Caecilia zingt 95e editie Matthäus Passion

Zwolle – Op dinsdag 26 maart a.s. zal Toonkunstkoor Caecilia de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen in de Dominicanenkerk in Zwolle.

koorfoto_caecilia_2013.jpg

De eerste uitvoering van de Matthäus Passion was in 1727 of 1729. Na nog een aantal wijzigingen door Bach vond de compositie in 1736 zijn definitieve vorm. De Matthäus Passion vertelt het lijdensverhaal van Jezus, verbonden aan de passietijd in de aanloop naar Pasen. Caecilia heeft de Matthäus voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna 100-jarige Zwolse traditie. Dirigent Dick Dijk zal zijn vijfde uitvoering van de Matthäus met Caecilia leiden. Het koor werkt weer samen met Meander Vocaal. De begeleiding wordt als vanouds verzorgd door het Nederlands Symfonie Orkest.

De solisten bij deze uitvoering zijn: tenor (evangelist): Jean-Léon Klostermann bas (Christus): Pieter Hendriks sopraan: Kay Yi Min alt: Martine Straesser tenor aria’s: Daniël van Kessel bas aria’s: Hugo Oliveira Het orgel wordt bespeeld door Theo Jellema, de viola da gamba door Ivanka Neeleman. Soprano in ripieno: Meander Vocaal ingestudeerd door Martien Hovestad.

De aanvang van het concert is om 19.00 uur, de kerk is open om 18.30. Kaarten kunnen gekocht worden bij de leden van Caecilia, de boekhandels Westerhof en Goedhart in Zwolle of via de website: www.caeciliazwolle.nl. Ze kosten €32, inclusief programmaboekje en consumptie.

Promotiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=bc3aaIzqKWg

Artikel delen:

Reageer