Gewapende overval op bus aan Hunzelaan

Zwolle – Zondagvond 17 februari, rond 19:15 uur, is op de Hunzelaan (halte de Welle) een buschauffeur van Syntus beroofd. Onder bedreiging van een onbekend scherp voorwerp moest hij geld afgeven aan de net ingestapte overvaller. Na de overval rende de man weg in de richting van de Welle. Het betreft een naar schatting 25-30 jarige negroïde man van ongeveer 1.60–1.70 meter lang met een atletisch/getraind postuur die ABN sprak. Hij droeg een zwart hoofddeksel / mogelijk capuchon, een zwarte glimmende jas en een donkere broek.

Getuigenoproep

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze overval, en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevaagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven aan Bel M. (Meld Misdaad AnonieM) via 0800-7000. Naar de beroving wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 40
 1. Goh, verrassend. De criminaliteit neemt toe in onze stad. Wie roept dit een halt toe. Past trouwens wel bij de verpaupering van onze binnenstad.


  Maak melding

 2. ”Past trouwens wel bij de verpaupering van onze binnenstad”

  de Welle is in de aalanden,en heeft dus niets met de binnenstad te maken>:(

  als je niet weet waar je het over hebt kun je beter zwijgen!


  Maak melding

 3. Oppakken die gast, ik had hem al dat kleingeld wat de bnuschafeurs hebben in zijn keel gestopt dna zou hij goed voelen hoe het is.
  Wat een eikel!!


  Maak melding

 4. Geen camera’s in de bus??? Of maakt dat inbreuk op de rechten van de negeoide overvaller??? Jemig. Zoveel technologie om ons heen en dit niet ff voor elkaar hebben..


  Maak melding

 5. trixie, er wonen 25.000 allochtone inwoners in Zwolle, en daar zitten ook een aantal rotte appels bij, maar om nou gelijk die 25.000 inwoners erop aan te kijken vind ik zeer spijtig, ben zelf Surinaams, en baal ontzettend van wat er gebeurd met overvallen Ik baal er NET zo erg van als een blank persoon!!!!

  Allochtonen zitten inderdaad meer in de criminaliteit, dat is klote. Want ik als normaal persoon word ook HEEL erg vaak vies aangekeken, of mensen zijn bang voor mij, terwijl ik straks gewoon om 6:30 uit bed stap om weer 5 dagen vol er tegen aan te gaan!!
  En ik samen met vele anderen nog nooit wat verkeerds heb gedaan.

  Om te gaan roepen dat het WEER een donker persoon heeft gedaan zorgt alleen maar ervoor dat dit land voor iedereen onleefbaar word, pak de daders KEIHARD aan, maar laat de mensen zoals ik die ook ZWART zijn buiten de kwestie.

  Door mensen zoals jou zie ik het leven soms niet meer zitten, er zijn ook genoeg Nederlanders in Suriname die vervelend zijn, en er zijn genoeg Surinamers die hier een potje van maken, maar pak de slechte mensen ongeacht huidskleur, en laat goede mensen, die dit soort dingen NET zo erg vinden als jij buiten beschouwing.  Maak melding

 6. @Holtenbroek1990
  Ik weet dat het moeilijk is, maar probeer het je niet aan te trekken. De mensen die dit soort uitspraken doen zijn zeer beperkt in hun gedachten en denken door 1 bevolkingsgroep aan te wijzen de oplossing te hebben voor alle problemen. Ze zouden zich wat meer in de geschiedenis moeten verdiepen dan leren ze watvoor ellende dit soort uitspraken tot gevolg kan hebben.


  Maak melding

 7. Makkelijker om met je lasertje achter een boom, of kast te gaan staan, en de kas te vullen, als de wijken in te trekken, voor dit soort misbaksels.  Maak melding

 8. Holtenbroek, niets van aantrekken joh. Mike70 verwoordt het goed. Mensen die weinig kennis hebben, gebruiken vooroordelen en hekel om toch maar een stem te hebben. Compensatiegedrag waar ze zelf nog het meest slachtoffer van zijn. Jij staat daar boven.  Maak melding

 9. Bedankt voor jullie reactie’s doet me ontzettend goed dat er mensen zijn met een warm hart, en snappen dat inderdaad alleen de kansloze allochtonen en ook autochtonen problemen opleveren en niet iedereen die een anderen kleur heeft!!

