Realisatie plan Katwolderplein hoogst onzeker

Zwolle – De realisatie van het ooorspronkelijke plan Katwolderplein is hoogst onzeker, dat zeg de gemeente Zwolle via een informatienota voor de raad. Multi Vastgoed bv geeft aan het ontwerpproces niet te kunnen vervolgen met het uitwerken van het bouwplan, omdat onvoldoende verhuurresultaat in het commercieel programma was bereikt. Daarmee viel ook het verdere ontwerpwerk voor de parkeergarage stil omdat parkeergarage en opbouw alleen gerealiseerd kunnen worden als het ontwerpwerk gelijktijdig plaatsvindt en op elkaar wordt afgestemd. Het feit dat de Samenwerkingsovereenkomst tussen Multi Vastgoed bv en gemeente daarmee niet wordt nagekomen geeft de gemeente de ruimte om zich te bezinnen over een andere invulling van de samenwerking met Multi Vastgoed bv.

katwolderplein_2.jpg

De gemeente heeft besloten drie varianten te onderzoeken: 1. het oorspronkelijk plan met het grote commerciële programma van circa 10.000 m2 later (ineens of gefaseerd) uitvoeren; 2. het nieuwe plan van Multi Vastgoed bv met daarbij behorende meerdere varianten. 3. afscheid nemen van Multi Vastgoed bv en voorlopig alleen realiseren van de parkeerfunctie in afwachting van de verdere gebiedsontwikkeling. Er is een grote kans dat het oorspronkelijke bouwplan en programma voor het Katwolderplein niet wordt gerealiseerd. Dit heeft negatieve gevolgen voor de grondexploitatie van het project en leidt tot vertraging bij het realiseren van de 500 parkeerplaatsen ten behoeve van de binnenstad. De meest belanghebbenden, Multi Vastgoed bv, deltaWonen en de bewoners via de Raad van Toezicht Kamperpoort zijn op de hoogte en geïnformeerd over dit voorstel. Zodra de consequenties van de scenario’s in beeld zijn wordt de raad direct geïnformeerd en zullen vervolgstappen ter besluitvorming worden voorgelegd. B&W verwacht dat dit begin 2e kwartaal van dit jaar kan plaatsvinden.

Artikel delen:
Reacties 79
 1. Weer zo’n plan dat gedoemd is te mislukken. Een gratis advies van tante: geacht college kom a.u.b. zo snel mogelijk van uw roze wolk, daal neer op het niveau van uw inwoners en laten wij ons concentreren op zaken die van belang zijn. Uw binnenstad verpauperd, de leegstand neemt alleen maar toe en u bent bezig met projecten, projecten en nog eens projecten. De problemen stapelen zich op, de gemeentekas loopt leeg, laten wij de rem erop gooien en ons concentreren op de problemen van vandaag, want daar liggen genoeg uitdagingen.


  Maak melding

 2. Precies Tante dat is de realiteit van vandaag de dag de gemeente geeft meer uit dan ze bezit en de burger moet het straks ophoesten.Heel veel leegstand ook in winkelcentrum Zwolle zuid de ondernemers kunnen de hoge huren niet meer verdienen.En de gemeente gaat er nog winkelcentrums bij halen los eerst de problemen hier maar eens op


  Maak melding

 3. Gewoon heel jammer dat zulke mooie plannen mislukken. Dat brengt de huidige tijd met zich mee. Dat was van te voren niet te voorzien. :'(


  Maak melding

 4. Beste Fietsmobiel, inderdaad erg jammer. Nu het ferme besluit, in de koelkast met dit plan. Tevens kritisch kijken welke plannen er nog meer op stapel staan en tijdelijk, tot het beter gaat, moeten worden bevroren. Zwolle trek je niet uit het slop met nieuwe plannen maar door prioriteit te geven aan het oplossen van de huidige problematiek, zoals de toenemende leegstand in de binnenstad en in Zwolle Zuid, komen wij mooi Pieters tegemoed.


  Maak melding

 5. Hoe het niet moet is het aanbrengen van doeken. Kom de middenstand tegoed door het verlagen van de OZB. Geef subsidie voor starters. Zet werkelozen in door de starters te steunen met het uit handen nemen van de administratieve rompslomp. Zorg voor het verbeteren van het aanvragen en verstrekken van vergunningen. Betalen doen wij door het schrappen het van dure en zinloze projecten. Het stoppen van het Dannenberg Ipad project. Het verhogen van de lege’s voor evenementen. Nu worden er tonnen verdiend tegen het verkrijgen van een vergunning van enkele euro’s. De stad is gebaad met een goed gevuld centrum. Dit heeft meer prioriteit dan het realiseren van gratis Wifi. Geen winkels, geen bezoekers dus een nutteloos Wifi netwerk. Waar nog meer geld te halen is kun je zelf wel invullen lijkt mij.


  Maak melding

 6. Beste Dame zou er haast een vergeten. Als er een groot winkelketen interesse heeft in het openen van een zaak in de binnenstad, dan moet de reactie zijn, deze ander staan leeg, hier kunt u uit kiezen. Doe je dit niet dan verlies je de grip op de bezetting van je binnenstad. Uiteraard zijn er argumenten als werkgelegenheid, aanzien etc. Maar je verantwoordelijkheid ligt niet bij de nieuwkomer maar bij de gevestigde middenstand en daar gaan wij in Zwolle te vaak aan voorbij.


  Maak melding

 7. Kamperpoort, Veerallee, Dieze west hebben weinig winkels tot hun beschikking. Er komt een parkeergarage een bios dus die winkels komen wel komen.:D:D:D:D


  Maak melding

 8. Beste Tante, ik ben geen voorstander om middenstanders en grootwinkelbedrijven tegemoet te komen met allerlei subsidies. Als die subsidie je bedrijf overeind moet houden, dan ben je eigenlijk al failliet, en kun dat misschien nog iets uitstellen.
  Bovendien vind ik dat je gemeentegeld daar niet voor moet aanwenden.
  De markt zal hier toch z’n werk moeten doen, o.a. in de vorm van verlaging van de huurprijzen. Er zijn momenteel veel te veel winkels en winkelpanden, en die situatie kan een gemeente niet kunstmatig in stand blijven houden. In de toekomst zullen nog veel meer winkels verdwijnen, o.a. door de huidige crisis, de sterk groeiende internetomzet, de generatie babyboomondernemers die wil stoppen en geen opvolger kan vinden, banken die niet durven investeren, en het groeiende besef, dat we van alles al veel te veel hebben. Wat overblijft aan winkels: allemaal ketens met van alles hetzelfde.
  Om daar als gemeente een goede visie en beleid op te ontwikkelen; ik geef het je te doen, maar zoals gewoonlijk, is het ook weer een uitdaging;)


  Maak melding

 9. De gemeente wordt overal voor verantwoordelijk gesteld. Leegstand in WC Zwolle-zuid. Kennelijk kunnen de winkeliers het daar niet redden. Waarom niet? Mss jaagt Pieters teveel fietsende klanten weg.;D Wie is de eigenaar van dat WC? En wat onderneemt de eigenaar om er een goeddraaiend WC van te maken met een divesiteit aan winkels. Hier in WC Aalanden komt ook regelmatig iets leeg. Het valt me op dat er betrekkelijk snel iets anders in komt. Er is nu zelfs sprake van een HEMA. Het verzorgingsgebied van WC Aalanden is volgens mij niet groter dan dat van WC Zwolle-zuid. Het verschil zit dus ergens anders in.
  Tante wil de verpaupering van de binnenstad aanpakken, maar dat mag niet door projecten. Hoe wel? Oneigenlijke concurrentie organiseren door starters gratis werknemers te bezorgen. Als dat al in de macht van de gemeente lag, dan zou het nog zeer onwenselijk zijn om diverse redenen.
  De genoemde projecten zijn juist bedoeld om de binnenstad aantrekkelijker te maken door problemen – waar hier ook veel over geklaagd wordt – aan te pakken. Onvoldoende parkeergelegenheid (Katwolderplein), onvoldoende aantrekkelijk winkelaanbod (mysterieuze gegadigde voor bibliotheek), vergroten aantrekkingskracht op toeristen (Oog op Fundatie).
  Bovenstaand artikel laat zien dat de gemeente visie heeft op de ontwikkeling van de stad, dat de gemeente de risico’s spreidt door samenwerking met andere partijen en dat de gemeente realistisch is door – nu het allemaal tegenzit – scenario’s te ontwikkelen waarbij de ambities in combinatie met de mogelijkheden, leidend zijn. Persoonlijk vind ik dat getuigen van goed lokaal leiderschap.


