Cibap studenten ontwerpen valentijnskaarten

Zwolle – Eerstejaars Cibap studenten van de opleiding Grafisch Vormgever hebben hun eigen valentijnskaarten ontworpen, inclusief een verpakkingsdoosje. Dit resulteerde in een serie prachtige originele kaarten die ontroeren, blij maken of de draak steken met Valentijnsdag.

cupido.jpg

Niet alleen studenten waren druk met het maken van een valentijnskaart. Docent Martijn Cornelissen won namelijk de ontwerpwedstrijd voor beste valentijnskaart, georganiseerd door Boomerang. De docent Mediavormgeving maakte een kaart met de standaard Cupido. Echter niet met pijl en boog, maar met een geweer. Zijn kaart heeft een serieuze ondertoon. Het refereert aan de wapenhandel in de USA. Vandaar de naam Cupido USA. Van zijn ontwerp worden 100.000 kaarten in Nederland verspreid.

De Cibap studenten schreven zelf de teksten voor de kaarten, maakten illustraties en foto’s. Er mocht geen gebruik gemaakt worden van standaard plaatjes als hartjes, roosjes en duifjes. Zo werd het een geheel eigen product voor de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Een selectie van de beste valentijnskaarten wordt aangeboden aan een uitgeverij.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. “Kraam-De Kloe” heeft ontzettend mooie “OeliWoelie tulpen” Ze staan hier nu op de vaas. Zorvuldig gemixt met andere bloemen/takjes. Haal ik morgen mijn Valentijnscadeautje wel bij DA 😉


    Maak melding

Reageer