Signeer je eigen tegel van Het Oog

Zwolle – Iedereen die dat wil kan hoogstpersoonlijk zijn “tag” achterlaten op “Het OOG”, de spectaculaire koepel die nu op Museum de Fundatie aan de Blijmarkt wordt gebouwd. De 55.000 keramische tegels waarmee de opbouw zal worden bekleed kunnen namelijk worden gesigneerd. De komende maanden kan men voor 10 euro een krabbel plaatsen en een ‘tegel zetten’ op ’Het OOG’. Daarnaast organiseert Museum de Fundatie, samen met studenten Communicatie van Windesheim, een speurtocht via Facebook naar acht, ergens in Zwolle en daarbuiten, verstopte tegels. De vinders worden beloond met een mooi prijzenpakket.

het_oog_3.jpg

Op de website van het museum, www.museumdefundatie.nl,  kunnen ‘tegelzetters’ zich aanmelden door Museum de Fundatie eenmalig te machtigen een bedrag van hun rekening af te schrijven. ‘Tegelzetters’ worden uitgenodigd voor een exclusieve avondopenstelling èn krijgen de mogelijkheid hun naam (of een mooie boodschap voor een ander) op de achterkant van een tegeltje te zetten voor deze ‘het dak op gaat’ . Een unieke kans om zichzelf met de uitbreiding van Museum de Fundatie te vereeuwigen.  De teksten verdwijnen in het dak maar de gesigneerde tegels zullen worden gefotografeerd en op de Facebookpagina van het museum zichtbaar worden gemaakt. Meer informatie op www.museumdefundatie.nl en www.facebook.com/museumdefundatie.

het_oog_1.jpg

het_oog_2.jpg

 De dagen waarop het signeren mogelijk is worden door het museum bekend gemaakt. Donaties die met deze crowdfunding actie worden verkregen zullen door het museum worden besteed aan inrichting van de uitbreiding en aan tentoonstellingen die de komende jaren in ‘Het OOG’ te zien zullen zijn. Deze crowdfunding actie is door het museum opgezet in samenwerking met communicatiestudenten van Windesheim te Zwolle en BAM Utiliteitsbouw bv Regio Oost, hoofdaannemer.

In Zwolle worden vier originele daktegels verstopt, in de rest van Nederland nog eens vier. Via Facebook kan men speuren naar de plekken waar de tegels verstopt liggen, op de Facebook pagina van Museum de Fundatie worden van tijd tot tijd aanwijzingen gegeven. Vinders krijgen naast een uitnodiging voor de avondopenstelling en de mogelijkheid tot signeren een mooie prijs. Studenten Communicatie van Windesheim zijn bedenker en regisseur van het spel.

‘Het OOG’

Het werk aan ‘Het OOG’, de ellipsvormige opbouw die Hubert Jan Henket voor Museum de Fundatie in Zwolle heeft ontworpen, krijgt de komende maanden een daverend slotakkoord: 55.000 keramische tegels zullen op de koepel worden aangebracht. De wolk van wit/lichtblauwe tegeltjes (gemaakt door Koninklijke Tichelaar Makkum) zal een permanente beeld-bepaler in het Zwolse stadsgezicht worden. Begin februari is op de uitbreiding een tijdelijke tent constructie geplaatst, als doorwerkvoorziening voor de winter.

Museum de Fundatie heeft sinds begin 2012 de ANBI-status. Dit wil zeggen dat het museum door de Belastingdienst is aangemerkt als ‘algemeen nut beogende instelling’. Giften aan Museum de Fundatie zijn daardoor fiscaal aftrekbaar.
 

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst, die zijn oorsprong vindt in de verzameling van de oud-directeur van Museum Boymans te Rotterdam, Dirk Hannema, die later belangrijke aanvullingen kende met ondermeer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.

 

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en de BankGiro Loterij. Rabobank IJsseldelta, Hemmink B.V., Baker Tilly Berk, Wijzonol Bouwverven, Nysingh Advocaten-Notarissen, Waanders, DSM, Unica, Novon Schoonmaak, DeltaWonen, Windesheim, EposPress, Zehnder Group Nederland/J.E. StorkAir, Bouwfonds Cultuurfonds, Deltion College, NS, Wijzonol, Wavin, Turing Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaalfonds

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Je hebt wel een tablet nodig om de puzzeltocht te doen. Deze kun je gratis lenen bij een van de ouderen bij wie die ongebruikt op de kast ligt. Tablet moet wel terug hoor. Je krijgt er wel een raadslid bij en die mag je houden.


  Maak melding

 2. Gaarne wil ik op de hoogte blijven voor het signeren van een daktegel.Ik wil mij bij deze aanmelden voor hetsigneren hiervan en de betaling doen. Met vriendelijke groeten. Jochem van zanten.


  Maak melding

 3. Hoe dubieus is het als ‘jouw tegel’ hier ook prijkt? Hoe dubieus ben je als je zelfs je hier vrijwillig voor aanmeldt? Gaarne zag ik dat bepaalde mensen tegen zich zelf beschermd worden!8)


  Maak melding

 4. De gemeente heeft recent afgekondigd 60 miljoen te moeten bezuinigen..
  Dat komt op zeker voor onze rekening en daarmee betalen we al die overbodige en geldverslindende prestige-projecten als burgers zelf!

  Ik kan gewoon met een huishoudboekje rekenen en heb er niet om gevraagd om bestolen te worden omdat de gemeente alsmaar bewijst dat ze niet met geld om kunnen gaan.

  Ik denk dat er een actiegroep moet komen met ca. 120.000 leden die de gemeente duidelijk maken dat we hier niets voor voelen.  Maak melding

 5. Je bent niet verplicht om je aan te melden voor het signeren van een tegel. Het geld word gebruikt voor extra tentoonstellingen etc.
  Trekt wel plubliek naar Zwolle en dat is wel de bedoeling.


  Maak melding

Reageer