  Maak melding

 10. Jaren geleden toen we nog een hele mooie en goede binnenstad hadden, werden winkeliers bezocht door vastgoed beheerders(zo zal ik ze noemen) om tegen vreselijke hoge prijzen hun panden te verkopen of verhuren. Vraag maar eens bij Luchroom Blocks. Veel winkeliers zagen dat helemaal zitten en gingen vervolgens rentenieren in Spanje enz.
  Nu zitten we met de gebakken peren. De gemeente heeft het allemaal gezien en toegestaan. Een kleine beginnende ondernemer kan de huur prijs niet ophoesten einde verhaal.


  Maak melding

 11. Daar heb je een punt, Suze. Toen ik hier jaren geleden kwam wonen, bestond de Diezerstraat uit klassewinkels. Nu uit winkelketens die je in elke binnenlandse en buitenlandse stad aantreft. Hoe had de gemeente dit kunnen vermijden? Het is toch de eigenaar die besluit te kiezen voor het “grote geld”?


  Maak melding

 12. Bericht door Dame, op 16 februari 2013 om 11:05
  Nou gemeentebestuur, dat is een fijn advies van tante: laat de binnenstad maar verpauperen en de leegstand toenemen.

  Beste Dame, is het echt zo slecht gesteld met uw leesvermogens of plaatst u dit soort sneue opmerkingen bewust?


  Maak melding

 13. @Dame ; wc Aalanden heeft een oppervlakte van 9800 m2, en weining of geen leegstaand. wc Zwolle-zuid is vergroot van 7000 naar 17000 m2, en heeft volgens mij een te grote broek aangetrokken. Ook hier blijft de vraag of er behoefte is aan meer winkels.
  In beide gevallen zijn de eigenaren verantwoordelijk voor het beleid, en idd niet de gemeente.


  Maak melding

 14. De reacties van Dame zijn beladen met excuses een gedrag wat je vooral bij politici tegen komt. Tja ik kan er als verantwoordelijk politici niets aan doen, het ligt altijd aan een ander. Als onze lokale politici echt visie hadden, zaten wij u niet opgescheept met hoge schulden en uit hand lopende projecten. Dagelijks bekruipt mij het gevoel dat wij de status van stad aan het verliezen zijn en afzakken naar dorpsniveau. Als je de illusie hebt dat het plaatsen van een bol op een museum de redding van de stad is, heb je je teveel laten inspireren door de Lord of the Rings, en iedereen weet hoe dat is afgelopen.


  Maak melding

 15. Als je de illusie hebt dat het plaatsen van een bol op een museum de redding van de stad is, heb je je teveel laten inspireren door de Lord of the Rings, en iedereen weet hoe dat is afgelopen.

  Hahaha!


  Maak melding

 16. De gemeente bepaalt wel degelijk het beleid, want er mogen in Zwolle bijvoorbeeld geen supermarkten meer bijkomen.
  Voor elke supermarkt die ergens nieuw gevestigd wordt moet er een andere verdwijnen.
  De gemeente had bij WC-Zuid als voorwaarde voor het renoveren een overdekking van de wandelgebieden moeten eisen zoals WC-Aalanden die wel heeft.
  Bij het minste geringste beetje regen gaat het winkelende publiek naar huis of met de auto naar de Aalanden.


