Bert Zuurman van PEC Zwolle naar India

Zwolle – Bert Zuurman vertrekt bij PEC Zwolle Vrouwen. De voormalig voetballer, die tweeënhalf seizoen hoofdtrainer is geweest van het Zwolse vrouwenelftal, gaat in India als KNVB WorldCoach aan de slag: ,,In Zwolle heb ik echt een geweldige periode gehad. Ik ben PEC Zwolle dankbaar dat ik mij als trainer bij de jeugd en PEC Zwolle Vrouwen heb mogen ontwikkelen.”

De KNVB WorldCoaches is een internationaal project dat voetbal inzet voor de ontwikkeling van de lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Sinds 1997 is de KNVB bezig met het opleiden van voetbalcoaches in landen als India en Zuid-Afrika. De trainers worden zo opgeleid dat ze in staat zijn hun kennis lokaal over te dragen aan toekomstige WorldCoaches. In India gaat Zuurman zich bezig houden met een sociaal maatschappelijk project: ,,Ik ga in Bangalore aan de slag als Hoofd Jeugd Opleiding bij de Ozonegroup football academy. Bij deze academie spelen kinderen uit de achterstandsbuurten (slums) van India. Ook ga ik het nationale team van India onder 15 jaar trainen en eventueel ook het nationale vrouwenelftal.”

Technisch directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp geeft aan dat de club Zuurman deze unieke kans niet wilde ontnemen: ,,Bert is een gewaardeerde kracht, die bij heeft gedragen aan de ontwikkeling van de club. Hij heeft goed werk geleverd. Wij wensen Bert veel succes in de toekomst!” PEC Zwolle beraadt zich over de opvolging van Zuurman voor de rest van dit seizoen.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Toen Bert destijds als voetballer stopte, gaf hij ook aan om een maatschappijke carri?re te starten. Hij had geloof ik ooit een opleiding in de zorg gedaan of zo.
    Ik vind deze stap dan ook prachtig bij Bert passen.


    Maak melding

Reageer