Finalisten Final Four volleybal bekend

Zwolle – Draisma Dynamo heeft zich als tweede herenteam geplaatst voor de finale van de nationale beker. In Landstede Sportcentrum versloegen zij vandaag Tilburg STV met 3-1. Zondag om 13.00 uur zullen zij tegen FirmX Orion strijden om de beker die eerder vandaag hun plek in de finale hadden afgedwongen door met 3-0 te winnen van Abiant Lycurgus.

De laatste finaleplaats voor de beker is verrassend opgevuld door de dames van VV Alterno uit Apeldoorn. Zij wisten vandaag in de halve finale Sliedrecht Sport met 3-0 te verslaan. Zondag om 15.30 uur komen zij in de bekerfinale Eurosped tegen die in een vijfsetter van Peelpush wist te winnen.

Draisma Dynamo – Tilburg STV:

De energie spatte er bij zowel de mannen van Draisma Dynamo als Tilburg STV vanaf. Twee teams die er beiden alles voor over hebben om morgen in de finale van de nationale beker te staan. In de beginfase van de eerste set ging het gelijk op, maar door onder andere een aantal sterke aanvallen van de Apeldoornse ploeg wisten zij langzaam uit te lopen op de Brabanders. Tilburg STV kwam aan het eind nog even terug (23-22) maar uiteindelijk een foutservice aan Tilburgse zijde maakte de set af in het voordeel van Draisma Dynamo (25-23).

Tilburg STV deed wat het moest doen om in de wedstrijd te blijven. Onder begeleiding van de meegereisde Brabantse supporters die met trommels, toeters en tamboerijnen hun club ondersteunden, werd de tweede set met 23-25 gewonnen.

De ploeg van coach Harmen Bijsterbosch was in de derde doorgang op stoom en pakte gelijk een 2-8 voorsprong. Tilburg STV leek op eenvoudige wijze af te stevenen op setwinst, maar het mocht niet zo zijn. Na lang voor te hebben gestaan vochten de Apeldoorners zich aan het einde van de set terug tot een gelijke stand (23-23). Zij wisten tweemaal op setpoint te komen 24-23 en 25-24. Wouter Stolz van Draisma Dynamo wist het tweede setpoint te verzilveren door met zijn aanval te scoren (26-24).

Tilburg STV begon de vierde set sterk en bouwde langzaam een voorsprong op (7-9). De Apeldoornse ploeg kwam echter halverwege de set in een flow terecht en wist in te lopen op de Brabanders. Op 15-14 werd de voorsprong overgenomen van Tilburg STV en niet meer uit handen gegeven (25-19).

Draisma Dynamo, de ploeg van coach Mark Roper, zal morgen om 13:00 uur in de finale aantreden tegen FirmX Orion.

Alterno – Sliedrecht Sport:

Sliedrecht Sport heeft in de competitie de afgelopen drie keer met 3-1 gewonnen van Alterno. In de strijd om de beker wist Alterno deze keer de overwinning naar zich toe te trekken en te winnen van de nummer 1 in de competitie.

De ploeg van coach Ali Moghaddasian startte voortvarend en wist in de eerste set zelfs een gat te creeren van zeven punten (21-14). De dames uit Sliedrecht gaven niet genoeg weerstand om een gevaar te kunnen vormen. Celeste Plak maakte de set uit voor Alterno (25-18).

De dames van Alterno gingen in de tweede set door waar ze waren gebleven en scoorden vanaf de start zes punten op een rij (6-0). Deze voorsprong werd punt voor punt door de Sliedrechtse dames ingelopen (7-6) waarop Alterno reageerde met een time-out. De time-out had zijn effect en de dames uit Apeldoorn liepen uit naar 15-10 en 18-12. De Apeldoornse speelsters wisten door goed verdedigend werk en een sterk blok de set op eenvoudige wijze binnen te slepen (25-18).

Sliedrecht Sport kwam ook in de derde set niet echt in de wedstrijd. Alterno kon zelfs uitlopen naar een verschil van acht punten (18-10). Deze voorsprong gaven de Apeldoornse dames niet meer uit handen en er werd uiteindelijk met 25-21 gewonnen. Dit leverde Alterno een klinkende 3-0 zege op.

Alterno speelt morgen tegen Eurosped de finale van de nationale beker. De wedstrijd wordt gespeeld om 15:30 uur in Landstede Sportcentrum.

Bron: volleybal.nl

Artikel delen:

Reageer