  Maak melding

 17. Jean, niet zo hard oordelen. Waarschijnlijk is men zich hier niet van bewust. Geduld met en respect voor politici, zij kunnen er in ieder geval niets aan doen.


  Maak melding

 18. tja, ’t is hier op het log al vaker voorgekomen. Wat je niet wilt lezen, staat er ook niet…

  Ik vind de reactie van Dame 12:33 een realistische kijk op de huidige stand van zaken.

  En Tante, ook deze stad wordt bestuurd door een College van B&W, ondersteund door een ambtenarenapparaat, onder een toeziend oog van de gemeenteraad. Een volgende verkiezingsronde zal daar niets aan veranderen, en de volgende club zal ook weer met nieuwe en veranderende omstandigheden te maken krijgen. Je kunt iedereen van alles en nog wat verwijten, maar welke politieke partij heeft volgens jou hier de beste visie, en zou de door jou gewenste oplossingen kunnen realiseren?


  Maak melding

 19. Als je de illusie hebt dat het plaatsen van een bol op een museum de redding van de stad is, heb je je teveel laten inspireren door de Lord of the Rings, en iedereen weet hoe dat is afgelopen.

  Dat hangt ervan af vanuit welk perspectief je het bekijkt, Tante. Volgens mij hebben de “goeden”, Frodo en consorten, de strijd om de midden-aarde gewonnen. Het rijk van Sauron vergaat en ook in de woonplaats van de Hobbits wordt de “slechte” leider Saruman verdreven. Eind goed, al goed, in mijn optiek.
  Ik vind je vergelijking wel treffend, want het maakt in een klap het verschil tussen ons duidelijk.:P


  Maak melding

 20. Eigenlijk zeg je dat de inwoners van Zwolle, de goeden dus, de strijd moeten aangaan met de politiek en dat uiteindelijk de inwoners gaan winnen. Blijkbaar hebben wij wel iets gemeen.:D


  Maak melding

 21. Nee, volgens jou bewijst mijn voorbeeld van de bol op de Fundatie, waarvan ik denk dat die een impuls kan geven aan de aantrekkelijkheid van Zwolle en waardoor meer mensen het museum bezoeken, dat ik me “heb laten inspireren door de Lord of the rings”, waarvan we “weten hoe het afloopt”. Ik geef je aan dat het goed afloopt, waar jij het tegenovergestelde suggereert. Daaruit leidt ik af dat jij het jammer vindt dat Sauron niet heeft overwonnen.

  Of wij iets gemeen hebben, betwijfel ik. Kritisch zijn, juich ik toe. Vanaf de zijlijn en dan het liefst achteraf, alleen maar negatief commentaar geven, leidt volgens mij niet tot verbeteringen.
  Ik geloof niet in de almacht van de politiek, waar ik bij jou wel die tendens bespeur. De Zwolse politici zijn niet verantwoordleijk voor de crisis, hebben niet de bevoegdheid om op alle door jou genoemde terreinen in te grijpen, zijn niet feilbaar (want maar gewonen mensen) en maken dus fouten. Net zoals jij en ik. Om nu te doen alsof het een stelletje s*kkels zijn die nergens over nadenken, een gat in hun hand hebben en er op uit zijn om precies het tegenovergestelde te doen van wat de inwoners willen, gaat mij te ver. In mijn ogen zijn het goedwillende betrokken mensen die vanuit een visie (die je niet hoeft te delen) beleid ontwikelen. Soms succesvol, soms niet. Soms te wijten aan eigen falen, soms aan externe omstandigheden.
  Volgend jaar mag je weer stemmen. Er is vast wel een partij te vinden die jou opvattingen representeert. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in te spreken om je geluid luid en duidelijk te laten horen.


  Maak melding

 22. Ben een keer aanwezig geweest bij het inspreken. Dit is echt een zoethoudertje. De keuzes zijn in de onderlinge lobby al gemaakt. Het elkaar aanvallen of politiek moeilijkmaken is er in Zwolle niet bij. Als het kroketje en het appeltje maar op tijd is.


  Maak melding

 23. Die eerste ervaring deel ik. Ook ik ben eenmaal teleurgesteld naar huis gegaan omdat ik de indruk kreeg dat de argumenten van insprekers niet veel gewicht in de schaal leggen. Gelukkig bleek de toenmalige wethouder in een gesprek wel degelijk bereid om naar argumenten te luisteren. Niet dat we onze zin kregen, maar hij kwam ons een heel eind tegemoet en gaf iig tegenargumenten die hout sneden.


  Maak melding

 24. Mensen in de gemeenteraad dienen een voor uitziende blik te hebben, dan was de diezerstraat nu een straat van klasse geweest.
  En al die verhuurders van toen zijn de rijke ouderen van nu.


  Maak melding

 25. Suze, ik weet van een aantal eigenaren en huurders dat de prijzen die destijds geboden werden, zo hoog waren, dat weigeren heel moeilijk was. Hoe had de gemeenteraad dat kunnen voorkomen? We leven niet in een communistisch land waar de overheid zeggenschap heeft over eigendom en de verkoop ervan. Als de bestemming passend is – en dat is vaak vrij breed – kan een gemeente weinig uitstukken.


  Maak melding

 26. ach… en toen was de brug er al šŸ˜® wat er ook gebeurt. Ik hoop dat de gemeente de juiste keuzes maakt. Winkels, die hoeven denk ik ook niet zo nodig. Maar, al kom ik er zelf bijna nooit, ik kan me bedenken dat we met de huidige bioscoop niet verder kunnen.


  Maak melding

 27. Dame sinds jouw ervaring is de politiek veranderd. Daar waar in het verleden de politici midden in de samenleving stonden en oog en oor hadden voor hetgeen zich in hun omgeving afspeelde, zijn het nu onbetrouwbare zakenluit geworden diende band met de bevolking zijn kwijtgeraakt. Het vertrouwen is op een dieptepunt en kiezers voelen zich misleid en bedrogen. De koers die politici varen en de beslissingen die ze nemen herkent de burger zichzelf niet meer. Dit is een ontwikkeling die te triest is voor woorden. Politici worden net als de banken top niet afgerekend op hun daden en laten te vaak de gemeenschap achter met schulden. Kijk naar Groningen, duren panden opgekocht voor de tram, miljoenen geĆÆnvesteerd en raad wat: de politici zijn het niet meer met elkaar eens en het project is afgeblazen. Weg miljoenen, weg gemeenschapsgeld. In zwolle zijn wij niet in eens in staat om een simpel ipad project goed te regelen. Wij zijn kruideniers die zich bezig houden met kruimelwerk en zijn trots op het binnenhalen van de Mediamarkt en Ikea. Ik voorspel dat Zwolle grote projecten als de omgeving van het station, het eiland en nu weer het Katwolderplein niet aan kunnen en dat deze projecten onze stad uiteindelijk miljoenen extra gaan kosten, de eerste tekenen zijn er al en de eerste tonnen verlies zijn al ingeboekt.


  Maak melding

 28. Beste Dame en tante als jullie wat te zeuren hebben over Zwolle-zuid en de Binnenstad, doe dat dan waar het hoort. Hier gaat het om de Kamperpoort die al twintig jaar met een kluitje het riet in wordt gestuurd. Meer dan tweehonderd woningen gesloopt voor de plannen van de Germeente. Als dit plan niet doorgaat is het niet de schuld van de resessie, maar van de Partij van de Arbeid die zegt voor Jan de Arbeider te vechten maar liever dure bruggen prestige objecten en andere waan ideeen na te lopen en ons in de kou laat staan. Er was en is geld zat in de Gemeente kas , het is een kwestie van uitgeven.

  J.D.


  Maak melding

 29. Beste JD, je hebt gelijk dat de discussie meer over de politiek in het algemeen ging dan over dit project. Ben overigens wel blij dat je je meldt en aangeeft het wĆ©l een belangrijk project te vinden. Zoals ik het artikel lees, probeert de wethouder via scenario’s na te gaan wat er van te redden is.


