Het weer: sneeuw

Zwolle – Woensdag zijn er veel wolkenvelden, maar breekt ook af en toe de zon door. Het blijft vrijwel droog. Met weinig wind, draaiend naar zuidoost, komt het kwik net boven het vriespunt uit. Vanavond gaat het weer licht vriezen en zijn er nog opklaringen.

12-02-2013_weerfoto__wethouder_alferinkweg_.jpg
Wethouder Alferinkweg

Donderdag begint de dag droog en bewolkt. Een storing nadert echter ons land en in de loop van de ochtend gaat het in het westen sneeuwen. De neerslag trekt in de middag landinwaarts en tegen de avond wordt het in de kustgebieden weer droger. Er valt over de gehele dag tussen 2 en 5 centimeter sneeuw, alleen in de kustprovincies kan de neerslag over gaan in meer vloeibare vorm met kans op ijzel. De maximumtemperatuur ligt daarbij rond 1 of 2 graden boven nul en er staat een stevige zuidenwind. Aan zee is deze krachtig, windkracht 6. Na de passage van de storing draait de wind naar het westen en voert zachtere lucht aan. Vrijdag dooit het dan ook in het hele land. Het wordt 2 graden in het oosten tot 6 graden in het westen. Landinwaarts valt vooral in de ochtend nog wat (mot)regen.

Het weekend staat in het teken van een hogedrukgebied. Zowel zaterdag als zondag verlopen rustig, overwegend droog en met vrij veel bewolking. Overdag liggen de maxima rond 6 graden, ’s nachts rond het vriespunt. Ook op de lange termijn blijft het rustig met overdag temperaturen enkele graden boven nul en in de nacht rond of net onder nul.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer