Politieagent gewond bij schietpartij op A50

Zwolle – Na een achtervolging op de A50 werd zaterdagochtend 16 februari omstreeks 03.00 uur een 37-jarige man uit Wolvega aangehouden. Bij de aanhouding zijn schoten gelost, waardoor een agent gewond is geraakt. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De 37-jarige automobilist kwam uit de richting van Apeldoorn toen hij meerdere stoptekens van de politie kreeg. Deze negeerde hij; in plaats van te stoppen ging de man ervandoor. Daarop werd een achtervolging ingezet met meerdere politieauto’s. Ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek (kruising A50-A28) werd de man tot stilstand gedwongen. Daarbij zijn schoten gelost, waardoor een agent gewond raakte. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De verdachte kon uiteindelijk uit zijn auto worden gehaald en is voor nader onderzoek ingesloten. Over het hoe en wat rondom de schietpartij zijn nog geen nadere gegevens bekend. Zoals gebruikelijk bij schietincidenten waar politiemedewerkers bij betrokken zijn en waarbij letsel is ontstaan, doet de Rijksrecherche onderzoek naar de toedracht.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ja die Willem is een echte rechercheur, de daders van de overval op de Mcdonalds komen volgens hem uit het Oostblok….Op basis van de video-beelden is dat erg duidelijk te zien volgens hem. Goed bezig Willem! Wat een onzin!  Maak melding

 2. @Trixie,
  Lang leve de EU en al zijn fijne nieuwe lidstaten.
  Straks die voormalige Yugo staten nog en voor je het weet woont er zo’n ethnische zuiveraar naast je.


  Maak melding

 3. Gaat lekker hier in dit ‘draadje’… zo met die voorbarige opmerking en de vooroordelen!

  Het begon met een politieagent die tijdens zijn werk ernstig gewond is geraakt… … wellicht dat we daar meer bij stil zouden moeten staan, ook in de ‘comments’ hier op WLZ!!


  Maak melding

Reageer