  Maak melding

 30. Ja J.D een hele wijk naar de bliksem waar bewoners nog een waren met elkaar, maar ach wat weet dat soort dat de boel neersabelt daar nou van?>:(


  Maak melding

 31. @J.D.
  Jaren terug al waren er geluiden dat er een deal is gemaakt met jullie Raad van Toezicht om de inrichting van het Katwolderplein en aanleg van de Rodetorenbrug te gedogen (of slikken). Weet je daarvan?


  Maak melding

 32. @J.D,

  Als dit plan niet doorgaat is het niet de schuld van de resessie, maar van de Partij van de Arbeid die zegt voor Jan de Arbeider te vechten maar liever dure bruggen prestige objecten en andere waan ideeen na te lopen en ons in de kou laat staan.

  Waarom is volgens jou 1 partij schuldig hieraan. En niet alle partijen?


  Maak melding

 33. Jaren terug ooit een keer ingesproken bij de raad. Speech goed voorbereid, alle argumenten op een rijtje, gloedvol betoog (natuurlijk alles vanuit mijn perspectief). Misschien de helft van de raadsleden zat iets anders te doen, dan luisteren. Nadat ik klaar was met m’n verhaaltje, was ik benieuwd wie welke vragen zou stellen. Dom dom dom….. Het bleef benauwd stil, ook vanuit de fracties die we vooraf benaderd hadden.


  Maak melding

 34. Tjilp šŸ˜€ Ik denk dat jij, Tante of DT32 er meer geschikt voor zijn. Jullie weten tenminste hoe het niet moet. Eerlijk gezegd heb ik sowieso niet zo’n zin om in mijn vrije tijd stapels stukken door te worstelen en avonden te vergaderen en dan ook nog eens bakken vol pek op dit soort sites over mijn hoofd gestort te krijgen.


  Maak melding

 35. wc Zwolle-zuid is gedeeltelijk overkapt. Ik ben geen deskundige, maar ik kan me voorstellen dat een overkapping van de rest van het wandelgebied sowieso niet wordt goedgekeurd door de brandweer ivm bereikbaarheid van bovenliggende kantoren en appartementen.


  Maak melding

 36. Tjilp, ik kan het zeker en jij ook. Fijn dat je me een conformist vindt. Dat ben ik ook wat waardering voor ons democratisch stelsel betreft.:)


  Maak melding

 37. @Dame
  Mooi nu kunnen we ons weer op de inhoud richten. Let goed op: “ons” democratisch stelsel is behoorlijk aan het eroderen. Ik kom er nog op terug.


  Maak melding

 38. Ja, dat was de oproep van JD, die ik van harte ondersteun. Mss kunnen wel op het politiek log verder discussiƫren over politiek, democratie en de keuze die gemaakt worden.


  Maak melding

 39. WC Zuid is uitgebreid, maar een heel kil geheel…..los zand aan elkaaar. Ik woon er zelf maar ga vaker naar AA Landen toe.

  Waarom hier geen ACTION ? Maar wel een HEMA winkeltje ?
  Waarom dure schoenenzaklen ? Daar wachten de mensen hier niet op, dat heeft nooit een kans van slagen.
  Parkeerdek een fiasco…als je erin of eruit moet…een eind om rijden, om naar huis te komen.
  NIET OVER NA GEDACHT…
  Gelukkig komt er hier nu ook een LIDDL.
  een ETOS en een DA in 1 WC is toch ook DRAMA ?


  Maak melding

 40. @Ren, ik zie niet wat jij beter vind in het WKC Aalanden, ik vind het daar niet geweldig. Wanneer je binnen komt aan de kant van de AH, komt je een walm te gemoet van de Meat en Meals, die daar wat aan het grillen zijn.

  Ook in de AAlanden staat een groot winkelpand leeg. Waar de bloemenwinkel in heeft gezeten.
  Het pand waar nu een kledingwinkel zit, heeft ook opheffingsuitverkoop en zal dus ook binnen kort leeg staan denk ik.

