Lezing over archeologie Noordereiland

Zwolle – Het team Monumentenzorg en Archeologie van de gemeente Zwolle organiseert op 12 februari 2013 een lezing in de reeks van de ‘Historische avonden’. Archeoloog Michael Klomp vertelt dinsdag over diverse archeologische onderzoeken op het Noordereiland in Zwolle. De avond vindt plaats in het Stedelijk Museum Zwolle (Melkmarkt 41) en begint om 20.00 uur. 

Tijdens de onderzoeken zijn sporen aangetroffen en vondsten gedaan die een nieuw licht werpen op de ontwikkeling van dit deel van de stad. Zo werd op de locatie van de Ritmeestershof (Bruggeman-locatie) een veertiende/vijftiende eeuwse dijk opgegraven en kwam hier belangrijke informatie naar voren over de verdedigingswerken van de stad. Op een andere locatie (12 Apostelen) werd onder een ophogingpakket zelfs een menselijk skelet aangetroffen. Ook de vondst van dit skelet, in de wandelgangen bekend als Zwolse Harry, zal in de lezing aan bod komen. Naast een terugblik op uitgevoerd archeologisch onderzoek zal ook vooruit worden gekeken naar toekomstige opgravingen zoals de nog te starten opgraving op het Kraenbolwerk. De avond is één uit de reeks ‘Historische Avonden’ die worden georganiseerd door 4 historische organisaties in Zwolle: het Historisch Centrum Overijssel, Zwolse Historische Vereniging, Stedelijk Museum Zwolle en het team monumentenzorg en archeologie van de gemeente Zwolle.

De eerste lezing die het team organiseerde vond plaats op 15 januari en had als onderwerp Vereniging Hendrick de Keyser en de restauratie van het Karel de Vijfde huis.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer