Zware mishandeling op de Steenstraat

Zwolle – Een 27-jarige Zwollenaar deed op dinsdagmorgen 12 februari aangifte van mishandeling. De mishandeling had op zondagavond 10 februari tussen 20.00 en 21.00 uur plaatsgevonden op de Steenstraat. Daar werd de man, die samen met zijn vriendin carnaval aan het vieren was, zonder aanleiding geschopt en geslagen door een grote groep mensen.

Het slachtoffer werd in eerste instantie aangesproken door een jonge jongen van ca. 16 jaar. Deze onbekende jongen was daar met een klein groepje leeftijdsgenoten. Deze onbekende jongen gaf hem hierna uit het niets een klap. Daarna begonnen ook de andere jongens op hem in te slaan en schoppen. Ook een ander groepje dat iets verderop stond begon vervolgens op het slachtoffer, dat inmiddels op de grond lag, in te schoppen. Ook de vriendin van het slachtoffer werd door de groep geslagen. Toen na korte tijd een portier het slachtoffer te hulp kwam, rende de groep er vandoor richting de Melkmarkt. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen en was pas na twee dagen in staat om aangifte te doen. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling en roept getuigen van deze mishandeling op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. de hele stad hangt toch vol met bewakings camera’s!?
  zeker daar bij het binnenhof….
  eitje dus,OPSLUITEN die lui!>:(

  heel veel strekte voor de slachtoffers.


  Maak melding

 2. Dit heb ik op het Chatlog gereageerd. Nadat Ingrid het berichtje had gelezen:

  @ Ingrid 12:48….

  Zwollenaar in elkaar geschopt door jongeren

  ZWOLLE – Een 27-jarige inwoner van Zwolle is op de Steenstraat in zijn woonplaats in elkaar geschopt en geslagen door een groep jongeren van rond de 16 jaar. Ook zijn vriendin werd belaagd.

  De man liep volgens de politie woensdag dusdanige verwondingen op, dat hij dinsdag pas aangifte kon doen van de mishandeling.

  De man en zijn vriendin vierden carnaval. Een jongen gaf hem zonder enige aanleiding een klap en daarna deden andere jongens daar nog een schepje bovenop. Ook een ander groepje jongeren sloot zich aan bij de mishandeling. Toen een portier zich met de kwestie bemoeide, renden alle belagers weg.
  ——————————————————————-
  Wij hebben ze van 17 en 19 van de jongste won ik pas nog met stoeien. Er sneuvelde wel een vaas, maar who cares. Het zal hier wel een grote groep “helden” betreffen. Om de beurt slaan en schoppen en dan in de Steenstraat. Lekkere duistere actie daar in het donker (waarschijnlijk). Staat het niet op WLZ?

  Dit ook: Ook een ander groepje jongeren sloot zich aan bij de mishandeling. Hoop dat de portier pas ingreep toen ie een melding had gedaan aan de politie.  Maak melding

 3. Tuig. Ongelooflijk tuig. Als de ouders van dat tuig een beetje fatsoen in de donder hebben, sleuren ze hun kroost linea recta bij de oren mee naar de politie! >:(


  Maak melding

 4. @DBJ, wat heeft dit met carnaval te maken. Helaas lees je steeds vaker dat groepen jongeren, het “leuk”vinden om anderen te grazen te nemen.


  Maak melding

 5. @DBJ In de Steenstraat vieren jongeren van die leeftijd geen carnaval.
  En wie zegt dat het carnavalsvierders waren ?
  Ik vier al jaren carnaval in Zwolle en nog nooit ook maar iets zien gebeuren. Behalve dan door mensen die geen carnaval vieren.
  Waar waren jou kinderen eigenlijk rond dat tijdstip ?


  Maak melding

 6. Stuk voor stuk oppakken die klootzaken en zeker flinke boete geven en laat ze lekker koeienstront gaan opruimen en paar weken in de cel zitten wat een helden zeg..
  Daar staan overal camera’s als de tijdstip is bekend en het is een erge geweldsdelict dan moet de politie en openbaar ministerie toch snel handelen om al die beesten te vinden..
  Sterkte slachtofer en hopelijk worden ze snel opgepakt


  Maak melding

 7. Meerendeel van die jongens weten niet eens wat ze aan het doen zijn en wat de gevolgen hier van kunnen zijn. Jongeren van nu zijn zo bang en onzeker dat ze elke kans om zich maar te moeten bewijzen aangrijpen. End at is natuurlijk het makkelijkst als er eentje al op de grond ligt. Ben benieuwd als ze één tegen één tegen die 27 jarige nogsteeds zo dapper zijn.


  Maak melding

 8. Als deze onderontwikkelde apen zonder enige reden vanuit het niets zomaar voor geweld kiezen, wordt het tijd dat ze heel snel en voor lange tijd uit de maatschappij worden gehaald. Ik hoop dan ook dat ze snel gepakt worden en mogen opdraaien voor alle geleden schade (dokterskosten, politiekosten, misgelopen loon kosten, emotionele schade)

  Sterkte aan beide slachtoffers.


  Maak melding

 9. Die gasten oppakken en zelf een goede marteling geven op oeroude manier.Vastzetten aan handen en voeten en zweepslagen over het blote lijf tot bloedend toe kijken of ze daarna nog het lef hebben om op straat onschuldige mensen te schoppen en slaan


  Maak melding

 10. Precies John, bij dit soort incidenten hoort ook een keiharde aanpak van de betrokken ouders. Het is niet de maatschappij die dit tuig opvoedt. Verbaas me er toch al over hoe jong bijvoorbeeld hangjongeren zijn die s’avonds na 22.00 uur nog op straat rondhangen. Niet dat ikzelf daar nu zoveel overlast van ondervind, maar het is wel een teken aan de wand. Vroeger, was niet alles beter, maar ik was nooit later dan 20.30 uur binnen. Dit gajes verdient een harde straf, maar dan moeten de ouders ook op hun verantwoordelijkheden worden gewezen. Te gek voor woorden dat dit nodig is, maar dat hoort kennelijk bij deze tijd. Voor de slachtoffers; sterkte!


  Maak melding

Reageer