Berkum verwacht lastige klus in Staphorst

Zwolle – Als de weersomstandigheden het toelaten speelt Berkum op zaterdag 16 februari uit bij Staphorst, een streekderby waarin in het verleden vaak het nodige spektakel te zien was. Met de steun van het altijd fanatieke thuispubliek als ‘twaalfde man’ is Staphorst een tegenstander die voor elke ploeg in de Hoofdklasse C gevaarlijk kan zijn en de Zwollenaren verwachten dan ook geen gemakkelijke middag.

“Staphorst speelt goed georganiseerd en kan bovendien goed schakelen naar de aanval, dus het zal zeker niet makkelijk worden,” voorziet Berkum-trainer Roeland ten Berge. “In onze thuiswedstrijd tegen Staphorst hadden we moeite om er doorheen te komen en ik verwacht dat ze nu weer vanuit een sterke verdediging zullen spelen. We zullen het baltempo hoog moeten houden, maar we hebben de laatste tijd laten zien dat we dat nu beter kunnen dan in het begin van de competitie.” In september kwam Berkum thuis pas in de slotfase op 1-1 tegen Staphorst, dat daarvóór nog een penalty miste. In die fase van de competitie was de Staphorster selectie prima in vorm en dat leverde uiteindelijk een gedeelde eerste plaats op in de eerste periode. Dat de mannen van trainer Jan van Raalte toen nét naast de periodetitel grepen was enkel te wijten aan het doelsaldo.

Daarna verging het de Staphorsters wat minder, want in de tweede periode prijkt de ploeg nu op een negende plek en de laatste overwinning dateert alweer van drie maanden geleden. In de laatste competitiewedstrijd speelde Staphorst begin deze maand met 0-0 gelijk bij ACV, in een duel dat volgens Staphorst zelf op zijn zachtst gezegd “matig” was. Wel vonden de Staphorsters dat hen in die wedstrijd een penalty was onthouden, terwijl er ook een doelpunt van hen werd afgekeurd wegens buitenspel. Op de totaalranglijst staat Staphorst nu op een vijfde plaats met 21 punten, vijf minder dan Berkum dat op de tweede plek is te vinden.
Berkum heeft de laatste weken prima resultaten geboekt, zowel in de competitie als in de oefenwedstrijden. Een bemoedigend teken is niet alleen dat er daarbij flink werd gescoord maar ook dat de Berkum-verdediging al vier competitieduels de nul achterin wist vast te houden. In januari zette de ploeg van Roeland ten Berge Harkemase Boys met 3-0 aan de kant en begin februari werd Flevo Boys met een nederlaag van liefst 5-0 naar huis gestuurd. Afgelopen weekend wonnen de Zwollenaren een oefenduel bij eersteklasser Olde Veste ’54 in Steenwijk met 1-4 en eerder werd er in een vriendschappelijke wedstrijd met dezelfde cijfers gewonnen bij hoofdklasser DOVO in Veenendaal.
Berkum zal zaterdag moeten laten zien of de ploeg die goede vorm vast kan houden, ook al met het oog op de titel in de tweede periode waarin Berkum nu op een fraaie eerste plaats staat. De beslissing in die periode valt overigens pas eind maart, omdat dan pas de eerder afgelaste speelronde van 26 januari wordt ingehaald.De wedstrijd Staphorst-Berkum op Sportpark Het Noorderslag aan de Parallelweg in Staphorst begint zaterdag om 14.30 uur en het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer