VV Berkum ruim langs Olde Veste

Zwolle – VV Berkum heeft de oefenwedstrijd tegen d’Olde Veste ’54 in Steenwijk met 1-4 naar zich toegetrokken. De Zwolse hoofdklasser was vanaf het begin dominant maar in de eerste helft bleef de thuisclub nog redelijk op de been. Na rust ging het tempo omhoog en dat bleek eersteklasser Olde Veste, die eerder deze week nog gelijk speelde tegen Staphorst, lang niet altijd bij te kunnen benen.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen Berkum al op voorsprong kwam. Arjen Westrik torende na een goed indraaiende voorzet van Jerrol Poot hoog boven alles en iedereen uit en zorgde met een fraaie kopbal voor de 0-1. Daarna bleef Berkum de betere ploeg maar echt doordrukken kon het team lange tijd niet en er slopen de nodige slordigheden in het spel. Kort voor rust leek Karim Chengachi de voorsprong wél uit te breiden maar zijn harde schot ging van dichtbij naast via het lichaam van de Olde Veste-keeper, die daarna zelfs even moest worden opgelapt.

Na rust kwamen er de nodige wissels in het veld, want Berkum-trainer Roeland ten Berge liet in dit duel vrijwel zijn hele selectie in actie komen. Ruim vijf minuten na de hervatting drukte Berkum eindelijk door toen Chris van der Meulen vanaf links een fraaie voorzet losliet die door Bunyamin Özkök werd binnengewerkt: 0-2. Tien minuten daarna werd het 0-3 en opnieuw stond Van der Meulen met goed voorbereidend werk aan de basis via een combinatie met Westrik, die daarna mooi werd afgerond door Jason Huisman.

In de 70e minuut werd Chris van der Meulen in het strafschopgebied van Olde Veste omver getrokken en dat leverde een terechte penalty op. Chris velde het vonnis hoogstpersoonlijk door de strafschop onhoudbaar in te schieten, zodat Berkum naar 0-4 uitliep. Kort voor het einde waren de bezoekers dichtbij een nog grotere voorsprong maar een vlammend schot van Youp Kok eindigde op de Steenwijkse deklat. Vijf minuten voor het einde wist Olde Veste alsnog de 1-4 op het scorebord te brengen maar verder dan die enkele ‘eretreffer’ lieten de Zwollenaren het niet komen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Zeker Dick…hoop je snel een keertje te zien bij de VV en Wijenbelt met je maatje Freek. Goede trainert bij C1 en een man voor de toekomst.


    Maak melding

  2. Jeetje heb ik niets van mee gekregen…heel jammer voor Berkum, maar wel heel tof voor WVF en is toch ook ons cluppie…blijft Zwollerkerspel natuurlijk.
    Wens Freek daar alle succes…


    Maak melding

Reageer