  En waaarom om rijden in de parkeer garage in zuid. Er staat nergens een rij richting aan gegeven.
  Dat het handiger is om met de klok mee te rijden wanneer het druk is, dat is een feit. Maar verplicht is het niet.

  En bij de chinees is toch ook een (redelijk) grote parkeerplaats.

  En met de LIDL ben ik ook blij.  Maak melding

 41. “Politiek geen invloed” is een wel al te vrije vertaling van mijn stelling dat de politiek geen almacht is. Heb je het Ikeadossier gevolgd? Zo ja, dan ken je het antwoord toch? Ikea maakt zelf de keuze of ze zich wil vestigen in Zwolle. Dat doet ze alleen als ze daar een marktbelang in ziet. De gemeente kan lobbyen wat ze wil, als het antwoord ‘nee’ is, komt zo’n bedrijf niet. Is het antwoord in beginsel ‘ja’, dan gaat het om de voorwaarden: locatie, voorzieningen etc. Zoals bekend wilde Ikea niet op de Woonboulevard. De gemeente wilde het bedrijf graag in Zwolle en heeft daarom samen met Ikea gezocht naar een passende locatie. De gemeente regelt het bestemmingsplan ed.
  Iig kan een gemeente een bedrijf niet dwingen zich ergens te vestigen. Ze kan alleen voorwaarden creƫren die vestiging aantrekkelijk maken. Hoe ver een gemeente daarin gaat, hangt af van de beoordeling van de aantrekkelijkheid van dat bedrijf. Hoeveel werkgelegenheid levert het op, wat is de spin off etc. Uiteindelijk bepaalt Ikea het echter helemaal zelf.
  Of denk jij dat het anders werkt?


  Maak melding

 42. @suze, ik denk dat in het geval Ikea, zij ook erg veel noten op hun zang hadden. En wanneer je ergens te gast bent/komt is klant koning. Maar ik vind dat aan alles grensen zitten. Gelukkig wat mij betreft, zijn ze er toch uit gekomen. En lijkt Zwolle naar Ikea te komen.
  Ben wel benieuwd of er concessie’s zijn gedaan, en zo ja welke.


  Maak melding

 43. Beste Dame, je spreekt jezelf wel tegen. In je reactie op een ander artikel was je nog zo trots op het door de gemeente binnenhalen van Ikea. Quote: Mediamarkt? Hanzelijn? Bevrijdingsfestival? Fundatie? IJssculpturen? Ikea? Stadion PEC? Sommige projecten/initiatieven hebben zich al bewezen. Je bent toch niet, net als de politiek, aan het draaien hoop ik.


  Maak melding

 44. Tante, het is lastig discussiĆ«ren met zwart-witdenkers zoals jij. Ik heb hier nooit beweerd dat het gemeentebestuur almachtig is – integendeel – noch dat hij zonder invloed is. De werkelijkheid is een stuk complexer dan jij schijnt te denken. Zwolle kan Ikea niet dwingen zich hier te vestigen, zoveel moge duidelijk zijn. Zwolle kan wel in gesprek gaan met bedrijven die zij hier graag wil hebben om de vorowaarden waaronder zo’n bedrijf wil komen, te bespreken en de mogelijkheden van beide zijden te verkennen. Als jij het nieuws volgt, dan weet je dat het gemeentebestuur dat heeft gedaan met Ikea. Ikea zou eerder komen, maar heeft haar plannen vertraagd vanwege de recessie. Nu komen ze toch omdat de gemeente tegemoet wilde Ć©n kon komen aan de wensen van Ikea. Dus ja, een succesvolle lobby van de gemeente om een bedrijf dat velen graag in de buurt zien, naar Zwolle te halen. En nee, de gemeente kan dat niet afdwingen.
  Is dat draaien? Lijkt me niet. Meer een reaalistische kijk op de werkelijkheid die kennelijk niet in jouw straatje past.:)


  Maak melding

 45. Nee Dame, dat je politieke kennis verder rijkt dan de gemiddelde inwoners van Zwolle en omgeving en redelijk goed in de dossiers zit. Je gaat mij toch niet wijsmaken dat dit toeval is toch!


