Open repetitie Overdagkoor Zwolle

Zwolle – Het Overdagkoor Zwolle houdt op maandag 25 Februari een open repetitie. Iedereen is welkom.

Het koor staat sinds 11 Februari onder leiding van de nieuwe dirigent Roy Kroezen. Roy is behalve dirigent ook beiaardier en heeft leuke plannen met het koor. Hij is enthousiast begonnen en bepaald de komende weken het nieuwe repertoire. Een mooi moment voor nieuwe leden om nu mee te gaan zingen op de maandagmorgen. Begin de week met muziek! De repetitie begint om 10 uur met een aantal inzingoefeningen en canons. Nadat iedereen voldoende is opgewarmd, wordt er een eenvoudig meerstemmig nummer ingestudeerd. Geïnteresseerden kunnen zo gelijk ervaren hoe het is om deel uit te maken van het Overdagkoor. Rond 11 uur is er even pauze. Na de pauze zal het Overdagkoor een klein concertje geven voor de aanwezigen.

Het Overdagkoor Zwolle is in 2004 opgericht. De gezellige groep leden komt iedere week met veel plezier naar de repetities. Het koor is voor alle leeftijden, jong en oud zijn van harte welkom. Bij een goede mix van verschillende leeftijden klinkt een koor op zijn best. Op het repertoire staan vele soorten muziek, zowel klassiek (Mozart, Vivaldi) als pop (Blof, Boudewijn de Groot, R. Shaffy).

Nieuwe leden zijn van harte welkom en kunnen rekenen op een warm onthaal. De repetities vinden plaats in Domusica, een mooie zaal met een fijne akoestiek om in te zingen. Door de brede repertoirekeuze hoopt de dirigent dat veel Zwollenaren willen meezingen tijdens de open repetitie. Volgens hem moet het Overdagkoor een kleurrijke vereniging worden waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht leeftijd of huidskleur, omdat muziek mensen verbind en raakt.

De open repetitie is gratis en geheel vrijblijvend. Wie het leuk vindt, kan de volgende repetitie ook nog vrijblijvend meezingen. Als men daarna besluit om te blijven zingen bij het Overdagkoor is de contributie 300 euro per jaar (betaling per maand).

De open repetitie vindt plaats op maandag 25 Februari van 9.45 tot 11.45 uur in Domusica aan de Radewijnstraat 10. Meer info: www.overdagkoor.nl. De organisator, Hans van der Weijde, is bereikbaar op tel. 06-2183.9940.

Artikel delen:

Reageer