Vijftien schoolteams strijden om handbaltitel

Zwolle – Voor de groepen 5 en 6 van de Zwolse basisscholen wordt woensdag 13 februari weer het schoolhandbaltoernooi gehouden. SportService Zwolle organiseert het toernooi in samenwerking met de twee Zwolse handbalverenigingen, te weten SV Zwolle en SV Tyfoon. Acht Zwolse basisscholen hebben gezamenlijk vijftien teams opgegeven om deel te nemen aan het handbaltoernooi.

De leerlingen gaan woensdag in het Landstede Sportcentrum de sportieve strijd met elkaar aan, met als inzet het schoolhandbalkampioenschap. Het toernooi begint om 13.30 uur met een warming-up van Annick Lipman, keepster van landskampioen Sercodak Dalfsen. Naast de warming-up zal de Zwolse keepster ook nog onder de lat plaats nemen voor het nieuwe onderdeel ‘strafworpenmaster’. Van elk team mag één persoon strafworpen nemen op Annick en degene met de meeste treffers wint een bokaal. SportService Zwolle organiseert al haar schoolsporttoernooien altijd in samenwerking met de Zwolse sportverenigingen. Zonder de inzet en ondersteuning van de verenigingen kan het toernooi geen doorgang vinden. Daarnaast is een schoolsporttoernooi voor veel kinderen een eerste echte kennismaking met de sport en de verenigingen spelen hierin een belangrijke rol. Zij kunnen zich deze middag profileren onder de deelnemers en hun ouders.

Alle teams kunnen deze middag ook kans maken op de Fair Play-prijs van SportService Zwolle. Scheidsrechters van beide handbalverenigingen houden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. Ze hanteren daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. dit hadden er meer kunnen zijn, bij onze school is er geloot, omdat de teams gemixt zijn 3 meisjes 3 jongens en er geven alleen jongens op om mee de doen kun je geen teams opgeven!!!!!!


    Maak melding

Reageer