Bram Bakker geeft lezing over zelfmoord

Zwolle – Woensdagavond 27 februari is Bram Bakker op uitnodiging van de Bibliotheek Zwolle en De Wegwijzer te gast in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle.

De bekende Zwolse psychiater en schrijver zal ingaan op de oorzaken en de gevolgen van suïcide en het taboe op dit onderwerp. SuïcideJaarlijks plegen in Nederland 1700 mensen vaak op gruwelijke wijze zelfmoord. Het is een belangrijk maatschappelijk probleem waar veel te weinig aandacht voor is. Zelfmoord is niet afgedaan met de begrafenis. Duizenden achterblijvers zoals familie en vrienden worstelen met vragen waarop ze vaak in alle eenzaamheid een antwoord moeten vinden: waarom gebeurde het en – vooral – was het te voorkomen geweest? Loden Last bevat gesprekken van Bram Bakker en Bram Hulzebos met familie en vrienden van zelfmoordenaars en reconstrueerden de omstandigheden waaronder mensen machteloos toezien, hoe het leven van een dierbare een treurige wending neemt. De verhalen zijn uiteenlopend, maar toch bevatten ze één duidelijke overeenkomst: alle achterblijvers voelden zich buitengesloten op het moment dat hun familielid of vriend in aanraking kwam met professionele hulpverlening.

Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam en deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Als psychiater is Bram Bakker op zeer diverse plekken werkzaam geweest. Daarnaast is Bram Bakker schrijver van boeken en columns. Bekende titels van zijn hand zijn Te gek om los te lopen, Te zot voor woorden, Over seks gesproken en Loden last. Bram Bakker publiceert al jaren columns, die voor een deel zijn gebundeld in De dwarse psychiater. Ook leverde hij vele bijdragen voor zeer uiteenlopende media als Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Volkskrant en VIVA. Momenteel schrijft Bram Bakker wekelijks een opiniebijdrage voor de online-editie van de Volkskrant. Over hardlopen publiceert Bram met grote regelmaat in tijdschriften als Runners World en Run2Day Magazine.

Loden last: lezing door Bram Bakker start woensdag 27 februari om 20.00 uur in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De lezing wordt i.s.m. De Wegwijzer georganiseerd.

Plaatsbewijzen zijn te reserveren via www.bibliotheekzwolle.nl en kosten 7,00 of 6,00 (UIT-met-je-Biebpas). Reserveren wordt aangeraden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Party – psychiater annex media junk met een reeds verwoeste reputatie, hoe vaak heeft deze gestoorde psychopaat al niet voor het medisch tuchtcollege gestaan.


    Maak melding

Reageer