Fotoshoot Zwolse meiden in 16e eeuwse keuken

Zwolle – Tegenwoordig zet alles en iedereen zichzelf in de etalage. De hedendaagse mens wil zien én gezien worden. Onder meer op straat, maar zeker ook binnen de (sociale) media. De wereld opent zich, en terwijl mediasterren zichzelf veelvuldig als ‘gewone mensen’ trachten voor te doen, zijn het juist reguliere burgers die zich meer en meer als beroemdheden gedragen.

Welvaartskunstenaar Daan Samson organiseert een fotoproject rondom dit gegeven. In samenwerking met fotograaf Jeronimus van Pelt laat hij een fotoshoot plaatsvinden in de unieke 16e eeuwse keuken van het Stedelijk Museum Zwolle. Op deze plek zullen onze actuele moraliteiten kennismaken met de meer ingetogen waarden van weleer. Op 23 februari verrijst er een elegant pronkstilleven in de Zwolse museumkeuken; een ruimtelijke praaluitstalling vol bloemstukken, geurige specerijen en mierzoet schuimgebak. Opvallend binnen de compositie zijn de kleurige sapcentrifuges, broodroosters en foodprocessors. De ‘sexy’ apparatuur is beschikbaar gesteld door Magimix, marktleider op het gebied van keukenapparatuur. De meeste aandacht zal echter worden opgeëist door de aanwezigheid van een aantal jonge Zwolse meiden. Door de welvaartskunstenaar zijn de bewuste beauties van Facebook gehaald. Daan Samson heeft hen gevraagd op speelse wijze te poseren tussen de groenten en de blenders. Dankzij het vakmanschap van fotograaf Jeronimus van Pelt worden de vitale schoonheden verheven tot ware media-modellen. Oude en nieuwe conventies ontmoeten elkaar in het regentenhuis. Op zaterdag 23 februari starten de fotowerkzaamheden om 12.00 uur. Er wordt gewerkt tot circa 17.00 uur. Museumbezoekers zijn welkom op de set een kijkje te nemen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Magimix marktleider? Ik had er nog nooit van gehoord. Net als Daan Samson zelf. Dus ik moest even google-en.

  Kunstenaar Daan Samson wordt óf verguisd óf bejubeld om zijn projecten en performances – een tussenweg is er niet.

  Inderdaad, het is ook zeker niet my cup of tea.
  Het zullen ook wel van die typische flinterdunne ‘modelletjes’ zijn 🙁


  Maak melding

 2. Door de welvaartskunstenaar zijn de bewuste beauties van Facebook gehaald.

  Eng idee, wat zou ik er van vinden, wanneer mijn dochter (die ik niet heb) op deze manier, via facebook (dat begrijp ik toch goed) zou worden benaderd.  Maak melding

 3. Welvaartskunstenaar
  actuele moraliteiten
  een ruimtelijke praaluitstalling vol bloemstukken, geurige specerijen en mierzoet schuimgebak
  de vitale schoonheden verheven tot ware media-modellen. Oude en nieuwe conventies ontmoeten elkaar in het regentenhuis

  Ik weet niet wie deze geweldige teksten bedacht heeft maar er zal vast diep voor gestudeerd zijn!


  Maak melding

Reageer