongens….ze hebben net pizza gegeten. Tik je je partner niet wakker en zowel, geef assie maar de schuld.

  Trusten alvast 8)


  Maak melding

 109. Fijne muziek weer bij Derksen!

  Nu Patient man Greg Jacobs

  Hier nog even de volledige pleelieste!

  🙂

  TITEL ARTIEST
  I’m a ramblin’ man Randy Houser
  The whale has swallowed me Janiva Magness
  The thrill is gone Robin Trower
  Lost and lookin’ Janiva Magness
  Boundary line Jesse Dee
  The soul of a man Janiva Magness
  Crying Waylon Jennings
  Bury him at the crossroads Janiva Magness
  Longer Dan Fogelberg
  You were never mine Janiva Magness
  Patient man Greg Jacobs
  Do I move you Janiva Magness
  High up on the mountain Barney Bentall
  St. Gabriel Janiva Magness
  No angel knows Slaid Cleaves
  Every dog has his day Janiva Magness
  Bridge over troubled water Roy Orbison
  I’m not ashamed Janiva Magness
  Don’t think twice it’s alright Waylon Jennings
  That’s why I’m cryin’ Janiva Magness
  You better move on The Hollies
  Who will the next fool be Janiva Magness
  Sin City Ronnie Fauss
  Don’t start crying now Janiva Magness
  Slide Jake Bug
  Fool me again Janiva Magness
  Windy Gary Lewis
  One heartache too late Janiva Magness
  Love’s gonna bite you back Ray Charles
  I won’t be around Janiva Magness
  Love’s gonna live here Waylon Jennings
  Ragged company Janiva Magness
  The daughter’s wedding song Dale Watson
  Things left undone Janiva Magness
  I wanna get back with you Tom Jones
  Walkin’in the sun Janiva Magness
  Will the circle be unbroken Gregg Allman  Maak melding

 110. Het is spannend in de Hoofdklasse C. Berkum op de 2e plaats, nu met 0-1 voor in Staphorst. En de koploper ONS Sneek speelt tegen de nr. 3 SVZW.


  Maak melding

 111. Gaitie, ik dacht dat ik wist wie jij bent maar kwam er vandaag achter dat ik het helemaal mis had. Hoop wel dat je me nog steeds lief vindt. 🙂


  Maak melding

 112. Ingrid, ik zag je opmerking over WC Aalanden bij het item over het Katwolderplein. De bloemist is failliet. Ook zijn winkels in Stadshagen en Zwolle-zuid staan leeg. Stond laatst een stuk over in de Stentor. Henk ten Hoor heeft leegverkoop omdat deze winkel naar de plek van de bloemenwinkel gaat. Misschien – en dat is nog niet zeker begreep ik laatst van een winkelier – komt er op de plek van HtH een Hema. Als dat zo is, dan staat alleen de winkel waar voorheen de Dixons zat nog leeg.


  Maak melding

 113. Nee Dame, ben nog steeds de mildheid zelve, maar kan me letterlijk en figuurlijk goed wapenen tegen mensen die het op mij hebben voorzien.;)


  Maak melding

 114. @Dame, ok de gaatjes worden dus weer opgevuld. Toch is WKC Aalanden mij een te benauwd winkelcentrum. Kwam er nog wel eens toen de Action er nog zat.
  Vorige week omdat ik via mijn werkgever alleen een bril bij de H.A kon bestellen. Maar vind het geen plezierig winkelcentrum.


  Maak melding

 115. Kwestie van wennen, denk ik Ingrid. Maar ben wel met je eens dat een overdekt WC benauwend overkomt. Er zijn wel veel soorten winkels. Dat is prettig. Ik mis een doe-get-zelfzaak. Vroeger zat er een Hubo. Dat was prettig. En de Action was ook leuk. Drie grote supermarkten hoeft voor mij niet, maar er is kennelijk ruimte voor. Twee slagers ook wat veel van het goede, net zoals twee kapperszaken.


  Maak melding

 116. Ach, ik weet niet in hoeverre het zelfbeeld van Assie strookt met de werkelijkheid. Volgens mij uit hij zijn gemene kant alleen virtueel en selectief. Valt allemaal nog wel een beetje mee, dunkt me. Er zijn gemenere gasten die zich beter voor proberen te doen. Ik denk dat Gaitie hem wel lief vindt, net zoals Addertje en zijn vriendin. En natuurlijk zijn VRIENDEN. Veel te klagen heeft hij dus niet.:)


  Maak melding

 117. Ik kan niet goed tegen die pesterijtjes Dame. Wil je er nu eindelijk eens een keer mee ophouden? Ben net als Doeksen vroeger al vaak genoeg gepest.>:(


  Maak melding

 118. Ik heb net de Graaf van Monte Christo gezien. Een heerlijke draak van een film. Ik weet niet waar Doeksen is, vroeg het van de week ook al. Was ie in CdP vanmiddag, Assie?


  Maak melding

 119. Doeksen was vanmiddag in C de P en hij vertelde mij dat hij net als ik ook genoeg heeft van die pesterijtjes van jullie. Wat een lef om ons van die afstand zo te pesten! >:(>:(>:(


  Maak melding

 120. Ach, Assie, als je het over pestgedrag hebt, dan heb ik vandaag een stuitend voorbeeld gezien van écht pestgedrag. Waar hebben Doeksen en jij last van? En waarom meld Doeksen dat niet zelf? Is ie volgens mij mans genoeg voor.:)


  Maak melding

 121. Ach, die pesterijtjes hier neem ik altijd met een flinke korrel zout en dat weet jij ook wel Dame. Ik ga niet voor Doeksen praten en vraag hem dat zelf maar.


  Maak melding

 122. Dat is precies wat ik net zei: hij is er mans genoeg voor. En als ie echt boos is, heb ik niet zoveel fantasie nodig om te weten waarover. Jammer, maar helaas.:(


  Maak melding

 123. Hoeft niet, Assie, ik zei toch dat ik er níet zoveel fantasie voor nodig heb. Jij waarschijnlijk ook niet… Maar welterusten, gevoelig hartje.:)


  Maak melding

 124. Jammer dat @Doeksen hiet niet meer wil reageren. Blijkbaar snappen @Assien en @Dame wel waarom. Maar heb ik het even gemist.
  Maar het blijft jammer:(


  Maak melding

 125. Ingrid, Assie zegt het. Weet natuurlijk niet of dat klopt. Hij is zelf scherp en kan – dacht ik althans – ook goed incasseren. Mss even een time out, zoals velen van ons dat weleens nemen. Ik zou het iig ook jammer vinden als ie afhaakt.


  Maak melding

 126. Assie, jij dacht dus dat gaitie een geitie was?
  hij is bokkig genoeg, en ga ervan uit dat het dan,
  ook gewoon Gait is.
  Misschien plakplaatje? ;D


  Maak melding

Reageer