Man steekt nicht in bil aan Vondelkade

Zwolle – Een 33-jarige Zwollenaar is woensdagmiddag 13 februari aangehouden voor poging doodslag.

In een woning aan de Vondelkade stak hij bij een woordenwisseling zijn nicht, bij wie hij inwoont, met een schaar. De vrouw moest zich met een steekwond in haar bil laten behandelen in het ziekenhuis. Zij werd daar na behandeling door ambulancepersoneel naar toe gebracht. Kort na het incident kon de man op de Brederostraat worden ingerekend. Hij is ingesloten. Naar het incident wordt een nader onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Misschien ligt het wel aan Anneke maar dan zijn er meer die het hebben (ja, ook ik) maar al heel snel bedacht ik dat dat niet echt een titel is voor een nieuwsbericht op WLZ. Tja, voor Geenstijl ofzo zou het kunnen maar hier zou dan een nettere omschrijving gebruikt zijn.,


  Maak melding

 2. Denk dat een aanval met een mes altijd poging tot doodslag is? Als je een steen door een ruit gooit kunnen ze dat hier ook al opgooien. Of een rechter dat ook zo ziet valt nog te bezien.


  Maak melding

 3. Niet heel gek hoor “Zuidski. 1”. Als je iemand in de bil steekt zit je toch aardig dicht bij slagaders door het been die een behoorlijk gevaarlijke bloeding op kunnen leveren!


  Maak melding

 4. Plantje, klopt. Daarbij vind ik het steken met een mis ook een zodanig risicovolle aangelegenheid dat je kunt spreken van ‘ het opzettelijk creeren van een situatie waarbij iemand het leven zou kunnen laten’. Volgens mij is dat zo’n beetje waar poging tot doodslag over gaat toch? Niet te verwarren met poging tot moord natuurlijk.


  Maak melding

Reageer