Pauropus en Rova slaan handen ineen

Zwolle – Rova en Pauropus hebben zich via een contract verbonden om deelnemers van Pauropus, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, aan werk te helpen. De deelnemers van Pauropus gaan zorgen voor het schoon houden van de gemeente Zwolle.   

Pauropus, met vestigingen in Zwolle, Drachten en Doetinchem, werkt inmiddels bijna tien jaar met doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De  organisatie activeert mensen met allerlei achtergronden om (weer) in een positieve structuur van werken te komen en hierin  voldoening te krijgen. Daarbij is het uitgangspunt dat iedereen iets kan. Het bedrijf voerde voor de gemeente Zwolle  bedrijf lange tijd tot tevredenheid een gedeelte van de werkzaamheden in de openbare ruimte van de gemeente uit, zoals  het zwerfvuil verwijderen, ondersteuning in het onderhoud van openbaar groen, graffiti-verwijdering en diverse opruimwerkzaamheden. Rova heeft deze uitvoerende taken van de gemeente overgedragen gekregen en zet met veel genoegen de samenwerking met Pauropus voort.

‘Het spreekt eigenlijk vanzelf dat Rova Pauropus inschakelt. De hoofddoelstelling van Rova is het ondersteunen van onze aandeelhoudende gemeenten bij het uitvoeren van de duurzame agenda. Dat gaat ook over de sociale duurzaamheid. Onze organisatie kan goed mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de nodige structuur bieden en zinvol werk laten verrichten’. Aldus Hans Groenhuis, Algemeen Directeur van Rova.

 Ook Directeur Hans Wijnen is blij met de mogelijkheid om dit bij Rova te mogen voortzetten. ‘Het siert Rova een steentje te willen bijdragen in de opdrachtverlening aan onze organisatie, want het is van essentieel belang onze deelnemers structurele werkzaamheden te kunnen aanbieden. Onder begeleiding van een werkmeester zorgen ze dat de klus geklaard wordt, daar zijn we goed in. En trots op.’

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer