Markesteen wint Schoolhandbaltoernooi

Zwolle – Basisschool De Markesteen team 1 is de grote winnaar geworden van he tSchoolhandbaltoernooi 2013 dat woensdagmiddag in het Sportcentrum van Landstede gehouden werd. De nummer twee was Zevensprong team 2. Vrije School Michaël team 1 werd derde. De Fair Play prijs was voor De Wilgenburg. Strafworpenmaster dit toernooi werd Wesley van der Schaaf (Vrije School Michaël team 1).

SportService Zwolle organiseerde het toernooi in samenwerking met de twee Zwolse handbalverenigingen SV Zwolle en SV Tyfoon. Acht Zwolse basisscholen hadden deze editie gezamenlijk vijftien teams opgegeven om deel te nemen aan het handbaltoernooi. De leerlingen gingen woensdag in het Landstede Sportcentrum de sportieve strijd met elkaar aan, met als inzet het schoolhandbalkampioenschap. Het toernooi begon met een warming-up van Annick Lipman, keepster van landskampioen Sercodak Dalfsen. Naast de warming-up nam de Zwolse keepster ook nog onder de lat plaats voor het nieuwe onderdeel ‘strafworpenmaster’. Van elk team mocht één persoon strafworpen nemen op Annick en degene met de meeste treffers won de bokaal. SportService Zwolle organiseert al haar schoolsporttoernooien altijd in samenwerking met de Zwolse sportverenigingen. Zonder de inzet en ondersteuning van de verenigingen kan het toernooi geen doorgang vinden. Daarnaast is een schoolsporttoernooi voor veel kinderen een eerste echte kennismaking met de sport en de verenigingen spelen hierin een belangrijke rol. Zij konden zich deze middag profileren onder de deelnemers en hun ouders.

Scheidsrechters van beide handbalverenigingen hielden alle teams gedurende de middag nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag voor de Fair Play prijs. Ze hanteerden daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers beoordeeld werden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken.

Artikel delen:

Reageer