RIBW opent bistro aan Jufferenwal

Zwolle – Na meer dan een jaar van verbouwen, direct omwonenden betrekken en informeren, zoeken naar een passende naam en gemotiveerde leerlingen voor het leer-werkproject, opent Vidiveni Bistronomie aan de Jufferenwal 17 op 7 maart haar deuren voor het publiek. ‘We zijn gewoon een commerciële horecagelegenheid, maar met een extra dimensie,’ zegt Josua Oechies, chef-kok bij Vidiveni. ‘Mensen  kunnen bij ons lunchen, dineren of gewoon komen genieten van een kop koffie, maar worden, onder begeleiding, bediend  door cliënten van de RIBW of andere zorginstellingen.’

De RIBW Groep Overijssel  begeleidt mensen in wonen, werken en welzijn die  een afstand hebben tot de samenleving. Diverse initiatieven worden  genomen om in stappen de mensen weer bij de samenleving te betrekken. Eén stap ontbrak: de laatste stap naar een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Deze is nu gerealiseerd,  Vidiveni Bistronomie, waarin werken en leren samengaan om de kansen te vergroten. Cliënten kunnen hier hun werkervaring opdoen en worden geschoold in samenwerking met het Deltion College. De eetgelegenheid biedt ook stageplekken voor studenten van het Deltion College.

Verbinding

Bij Vidiveni gaat het om kwaliteit, ambacht en verse streek- en seizoensproducten. Passend bij de visie op eten, service en de verbinding die de RIBW zoekt met mensen en de directe omgeving. De realisatie van het geheel is een coproductie van deltaWonen en de RIBW Groep Overijssel. Op de bovenste verdiepingen zijn 21 appartementen gerealiseerd waar mensen zelfstandig wonen en worden begeleid door professionals van de RIBW Groep Overijssel. Vidiveni is gelegen midden in het oude centrum van Zwolle en gehuisvest in een historisch pand met een bijzondere geschiedenis.

Via Facebook en Twitter kan iedereen die dat leuk vindt de start en belevingen van het Vidiveni-team volgen. Ook is er een eigen website voor meer informatie http://www.vidiveni.nl/ .

Artikel delen:
Reacties 8
  1. goed initiatief. er zijn veel te weinig arbeidsplaatsen, (zowel voor training als regulier) voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. h


    Maak melding

  2. Als brouwerij Inbev nu ook nog eens wat doet aan het pand van de Vergane Glorie op nummer 19, dat ondertussen al 2 jaar staat te verpauperen na het faillissement van de uitbater, dan ziet de Jufferenwal er weer netjes uit.


    Maak melding

Reageer