Het weer: dooi

Zwolle – Donderdagnacht valt in het oosten en noorden sneeuw, elders (af en toe) lichte regen of motregen. Plaatselijk ontstaat mist. De wind zwakt af met temperaturen rond tot een paar graden boven nul. Vrijdag is het bewolkt en nevelig met soms motregen, maar later kan in het zuidwesten de zon doorbreken. De wind is veelal west tot zuidwest, 1 tot 4 Beaufort. Het wordt ’s middags tussen 4 en 7 graden, maar in het noordoosten iets kouder.

14-02-2013_weerfoto__nieuwemarkt_.jpg
Nieuwe Markt

Zaterdag dringt de zachte lucht verder oostwaarts Europa in en lopen de temperaturen op naar 3 graden in het noordoosten van Nederland en 7 in het zuidwesten. Er zijn wolkenvelden en af en toe zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. In de nacht naar zondag liggen de minima rond of net boven nul. Zondag gaan we weer duidelijk merken dat er een hogedrukgebied boven onze omgeving aanwezig is. Het is droog met wolkenvelden en ook regelmatig zon. Met een zuidoostenwind wordt het maximaal een graad of 6. In de nacht naar maandag koelt het af tot rond nul. De dagen daarna blijven we met hogedrukgebieden te maken houden, waardoor het droog weer is met kans op zon. Wel blijft er bij heldere nachten kans op vorst.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Klopt, nog wel flinkerts ook. Maar die hebben niets met elkaar te maken. Brokstukken van de astroide zouden de zelfde baan blijven volgen 😉    Maak melding

Reageer