Volleybalbeker voor FirmX Orion en VV Alterno

Zwolle – In een vol Sportcentrum van Landstede in Zwolle is zondagmiddag de tweede hoofdprijs dit volleybalseizoen gegaan naar de mannen van firmX Orion. In drie sets (25-17, 25-22, 25-21) heeft Draisma Dynamo zijn meerdere moeten erkennen in een sterk spelende Doetinchemmers onder leiding van coach Bas Hellinga.

final_four_20.jpg

Het is de dames van VV Alterno gelukt om vandaag de beker mee te nemen richting Apeldoorn. Onder leiding van coach Ali Moghaddasian versloegen de dames Eurosped in een zeer spannende vijfsetter (21-25, 25-12, 17-25, 25-15, 15-10).

final_four_28.jpg

 final_four_32.jpg

final_four_34_1_van_1.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

FirmX Orion – Draisma Dynamo:

De nummers vier en vijf uit de competitie stonden vandaag in Landstede Sportcentrum tegenover elkaar in de strijd om de nationale beker. De Doetinchemse formatie wist gedurende de eerste set langzaam maar zeker weg te lopen bij Draisma Dynamo en bouwde een constante voorsprong van twee tot drie punten op. De mannen van firmX Orion wisten de voorsprong nog verder uit te bouwen tot een verschil van zes punten (21-15) toen de net ingebrachte Joost Joosten van Draisma Dynamo geblesseerd raakte en weer moest worden teruggewisseld. De Apeldoornse mannen konden niks meer inbrengen tegen het geweld van Firmx Orion en verloren de set uiteindelijk met 25-17.

Ook in de tweede set gingen de mannen van coach Bas Hellinga door waar ze waren gebleven. Twee in het blok geslagen ballen van Draisma Dynamo speler Sjoerd Hoogendoorn vergrootte het gat met 8-4. Op geen enkel moment vormden de Apeldoorners een echt groot gevaar voor het lekker lopende team van firmX Orion. De Doetinchemmers liepen uit naar 15-10 en 19-13 en leken de set op eenvoudige wijze op te eisen. Draisma Dynamo liet aan het einde nog sterk vechtvolleybal zien maar de achterstand was te groot om te dichten waardoor ook set twee naar firmX Orion ging (25-22).

Onder muzikale begeleiding van een groep enthousiaste meegereisde supporters kon Draisma Dynamo ook in de derde set geen potten breken. De mannen uit Doetinchem bouwden vanaf het begin van de set een marge die niet meer ingelopen werd door de Apeldoornse ploeg van coach Mark Roper. De laatste set eindigde uiteindelijk in 25-21 in het voordeel van firmX Orion.

“Dit weekend hebben we twee keer met 3-0 weten te winnen wat we zeker van te voren niet hadden verwacht. We hebben als een echt team gespeeld en met een goede service en sterke pass waren we niet te stoppen”, aldus Daan van Haarlem aanvoerder van firmX Orion.

final_four_21.jpg

final_four_22.jpg

final_four_24.jpg

final_four_25.jpg

final_four_26.jpg

final_four_27.jpg

VV Alterno – Eurosped Almelo:

Alterno, de nummer vijf in de competitie, versloeg gisteren op knappe wijze de koploper in de competitie Sliedrecht Sport met 3-0 en wist ook vandaag op het beslissende moment er te staan.

Eurosped wist in de eerste set langzaam weg te lopen bij de dames van Alterno. Een harde klap van Eurosped speelster Kirsten Oude Luttikhuis maakte een gat van drie punten (10-13) die de dames verder wisten te vergroten naar 16-11. Alterno heeft geen gevaar kunnen vormen en de set ging op eenvoudige wijze naar de Almelose dames (21-25).

In de tweede set kwamen de Apeldoornse speelsters gelijk vanaf het begin goed uit de startblokken en creerden een 6-1 voorsprong. Het ging lopen bij de dames van Alterno en ze wisten een verschil van zelfs tien punten op het scorebord te zetten (13-3). Deze ruime voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set ging met 25-12 naar de ploeg uit Apeldoorn.

Eurosped startte gefocused in het derde bedrijf en wist daarmee een voorsprong van 2-5 te pakken. Op 8-13 greep Alterno coach Ali Moghaddasian in met een time-out. Dit mocht echter niet baten en Eurosped bleef doorgaan met scoren waarna Anouk Molendijk het mocht gaan proberen. Alterno kroop nog wel dichterbij maar kon het geslagen gat niet meer dichten en verloor met 17-25.

Met een goed geplaatste prikbal wist Anouk Molendijk in de vierde set de score op 4-0 te zetten. De paar punten voorsprong die de dames van Alterno vanaf het begin hadden opgebouwd hebben ze gedurende de gehele set weten vast te houden en verder uit te breiden. Alterno speelsters Celeste Plak bracht met haar drie meter aanval de score op 16-10. Eurosped wist nog vijf punten bijelkaar te sprokkelen toen Moniek Jansen met een ferme klap de set afmaakte in het voordeel van Alterno (25-15).

Een vijfde en beslissende set moest gaan bepalen wie de beker dit jaar naar huis mocht nemen. Celeste Plak was op dreef en scoorde punt na punt, een service die net over de netrand viel aan de zijde van Eurosped leverde een 6-0 voorsprong op voor de dames uit Apeldoorn. Eurosped vocht zich terug tot 8-7 maar kwam uiteindelijk te kort. Een uitzinnig publiek ziet Alterno de laatste set en daarmee de overwinning pakken (15-10).

“Dit is echt waanzinnig”, roept coach Moghaddasian, “We bleven continu geloven in het einddoel en zorgden dat we onze kansen bleven benutten. Door met emotie en intensiteit te blijven volleyballen hebben we dit voor elkaar gekregen.”

Bron: volleybal.nl

final_four_31.jpg

final_four_35_1_van_1.jpg

final_four_33_1_van_1.jpg

final_four_36_1_van_1.jpg

final_four_37_1_van_1.jpg

Artikel delen:

Reageer