Meld je aan voor een jeugdtuin in Zwolle

Zwolle – Een eigen stuk grond. Zelf planten, zaaien en oogsten. Je eigen groente en bloemen mee naar huis nemen. Dit kan nu! Inmiddels zijn door de gemeente Zwolle de folders en de brieven de deur uit gegaan waarmee je, als je tussen de 9 en 11 jaar bent, kunt aanmelden voor een jeugdtuin.

jeugd_3.jpg

De drie jeugdtuinen zijn: Tuin Aa-landen/Holtenbroek aan de Pergolesistraat, Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering en Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg. De jeugdtuin begint op 4 april en is begin oktober afgelopen. In deze periode ga je op vaste dagen twee keer per week naar je tuintje. Je hebt een eigen tuintje waar je onder begeleiding tuiniert. Het gereedschap is op de tuin aanwezig en er wordt ook gezorgd voor de zaden en het plantmateriaal.

Je kunt heel veel dingen zaaien in je tuintje: van wortels tot bonen en van sla tot spaanse pepers. Om al deze spullen later mee naar huis te nemen krijg je een tas mee. Maar je gaat natuurlijk ook mooie bloemen zaaien. Wanneer deze bloemen op zijn mooist zijn wordt er een bloemschikmiddag gehouden. Omdat je zo hard hebt gewerkt in je tuintje is er na de zomervakantie een kijkavond. Dan mag je iedereen die je wilt uitnodigen om te komen kijken.

Aanmelden kan tot en met 24 maart. Het kost € 7,50 per seizoen om mee te doen. Heb je geen uitnodiging in je brievenbus gekregen? Dan kun je, samen met je ouders, je ook aanmelden via zwolle.nl/jeugdtuin.

Kijk ook eens samen met je ouders en je vrienden op Facebook.com/jeugdtuineninzwolle voor leuke tuinideeën, recepten, contacten en foto’s. Je kunt er ook foto’s plaatsen van jouw eigen jeugdtuin zodat jouw familie en vrienden kunnen meegenieten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Geweldig dat Weblog Zwolle ook dit jaar dit mooie tuinproject van de Gemeente Zwolle onder de aandacht brengt!

    Als vereniging van jeugdtuinvrijwilligers zien we ook dit jaar weer uit naar de vele enthousiaste kinderen die veel tuinier-kennis én leuke ervaringen zullen opdoen.

    Meld je daarom zo snel mogelijk aan; heb je geen aanmeldingsbrief thuis ontvangen dan zal binnenkort bovenstaande url van de gemeente Zwolle geactiveerd worden. Tot snel in een van de drie jeugdtuinen!!


    Maak melding

  2. Heel mooi dat de jeugdtuinen doorgezet worden. Hopelijk komen er weer veel aanmeldingen binnen. Een aantal jaren geleden met een groep kinderen gewerkt op de Nooterhof. Was erg leuk om te doen.


    Maak melding

Reageer