Willem Jonkman is de Primus Interparis van 2013

Zwolle – Zaterdagavond was het weer tijd voor de jaarlijkse jaarlijkse Grote Avond van carnavalsvereniging d’Oelewappers. Dit vond plaats in haar hof residentie De Vrolijkheid te Zwolle. Op deze avond werd onder andere de Primus Interparis van 2013 bekend gemaakt. Voorzitter Dineke Schulte maakte bekend dat die eer dit jaar naar Willem Jonkman gaat.

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_04.jpg

Op deze avond worden de jaarlijks terugkerende verenigingsonderscheidingen worden uitgereikt, o.a. voor het bereiken van het respectievelijk 11- jarig, 22-jarig en 33-jarige Hof lidmaatschap, zo ook de onderscheidingen van de Federatie Europese Narren (FEN). Dit jaar voor Eddy Oldenhof en Sebastiaan Halfwerk voor hun verdiensten in de bouwcommissie en het verenigingsboekje. De “Dollekamp”, de binnen d’Oelewappers het meest gewaardeerde onderscheiding, werd dan ook blijk van waardering tot uiting gevracht aan degene die deze onderscheiding, in de vorm van de hoge hoed in massief zilver aan een lederen veter, uitgereikt kreeg. Die prijs ging naar Paul Schulte, hij was 7 jaar de voorzitter van de vereniging. Verscheidene carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, Oelewapperleden en “loslopende” carnavalsvierders maakten onder de klanken van discotheek Lieverst Sound en kapel That’s All hun opwachting bij de Hoogheid der Oelewappers: Prins Han de eerste en zijn adjudanten Chris en Rob. Hoogtepunt van de avond: om 23.11 uur maakte de voorzitter van de vereniging bekend welke man, vrouw of groep dit jaar tot Primus Inter Pares van d’Oelewappers zou worden gekozen. Dat werd Willem Jonkman.

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_05.jpg

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_06.jpg

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_02.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Primus Inter Pares: De eerste onder zijn/haar gelijken. Deze onderscheiding, welke voor het eerst is uitgereikt in 1982, is een manier waarop d’Oelewappers haar waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop een man, vrouw dan wel groep zich verdienstelijk heeft gemaakt voor met name het carnaval in Zwolle. Wie “Primus Inter Pares” wordt, behoort, evenals de uitreiking van De Prominent, tot het moment van bekend making tot de best bewaarde geheimen van Sassendonk. Het carnavalsfeest van d’Oelewappers in De Vrolijkheid is een jaarlijks terug kerend evenement, dat in de lift zit. Steeds meer carnavalsvierders die zin hebben in een ongestoord en ludiek feest, en die de zaterdagavond in de stad te druk vinden, weten de weg naar De Vrolijkheid te vinden.

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_03.jpg

09-02-2013_willem_jonkman_primus_inter_paris_2013_doelewappers_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer