Windesheimstudenten naar finales SpinAwards

Zwolle – De voorrondes van de SpinAward Jong Talent, die woensdag 13 februari plaatsvonden op hogeschool Windesheim, hebben twee mooie winnaars opgeleverd. De case Achilles Initiative: The Battle for Sector 1, ontwikkeld door studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), was de eerste die door mocht naar de finale. De tweede winnende case is afkomstig van Windesheimstudenten, de Bevrijdingsfestival app. Beide cases gaan door naar de landelijke finale tijdens de SpinAwards Inspiration Days 26 en 27 maart, in Amsterdam.

spinaward_jong_talent_windesheim.jpg

De HKU case Achilles Initiative: The Battle for Sector 1 is een game ontwikkeld voor militairen met een oorlogstrauma voor de fysieke installatie CAREN. De game is een therapievorm voor mensen met een posttraumatische stressstoornis. De Bevrijdingsfestival app, die door vier Windesheimstudenten is ontwikkeld in opdracht van Bevrijdingsfestival Overijssel, geeft onder andere informatie over de programmering en de mogelijkheid in te schrijven voor een optreden inclusief melding wanneer het optreden gaat beginnen. Het bevat een interactieve plattegrond en achtergrondinformatie over de artiesten.

De ontwikkelaars van de app, Bart Veneman, Carlo Bril, Jowin de Bondt en Anne Erdtsieck, scoorden ook al hoge ogen tijdens de kickoff van het Bevrijdingsfestival begin februari, waar ze de app voor het eerst presenteerden. Organisaties van de andere Bevrijdingsfestivals in het land hebben ook hun interesse getoond in de festival app.

 

SpinAward Jong Talent

De SpinAwards zijn de grootste prijzen in Nederland voor creatieve ideeën in digitale communicatie. Er zijn SpinAwards voor onder andere de beste website, de beste interactieve video en de beste game of app. Speciaal voor studenten is de SpinAward Jong Talent opgezet. Windesheim, dit jaar voor het eerst bij de SpinAwards betrokken als sponsor, organiseerde één van de vijf regionale voorrondes voor de SpinAward Jong Talent. Sponsoring van de awards ziet Windesheim als een stimulans om studenten uit te dagen zich te meten met ander jong Nederlands talent. Landelijk hebben vijfentachtig studenten(groepen) zich aangemeld om mee te doen aan de competitie voor jonge talenten, waarvan er zes zijn ingezonden door Windesheimstudenten.

Artikel delen:

Reageer