Night4Uganda levert € 38.864,43,- op

Zwolle – In de nacht van 14 op 15 februari 2013 bleven leerlingen uit 19 brugklassen van het Greijdanus College te Zwolle op school voor de Night4Uganda. Dit is een lesmarathon waarmee havo/vwo leerlingen geld inzamelen voor de opbouw van dorpen in Uganda. De nacht wordt jaarlijks georganiseerd door bovenbouw vwo-leerlingen in samenwerking met de ontwikkelingsorganisatie Red een Kind. Met de actie is dit jaar maar liefst € 38.864,43,- opgehaald!

Ondanks de lange nacht is er voor de leerlingen geen tijd om zich te vervelen. Ze spelen een spel over de Millenniumdoelen en krijgen les over het land Uganda. Om de leerlingen wakker te houden, zijn er diverse sportieve activiteiten zoals handjedrukken, dansen en volleybal. Tussendoor worden er hamburgers gebakken en kunnen de leerlingen meedoen aan diverse workshops. Voor de nacht hoopten de leerlingen een streefbedrag van € 20.000,- te bereiken. Dit hebben ze ruimschoots overtroffen met de € 38.864,43 die aan het eind van de nacht op de teller staat, een verdubbeling van de € 19.000,- die vorig jaar werd opgehaald. Tijdens de feestelijke afsluiting van de nacht wordt de klas bekend gemaakt die het meeste geld heeft opgehaald. Ze winnen een outdoor middag die wordt aangeboden door Vadesto.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. @fred1973: Jammer dat je meent te moeten opmerken dat de Rotary hier een puntje aan kan zuigen. Elke aktie, groot of klein, en dat is afhankelijk van allerlei omstandigheden, is prijzenswaardig.


    Maak melding

Reageer