Jarige hogeschool steekt handen uit de mouwen

De viering van het 20-jarig bestaan van Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle zit er bijna op. Motto van het vierde lustrum is ‘Voor en door regio Zwolle’. In de afgelopen maanden lieten medewerkers van de hogeschool hun betrokkenheid zien door massaal vrijwilligerswerk te verrichten in en rond Zwolle. Dit lustrumjaar hebben de verschillende opleidingen en diensten van Windesheim hun personeelsuitje besteed aan vrijwilligerswerk. Tal van zorginstellingen, scholen en minderheidsgroepen in de wijde omgeving van Zwolle werden geholpen. Honderden Windesheimers klusten, snoeiden, gingen op stap met ouderen, schilderden of organiseerden evenementen om geld of aandacht te vragen voor goede doelen. Sinds april stak Windesheim op die manier met in totaal bijna duizend medewerkers de handen uit de mouwen.

Het College van Bestuur beet op 24 april het spits af door mee te doen aan de Roefeldag van Jantje Beton: schoolkinderen kregen van Windesheims hoogste bestuurders een rondleiding op de hogeschool. Vervolgens deden de Schools en diensten tal van klussen bij verzorgingshuizen, het Leger des Heils, opvanghuizen, ziekenhuizen, wijkboerderijen, natuurgebieden, scholen en sportverenigingen.

Windesheimers organiseerden ook bijzondere evenementen. Zo wist het Facilitair Bedrijf voor de Stichting Zes voor autistische kinderen, maar liefst 11.000 euro te verzamelen met een fancy fair op de campus. De School of Human Movement and Sport organiseerde met Trias Jeugdzorg een sportdag voor kinderen met een leer- of ontwikkelingsstoornis De School of Education ontwikkelde voor de VVV een ‘Fietstocht Zwolle Onderwijsstad’. Het Mediacentrum van Windesheim besteedde een expositie aan psychiatrie & samenleving, samen met de Stichting Focus en Kunstuitleen Zwolle. Vandaag vindt op de campus een speciaal programma plaats, dat door het decanaat van de hogeschool is samengesteld in het kader van de Internationale Vluchtelingendag.

Woensdag 20 juni werd ook het boek ‘Onrust in de Wijngaard, de wording van Windesheim’ gepresenteerd. Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Waanders.

De lustrumviering van Windesheim eindigt aanstaande zaterdag 23 juni met een groot medewerkerfeest. Dat speelt zich af in workshops in de Zwolse binnenstad, in samenwerking met diverse organisaties zoals de Muzerie, Xplosief, de VVV en diverse musea. Aansluitend vindt een grote barbecue plaats bij theater De Spiegel, met vervolgens een avondvullend programma met een optreden van de Nits, diverse theateracts, een Rad van Fortuin en een danceparty voor de liefhebbers. Mede-organisator van het avondprogramma is Niek van der Sprong Culturele Producties.

In het najaar wordt nog een bijeenkomst georganiseerd voor oud-medewerkers van de hogeschool.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer