Vrouw door mannen van fiets geslagen

Zwolle – Op woensdagavond 13 februari tussen 21.00 en 21.15 uur fietste een 25-jarige vrouw uit Zwolle over de Meppelerstraatweg in de richting van de Thomas a Kempisstraat. Toen zij twee mannen voorbij fietste, werd zij uitgescholden.

De vrouw fietste door maar de mannen kwamen achter haar aan. Ze kreeg vervolgens een harde klap op haar schouder en viel. Zij raakte gewond aan schouder en gezicht door de val. De twee daders renden er vervolgens vandoor. De mannen waren vermoedelijk ongeveer 20 jaar en droegen donkere kleding. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval of naar mensen die in de omgeving waren en twee jongens in de omgeving van de Meppelerstraatweg hebben gezien. Neemt u daarvoor contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven op telefoonnummer 0800-7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Vrouw door mannen van fiets geslagen”

  1. Er moet veel en veel zwaarder gestraft worden de rechters moeten zelf eens meerdere malen getroffen worden door dit soort incidenten.Misschien dat het dan een beetje tot ze doordringt schandalig gedrag vind hier plaats dit soort mensen hoort niet op deze wereld te leven heeft geen enkel respect voor hun landgenoten

  2. Bericht door J, op 16 februari 2013 om 11:14
    Thomas à kempisstraat weer…

    Meppelerstraatweg, zoals het artikel al duidelijk maakt…

  3. Geen idee, inderdaad een laffe daad. Maar ik pleit tegen cameratoezicht. We hebben inmiddels wel genoeg privacy en vrijheid ingeleverd voor een niet haalbaar veiligheidsgevoel.

  4. Welke vrijheid heb je dan ingeleverd, Mul? Ik geloof niet dat ik me in de gebieden met toezicht anders gedraag dan voor het moment dat de camera’s er hingen.

  5. Inderdaad Wilbert, wat mij betreft hangen er overal camera’s. Ik heb niks te verbergen en doe ook niks wat het daglicht niet verdragen kan. Geen enkel probleem mee.

  6. Meer camera’s creëren schijnveiligheid, want er is geen direct toezicht zoals vaak wel gedacht wordt.
    Alleen op uitgaanstijdstippen is er direct toezicht op de hoek Voorstraat/Luttekestraat.
    Achteraf de beelden gebruiken werkt helaas vaak ook niet door de slechte kwaliteit van de meeste camera’s.

  7. Als ik zo in de stad eens om me heen kijk zie ik ook heel vaak groepjes jongens/jongemannen bij elkaar staan die nou niet echt veel positiviteit uitstralen.
    Als je dan toevallig flarden van hun gesprekken opvangt gaat het meestal niet over studie, werk of sport.
    Ik vraag me dan ook af wat ze van thuis voor maatschappelijke vaardigheden en culturele vorming meekrijgen.
    Voor een heleboel opgroeiende jongens zou het wel goed zijn als de militaire dienstplicht weer werd ingevoerd.
    Oke, in mijn tijd heb ik daar ook wel eens gebaald maar een beetje discipline, teamgeest, doorzettingsvermogen en respect leer je daar wel.

  8. @suze
    Ja, dat gebeurd tegenwoordig zonder enige aanleiding. Of probeer je te zeggen dat als je een opmerking maakt over b.v. het slopen van een fiets je kunt verwachten dat je klappen krijgt?

  9. Wilbert, de vrijheid om niet overal bekeken te worden door mensen die zelf niet te zien zijn. De vrijheid om mijn lichamelijke eigenschappen voor mezelf te houden zoals voor het inleveren van mijn vingerafdrukken. Het gevoel van vrijheid wat dooftop het moment dat autoriteiten volledige transparantie van de burgers verkangen, maar zelf elke keer weer blink geven dat ze niet met dergelijke informatie om weten te gaan en in sommige gevallen zelf volstrekt onbetrouwbaar is. Dat is een ondemocratische en scheve verhouding die tegen mijn gevoel van vrijheid in gaat en ik ben daarin niet de enige. Degenen die zeggen niets te verbergen te hebben nodig ik uit om hun huisdeuren voortaan open te houden en naakt over straat te gaan. Immers niets te verbergen is niets te verbergen.

  10. Niets te verbergen waren niet mijn woorden, want dat is inderdaad vaak het standaard antwoord op de privacydiscussie. Ik had mijn vraag dus ook niet op de privacy toegespitst, maar op de vrijheid die je noemde. Ik voel zelf namelijk geen belemmering in mijn doen en laten wanneer ik weet dat iemand (al dan niet live) mee kan kijken.

    Mijn gegevens ergens opslaan vind ik een heel andere discussie en daar heb ik ook zeker een mening over. Ik heb zelf een online bedrijfje en moet tegenwoordig voldoen aan cookiewetgeving, terwijl de wetgevers zelf spreken van ‘kleine programmaatjes die je kunnen volgen’. ?én zo’n uitspraak is voor mij genoeg om voorlopig zo min mogelijk informatie digitaal bij de overheid achter te laten, aangezien ze volop laten merken dat ze geen flauw idee hebben waar het over gaat. Dat geeft mij dus ook niet veel vertrouwen in de aanpak van andere digitale overheidssystemen.

  11. Klopt wilbert, ik reageerde daarmee op een andere reactie.

    Persoonlijk voel ik me zeer ongemakkelijk bij die speurende cameras. Toen ik als jongvolassene het toeziend oog van mijn ouders was ontgroeid, vond ik het natuurlijk om dit zo te houden. Nu hebben we voor dat ouderlijk toezicht een alternatief bedacht blijkbaar. Geeft me het gevoel dat ik in een wat paranoide maatschappij ben beland. Ik bedoel, als iemand niet zonder het altijd toeziend oog durft te leven, is dat dan niet een beetje raar? Het klinkt misschien rigide, maar ik kan psychische stoornissen noemen die op individueel niveau een soortgelijk karakter hebben.
    Hoewel ik het met je eens ben dat gegevens opslag een ander onderwerp is, zijn camerabeelden hieraan onderhevig. Waarnu nog wetgeving is dat ze enkel gebruikt worden voor opsporing, is dat straks voor andere doeleinden. Regels worden aangepast op het moment dat ze in de weg zitten, die ervaring is onmiskenbaar. Daarnaast zijn er technologische ontwikkelingen waar we vroeg of laat mee te maken krijgen, die nog veel meer op privacy inhakken en de scheefgroei tussen autoriteit en burger nog meer aanwakkeren. Wanneer we willen afglijden naar totale controle en elke stap hiernaartoe zien als handige oplossing, dan moeten we dat vooral doen. Overal camera’s ophangen is wat mij betreft een grote stap hierin. Natuurlijk zijn ze handig en natuurlijk op sommige plaatsen niet verkeerd. Maar zodra de uitzondering regel wordt, is het hek van de dam.

  12. Trouwens wilbert, ik geef nog niet concreet antwoord op je vraag bedenk ik me. De vrijheid die veelvuldig cameratoezicht mij onTneemt is het gevoel dat ik niet continu verantwoording hoef af te leggen aan een autoriteit over mijn gedragingen, die niet illegaal zijn en anderen niet schaden. Dat is volgens mij een van de basiselementen van het concept van wat wij vrijheid noemen.

Reacties zijn gesloten.