Festival Vrij! Gratis evenement voor 55-plussers

Zwolle – Festival Vrij!, dat op zaterdag 23 maart in Doepark Nooterhof in Zwolle wordt georganiseerd, daagt 55-plussers uit om al hun zintuigen te gebruiken. Er is van alles te zien, horen, voelen en proeven. De activiteiten zijn afgestemd op het thema ‘je bent nooit te oud om passie en ervaring te delen’. Iedereen die zich hierin herkent en zijn enthousiasme wil delen, is welkom op dit gratis evenement. 

“Op het festival is van alles te beleven op verschillende gebieden, waaronder kunst, muziek, gezonde voeding en reizen. Daarnaast bieden we activiteiten aan die de bezoekers helpen ontdekken of zij zich als vrijwilliger willen inzetten en waar hun talenten, ambities en passie liggen”, zegt Odelia Otten van Vrijwilligerscentrale Zwolle, samen met WijZ initiatiefnemer van het festival.

Passie en talent ontdekken

Eén van die activiteiten op het festival is de talentenworkshop, waarin de deelnemers ontdekken welke (verborgen) talenten ze hebben. Ook is er een talententest, waarmee je individueel je talenten en motivatie analyseert. Daarnaast is er de Ideeëntafel, waaraan iedereen met een idee, initiatief of vraag plaats kan nemen om gezamenlijk te brainstormen.

Gericht op 55-plussers

“55-plussers hebben veel ervaring waarmee ze anderen op weg kunnen helpen. Professionele ervaring, maar ook levenservaring. Het is leuk en waardevol om die ervaring te delen. Ook biedt vrijwilligerswerk mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel nog verder te ontwikkelen”, zegt Debby Alberts van Vrijwilligerscentrale Zwolle. Hennie van ’t Riet van WijZ voegt hieraan toe: “Taken die bijvoorbeeld bij uitstek geschikt zijn voor 55-plussers zijn coachen, ondersteuning bieden aan organisaties of individuen, besturen, organiseren en adviseren.”

Festival Vrij!:Zaterdag 23 maart 2013, van 13.30 tot 16.30 uur, Doepark Nooterhof in Zwolle. Entree: gratis. Het festival is binnen en, als het weer het toelaat, gedeeltelijk buiten. Meld u aan: www.vrijwilligerscentralezwolle.nl.Festival Vrij! wordt georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Zwolle, in samenwerking met WijZ.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer