VVN Zwolle neemt afscheid van Peter Buter

Zwolle – Op 11 februari heeft de VVN-afdeling Zwolle een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje gezet. De reden is voor de afdeling minder leuk, want Peter Buter heeft zijn functie als afdelingspenningmeester neergelegd: gezien het rooster van aftreden.

meisje_tussen_auto.jpg

Het huidige bestuur en zijn vrijwilligers kennen hem vanaf 2008, maar al vanaf april 1976 heeft Peter Buter zijn medewerking aan het Zwolse bestuur en de landelijke organisatie gegeven. Bij zijn 25-jarig VVN-lidmaatschap bij de Zwolse afdeling is hem speld en oorkonde als “Lid van verdienste” toegekend. Door zijn beroepsmatige werk bij de Provincie Overijssel kreeg Peter te maken met alle mogelijke verkeerssituaties in steden en dorpen. Als Zwollenaar rees bij hem de vraag: “Wat kun je als burger, vrijwilliger doen om mensen zo veilig mogelijk over straat te laten gaan?” Zijn antwoord was: “Aansluiten bij Veilig Verkeer Nederland”.

Terug naar het heden. Peter Buter is bij velen bekend als degene die als VVN-consulent Verkeers Onveilige Situaties (VOS) informatie geeft, overleggen organiseert, adviezen geeft, rapporten opstelt, gevraagd en ongevraagd betrokken is bij gemeentelijke plannen. En bovendien zeer actief meedenkt over acties en ontwikkelingen die de verkeersveiligheid kunnen verbeteren. Voorbeelden daarvan zijn Zwarteweg-fietsstraat, plannen Pannekoekendijk en zijn laatste eigen actie “Memory 30km”. Tijd en moeite zijn in zijn beleving van ondergeschikt belang. Steeds staat hij meteen klaar als er een beroep op hem gedaan wordt. En dat wordt zeer op prijs gesteld.In de functie van penningmeester heeft Peter op deskundige wijze de financiën beheerd. Er is veel lof voor zijn duidelijke verslaglegging. Dat vinden zowel de gemeente Zwolle (onze subsidiegever samen met de Provincie Overijssel) als de accountants van de landelijke vereniging.

Afdeling Zwolle heeft Peter leren kennen als een zeer betrokken, integer en serieus persoon, die zijn taken op deskundige wijze heeft uitgevoerd.Zijn grote ervaring, inzet, gedrevenheid en contacten binnen de gemeente Zwolle zijn van grote waarde geweest voor de afdeling. Dat zullen wij node missen.Gelukkig blijft Peter als VVN-consulent Verkeers Onveilige Situaties bij Veilig Verkeer Nederland betrokken. Hij zal daar zijn ervaring en deskundigheid op vele terreinen blijven inzetten.Bestuur en vrijwilligers van de afdeling Zwolle spreken hun oprechte dank uit voor zijn langdurige inzet als penningmeester en vrijwilliger van Veilig Verkeer Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Een lijst van aftreden in me ook wat. Peter bedankt voor de perfecte kasverzorging en alles wat er bij hoort. Maar hopen dat er weer een goede penningmeester kan worden aangenomen.
  Maar Peter geniet van meer vrijheid 😀 😀 😀


  Maak melding

 2. Beste Peter

  Heel veel dank voor al het werk wat je allemaal voor VVN hebt gedaan en……… de komende jaren als adviseur hopelijk nog zult doen.
  Ook dank voor de goede samenwerking binnen VVN overijssel

  Peter, alle goeds gewenst

  Met verkeersveilige en collegiale groet

  Jan Westerik, adviseur Educatie VVN, in Overijssel


  Maak melding

Reageer