Beschuldiging van gokwedstrijd PEC Zwolle

Zwolle – Bij een duel van PEC Zwolle zou vorige maand massaal zijn gegokt, zo meldt het Duitse boulevardblad Bild. Het zou gaan om een oefenduel van de eredivisionist tegen Werder Bremen op 11 januari van dit jaar. Dat staat in de Telegraaf vrijdag.

Volgens Bild werd er buitensporig veel geld ingezet op deze wedstrijd en dan met name op de optie ‘meer dan 3,5 doelpunten’. Het duel, onder leiding van de Turkse scheidsrechter Ihsan Erhn Sönmez, eindigde in 2-2. Werder kreeg in het Turkse Belek tijdens het oefentreffen om onduidelijke redenen een penalty nadat aanvoerder Joey van den Berg een schot van een tegenstander had geblokt. De penalty van Werder werd overigens gestopt door doelman Diederik Boer.

‘Ik geloofde mijn ogen niet’

"Toen hij naar de stip wees, dacht ik meteen aan omkoping”, zo laat de inmiddels naar SC Heerenveen vertrokken Van den Berg aan de Leeuwarder Courant weten. "Deze geruchten verbazen me dus helemaal niets. Ik geloofde mijn ogen niet." De UEFA stelt dat het duel van Zwolle niet ‘gemanipuleerd’ zou zijn.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. De laatste zin moet de eerste zin zijn. Het is onderzocht en er was helemaal geen sprake van manipulatie. Wel weer een slechte scheids maar wat dat betreft is PEC altijd al de klos dit seizoen geloofde ik tegen NAC ook mijn ogen niet bij de onterechte penalty en onterecht rood. Dat laatst is nu door KNVB gelukkig teruggedraaid


  Maak melding

 2. Match fixing bij het voetbal is in Duitsland en België een probleem. Maar men zit er daar ook bovenop. Er lopen ook lijntjes naar Nederland, maar die lopen dood omdat de KNVB het niet wil (laten) onderzoeken. Handig! Als je het niet onderzoekt is het er ook niet. 8)


  Maak melding

 3. Maar dit blijft een feit

  Bericht door Piet Post, op 8 februari 2013 om 14:40
  De laatste zin moet de eerste zin zijn. Het is onderzocht en er was helemaal geen sprake van manipulatie. Wel weer een slechte scheids maar wat dat betreft is PEC altijd al de klos dit seizoen geloofde ik tegen NAC ook mijn ogen niet bij de onterechte penalty en onterecht rood. Dat laatst is nu door KNVB gelukkig teruggedraaid  Maak melding

 4. @Ivar Wakker,

  Dat is inderdaad onderzocht en het bleek dat PEC Zwolle niet met 3-1 had moeten winnen, maar met liefst 8-1 had moeten winnen.


  Maak melding

 5. Het is vooral minister Ivo Opstelten die verder onderzoek tegenwerkt.
  Overigens is matchfixing niets nieuws en bezondigde de KNVB zich zelf daar in het verleden ook al eens aan.
  Denk maar aan de Bekerfinale van 1977 waar de dienstdoende scheidsrechter de opdracht had gekregen om hoe dan ook te voorkomen dat het Eerstedivisieclubje uit Zwolle Europees voetbal zou halen.


  Maak melding

Reageer