Oplevering energieneutraal regiokantoor Enexis

Zwolle – Dinsdag heeft BAM Utiliteitsbouw regio Oost de nieuwbouw van het energieneutrale regiokantoor van Enexis te Zwolle opgeleverd. Met de overdracht is een einde gekomen aan de realisatie van een prachtig duurzaam pand. De samenwerking tussen BAM Utiliteitsbouw en Enexis houdt echter stand. Met het behalen van het meerjarenonderhoudscontract zal BAM nog zeker 15 jaar betrokken blijven bij de nieuwbouw en op het terrein van Enexis aan de Marsweg te Zwolle.

enexis.jpg

Het nieuwe kantoor aan de Marsweg heeft een vloeroppervlak van 5.500 m² en biedt plaats aan ruim 200 medewerkers die nu elders op het terrein zijn gehuisvest. De duurzame nieuwbouw omvat een energieneutraal kantoor met bedrijfshal. Het pand is optimaal en flexibel ontworpen en daardoor toekomstbestendig. Het kantoor is ontworpen door Atelier PRO uit Den Haag. Het project heeft voor de ontwerpfase een BREEAM-Excellent certificaat ontvangen. Op dit moment spant BAM Utiliteitsbouw regio Oost zich in om ook op het gebied van de uitvoering deze onderscheiding te behalen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Energieneutraal, blablabla… maar leg nu eens uit hoe dat gerealiseerd wordt!

  Ik heb nog nooit een spijker in de muur gekregen zonder energie te gebruiken.


  Maak melding

 2. Ja, maar dat bedoel ik nu juist. Ik wil graag weten hoe in zo’n pand net zoveel energie opgewekt wordt als er verbruikt wordt. Ik vind dat dit persbericht juist alleen maar ‘roept’ zonder uit te leggen hoe en wat. Het bevestigt voor mij maar weer eens dat kreten als duurzaam en energieneutraal alleen maar in marketingtechnische zin waarde hebben voor deze bedrijven.


  Maak melding

 3. Ha Wilbert. Hierbij een korte uitleg over wat een energieneutraal gebouw inhoud:
  De Europese EPBD-richtlijn verplicht ook Nederland om vanaf 2020 energieneutraal te bouwen. Alle nieuwbouw moet straks dus energieneutraal zijn. Dit gebouw is dus al ontzettend toekomst gericht. Zeker omdat het hier ook gaat over een BREEAM-Excellent gebouw. (BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen) Wat betreft de ambities is gekeken naar het gebouwgebonden gebruik. Het energiegebruik ten gevolge van gebouwinstallaties voor verwarmen, koelen, verlichten en ventileren is kleiner of gelijk aan de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie. De duurzame energieopwekking moet op het perceel plaatsvinden. Zo wordt er bij dit gebouw gebruik gemaakt van WKO en zonnepanelen. Lees meer op: http://energiesprong.nl/wp-content/uploads/2011/05/Infoblad_Energieneutraal_Bouwen.pdf


  Maak melding

Reageer