Nieuwe loopclinic voor beginners bij av PEC 1910

Zwolle – Op zaterdag 23 februari gaat av PEC 1910 van start met Go4Fit, een nieuwe clinic voor (opnieuw) beginnende lopers vanaf 16 jaar. Go4Fit is geheel zelfstandig ontwikkeld door de trainers van av PEC 1910 op basis van hun eigen jarenlange ervaring in het trainen en begeleiden van beginnende lopers. Gedurende 8 weken wordt op en bij atletiekbaan Wim Peters op de zaterdagochtend van 09:30 uur tot 11:00 uur getraind op het opbouwen en vasthouden van conditie en duurloopvermogen. Inschrijven kan op http://clinics.avpec1910.nl/go4fit

Meedoen aan Go4Fit betekent trainen op het opbouwen en vasthouden van conditie en duurloopvermogen. Maar ook ervaren hoe leuk en motiverend hardlopen is. Zeker wanneer samen met anderen in een groep wordt getraind. De eerste twee trainingen van Go4Fit zijn een geheel vrijblijvende kennismaking. Na de tweede training krijgt iedere deelnemer van de trainer een advies of hij of zij er goed aan doet om de clinic af te maken of dat het verstandiger is om te stoppen. Het advies wordt opgesteld in overleg met de (sport)fysiotherapeut die elke zaterdag aanwezig zal zijn voor consultatie. Deelnemers kunnen dit advies gebruiken om voor zichzelf te besluiten of zij wel of niet doorgaan met de clinic. Met deze werkwijze wil av PEC 1910 beginnende lopers verantwoord en veilig laten ervaren wat het is om samen met andere beginners doelgericht in een groep te trainen.

Doel

In acht weken werken alle groepen met een eigen trainingsschema naar een eindniveau van een duurloop van 20 tot 25 minuten. Na afloop van Go4Fit bestaat de mogelijkheid om aansluitend door te stromen naar de clinic voor de 4 Engelse Mijlen. In deze clinic wordt getraind naar het loopevenement over 6,4 kilometer op 8 juni in binnenstad van Zwolle.

Als de officiële atletiekvereniging van Zwolle heeft PEC 1910, naast eigen kleed- en douchegelegenheid, de beschikking over deskundige trainers, een eigen sportfysiotherapeut en meerdere sportmasseurs.

Artikel delen:

Reageer