  Maak melding

 46. Dat ik het teleurstellend zou vinden als lokale politici zich in discussies mengen zonder uit te durven komen voor hun ware identiteit en feitelijk niets anders doen dan discussie vanuit de doelgroep proberen te beĆÆnvloeden, zeg het maar.


  Maak melding

 47. Ja, Tante, dat ben ik met je eens. Niettemin is het vreemd om mensen die niet overal “teugen” zijn, daar meteen van te verdenken. Wat zegt het van jouw bijdragen wanneer je denkt dat mensen met een gewone algemene ontwikkeling, belangstelling voor de (lokale) politiek, een redelijk geheugen en bereid om zich even in dossiers in te lezen, meteen een “eigen belang” hebben of als een spion vanuit de lokale politiek in discussies infiltreren? Zeg je daarmee dat jijzelf geen dossierkennis hebt en die ook niet wilt hebben, dat je niet weet hoe de politiek werkt, en dat je dus zomaar wat roept? Ik denk dat je jezelf daarmee tekort doet, want belangstelling heb je overduidelijk wel. Met een computer onderhanden, kun je heel gemakkelijk via google op allerlei interessante sites komen waardoor je zo dossierkennis verwerft. Het is maar een tip.;)


  Maak melding

 48. Dame, even een paar zaken die opvallen: langdradig, draaien, schuld vooral ergens anders leggen, fouten goedpraten en het ligt niet aan mij/ons, als een bok op een haverkist en gelijk bovenop.


  Maak melding

 49. Als dit het niveau is waarop jij wilt discussiƫren, Tante, dan past mij alleen nog een citaat van John van Boven:

  Bericht door Johnvanboven, op 13 februari 2013 om 23:09
  (…)
  Ik stop dus. Het gaat niet meer om inhoud. Dat zou wel moeten. (…)

  šŸ™‚


  Maak melding

 50. Dame, even een paar zaken die opvallen: langdradig, draaien, schuld vooral ergens anders leggen, fouten goedpraten en het ligt niet aan mij/ons, als een bok op een haverkist en gelijk bovenop.

  Nou Tante; jij voldoet ook aan een aantal van zelf genoemde punten. Ook politicus misschien?


  Maak melding

 51. Gaat het om “winnen” en “verliezen”, pepsico? Ik dacht dat het om de discussie ging, maar kennelijk heb ik dat mis… Iig is de stijl van Tante niet de stijl waarop ik wil discussiĆ«ren. Geloof ook niet dat het ergens toe leidt. Geef mij DT32 en Tjilp (e.a.) maar als gesprekspartners.


  Maak melding

 52. In de discussie/het debat worden we allemaal (inclusief ikzelf) voorspelbaar. Dat voegt te weinig toe. Tijd om adem te halen!

  Hoe spannend ook, ik zie geen aanleiding om Dame van ‘dubbelspel’ te betichten.

  Constatering: het woord Katwolderplein is al “even” niet gevallen.


  Maak melding

 53. Nee wij kunnen ons beter concentreren op wat er om ons heen gebeurt. Complimenten voor de burgemeester van Meppel en PEC, er zijn wel kampioenen in deze regio.


  Maak melding

 54. Was best een leuke discussie. Jammer dat het niveau opeens verdween. Nieuw voor mij is dat het je kwalijk genomen kan worden als je je inleest. Doet me terugdenken aan die schaakpartij waar mijn tegenstander mij wantrouwend vroeg: “zeg, je zit toch niet stiekem na te denken h?!”


  Maak melding

 55. Hier een aanstaand bewoner van de nieuwe kamperpoort.
  Ik mag hopen dat de plannen van de gemeente doorgaan. stadsvernieuwing, nieuwe projecten
  Ik mag er straks wonen en ervan genieten ..
  de gemeente red zich prima en in tijd van nood schijd kaf altijd van koren.
  er is nog geen crisis geweest die we niet te boven zijn gekomen!!


  Maak melding

Reageer