Leerlingen Orfeo maken interessante bordspellen

Zwolle – De leerlingen van Orfeo, het gymnasium van het Carolus Clusius College, zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het ontwerpen van bordspellen over de klassieke wereld. Met strategische combinaties, een overbrengingsmechanisme en een onderzoek naar de oudheid werd er op een speelse maar bloedserieuze manier geleerd en gewerkt.

bordspel_orfeo.jpg

Maak een spel over de klassieke oudheid dat na een aantal keer spelen nog steeds leuk is. En zorg ervoor dat de spelers door middel van het spel leren over de oudheid. Dat was de uitdaging voor de leerlingen van Orfeo. Want bij het maken van een spel komt namelijk meer kijken dan alleen een leuk idee in een mooie doos. Dit betekende dat de leerlingen eerst onderzoek moesten doen over hoe het er bijvoorbeeld aan toe ging bij de gladiatorenspelen of wat er werd verhandeld rond de Middellandse zee. Vervolgens was het aan de leerlingen om het spel verder te ontwikkelen door spelregels en een achtergrondboekje met uitleg te maken.

Geslaagde spelletjesavond

Afgelopen weei was het moment om de spellen te testen tijdens een gezellige spelletjesavond. De ouders van de leerlingen mochten zich wagen aan de spellen en vragen over de oudheid. ‘We vonden het een hele leuke avond. Er werd getoond hoe enthousiaste leerlingen in een stimulerende omgeving met behulp van begeleiding gezamenlijk iets bijzonders neer kunnen zetten’, aldus één van de ouders.

Artikel delen:

Reageer