  Echt tof om te zien, en ik blijf altijd tegen iedereen vriendelijk op straat, en voor mijn familie, want een prettige maatschappij begint bij jezelf.

  En hopen dat nu het weer lichter word, de overvallen en inbraken razend snel afnemen!

  Fijne avond en een fijne week gewenst.


  Maak melding

 10. @Holtenbroek1990,

  Trek het je niet aan en je hoeft jezelf (wat mij betreft) niet te verdedigen als er een signalement wordt gegeven wat helaas bij een bepaalde groep past.

  Aan statistieken en/of feiten kunnen we niks veranderen dat is niet anders.
  Als iemand daar negatief over schrijft heeft die persoon er mogelijk ooit overlast van ervaren.
  Zolang die reactie niet is toegelicht zullen we het niet weten.
  Tot die tijd is een dergelijke reactie m.i. van weinig of geen waarde.


  Maak melding

 11. @ Holtenbroek 1990 en sympathisanten! Hele goede reacties! Want het had net zo goed een blanke, aziatische, etc kunnen zijn!

  Mensen laten we alsjeblief proberen rustig te blijven en met de mensen die dit tegen de borst stuit (de overval bedoel ik hier) proberen er een betere samenleving van te maken!  Maak melding

 12. Waarom een bus overvallen als er tegenwoordig niet eens contant betaald kan worden in de bus? Overvallers zijn al van het domste soort, maar dit lijkt nog wel een exponent daarvan.


  Maak melding

 13. @p

  Je hebt gelijk… ik heb me vergist met de strippenkaart. Moest vorig jaar voor nood een keer met de bus en toen werd mijn strippenkaart (nog bijna ongebruikt) geweigerd en moest ik een los kaartje kopen.

  Hoe dan ook zal er met de (bijna verplichte) OV-chipkaart weinig contant voor handen zijn in de bus.


  Maak melding

 14. @wilbert dat ben ik wel met je eens dat er weinig geld geweest zal zijn.
  maar mocht het hier om een junkie gaan die doen alles voor een shotje en ook voor een paar euro.

  maar weet niet of het hier ook om een junkie ging


  Maak melding

 15. er wonen 25.000 allochtone inwoners in Zwolle

  Denk nog wel meer. Als Antillianen allochtonen zijn, dan zijn Indonesiërs dat ook. En kinderen uit allochtone/autochtone ouders?

  Tof dat we straks ook een allochtone koningin hebben.


  Maak melding

 16. hhmmm en negroide man van 25/30 jaar die algemeen beschaafd nederlands spreekt (ABN) kom je niet vaak tegen dus die zou wel is snel gevonden kunnen worden


  Maak melding

 17. Jij weet niet wat ze allemaal beroven. Zoals je ook niet weet wat en wie autochtonen allemaal beroven.

  Bovendien wonen die 2 ex-WVF-ers wel gewoon in mooi Zwolle.


  Maak melding

 18. Bericht door p, op 18 februari 2013 om 11:58
  hhmmm en negroide man van 25/30 jaar die algemeen beschaafd nederlands spreekt (ABN) kom je niet vaak tegen dus die zou wel is snel gevonden kunnen worden

  De ironie van het gebrek aan punctuatie, verkeerd hoofdletter gebruik en de is/eens fout in een post met commentaar op het Nederlands van kleurlingen is groots 😀


  Maak melding

 19. @vos, iedere syntus bus is uitgerust HD camera’s, dus hij staat er “gekleurd” op, net als de twee overvallen anderhalf jaar geleden. Hij heeft in ieder geval hetzelfde signalement als de persoon van toen


  Maak melding

Reageer