Te koop: Rodetorenbrug

Zwolle- Afgelopen week bleek dat het prestigieuze project Katwolderplein hoogstwaarschijnlijk niet doorgaat zoals het bedoeld was. De nieuwe Rodetorenbrug is pas geleden op zijn plek gelegd om de looproute vanaf het Katwolderplein naar het centrum te veraangenamen. In de splinternieuwe brug blijkt een knik te zitten. Maar wat moeten we nu met de brug als dat project er mischien niet gaat komen…. ?

rodetorenbrug.jpg

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Nou Bert dat heb je mooi bedacht. Maar ik hoop dat er geen koper komt, want ik wil er graag heel spoedig fietsende gebruik van maken; had mij er al helemaal op verheugd.Zal wel lukken dank ik denk. Ik heb nog volle moed ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 2. Wat moeten we met winkels als er internet is….net zo’n vraag.
  wat dacht je van sfeer, uitstraling, in afwachting op betere tijden, een knik is beter dan geknakt zijn…oftewel: blijf geloven in kansen


  Maak melding

 3. Ik snap het niet helemaal. De realisatie is onzeker? Hoezo dan? Die berg staal ligt er al. En dan zit er een knik in. Word je dan als fietser gelanceerd als je eroverheen rijdt? Ga je op je muil? Als er al genoeg geld aan is besteed, ga je het toch niet afblazen op de een of andere manier?

  Ik vind het maar raar.


  Maak melding

 4. Foutje bedankt. Elke inwoner gewoon even een paar euro bij de WOZ op en het gat in de begroting is weer gedicht. Misschien dat er een schroot handelaar is die interesse heeft.


  Maak melding

 5. Vrijwel elke dag komt onze stad in het nieuws. En dat bedoel ik niet positief. Goed dat dit soort artikelen worden geplaatst. Eindelijk openheid.


  Maak melding

 6. Mooi laten waardie is. Als ’t Katwolderpleinplan afgeblazen wordt, kunnen we die brug altijd nog over gracht leggen tussen Tagrijn en Schaepmanlocatie. Dank zij die knik pastie altijd.


  Maak melding

 7. Ah, dhr vanboven is er ook. Nee nog meer geld uitgeven om de brug te verplaatsen. heeft deze grap de inwoners nog niet genoeg gekost. Of is dit de volgende ambitie van onze bestuurders.

  Even een citaatje:

  De brug kost twee miljoen, waarvan de provincie de helft betaalt. De aanleg werd vertraagd door protesten van omwonenden, die overlast vreesden.

  Had de gemeente maar geluisterd.


  Maak melding

 8. Ik heb nog een brug te koop en veel goedkoper dan die h.j.m zegt voor 25 pleuro ligt die al tjee he hjt geld over de balk gooien he. En de veiligheid dan> Ik noem die h.j.temeijer


  Maak melding

 9. Het is een brug te ver met ook nog -knikkende knieen-.

  Knikken in de constructie zijn verzwakkingen, dus niet met teveel ineens er overheen fietsen….  Maak melding

 10. Toen de plannen er alleen nog maar waren wist ik al dat dit een flopper zou worden . Maar nee, dan ben je alleen maar negatief..
  Straks komt er een of andere stumperd die zegt dat de peperbus plat moet, omdat dat niet in het stadsbeeld past….
  Ik zeg: aan de schandpaal dat tuig.. Of kielhalen.. Of vierendelen!


  Maak melding

 11. Ik zat net te denken, die knik, zou dat niet gewoon grootsheidswaan zijn van dit bruggetje? Die grote broer naar Hattem, de Hanzeloper, die heeft ook zo’n knik………
  Zoiets als die muis en die olifant, die over een brug lopen. Zegt die muis tegen die olifant: Wat stampen we lekker hard he?

  Groet van Quesjer


  Maak melding

 12. Tekenaar Bert zit je al tegenieten? Je hebt heel wat reacties op gang gebracht. Je woont in de schildersbuurt, maar je zou in de tekenaarsbuurt kunnen wonen. Maar zo’n buurt is er volgens mij niet in Zwolle. Op naar een volgende pakkende creatie, ik kijk er al naar

  uit. ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€


  Maak melding

 13. Die brug moest er zogenaamd komen voor de fietsers uit Stadshagen die dan rechtstreeks de fietsenkelder op de Melkmarktlocatie binnen konden fietsen en de bezoekers van de nieuwe Katwolderpleingarage die een korte looproute naar de stad zouden krijgen. Bovendien moest deze de loopstromen garanderen voor de horecabestemming op het Nietzman-eiland. Hoewel door gewoon je boerenverstand te gebruiken en niet in de economische sprookjes die jarenlang door B&W werden verkondigd te geloven, al jaren lang te voorzien was dat al deze projecten zeer onzeker waren moest de brug, afgedwongen door de projectontwikkelaars er toch zonodig komen, en was er een subsidiepotje van een miljoen (Essentgelden) voor geregeld. Resultaat: een kale vlakte, die straks volgeplempt wordt met gravel en blik, een brug van niets naar nergens met een foutje, een snel verpauperende Villa Nietzman, een enorme kaalslag van veel groen, een schaamlap voor de Melkmarktlocatie en nog meer tegenvallers bovenop de ondertussen al ver boven de honderd miljoen uitkomende verliezen op de grondexploitaties.
  Gemeenteraadsleden (voor wie zich aangesproken voelt), bedankt voor uw niet aflatende kritische houding en visie t.o.v. al deze tot mislukken gedoemde plannen.


  Maak melding

 14. Wie heeft in de gemeente de beslissing genomen tot het plaatsen van de brug, terwijl er geen zekerheid was voor het plan Katwolderplein. Hebben wij een bestuur dat de gevolgen van dit soort beslissingen niet overziet, denkt dat geld geen rol speelt of zijn zij los van de realiteit. Mocht het plan ooit doorgaan, is de brug waarschijnlijk al aan vervanging toe. Wie rekent wie nu eens af. Oh nee politiek afrekenen is er in Zwolle niet bij. De mantel der liefde dekt hier alles. Weer ?? 2.000.000,- over de balk.


  Maak melding

 15. @klaas12. Het volgende fiasco wordt de herinrichting van de Pannekoekendijk. Daar komt straks een nieuw busstation waar plm. 1200 bussen per dag moeten halteren. De rontonde wordt een kruispunt met verkeerlichten en al die bussen hebben dan voorrang op het reguliere verkeer. In de plannen is echter geen rekening gehouden met afslaand verkeer richting parkeergarage Maagjesbolwerk. Hoeveel voorstellingsvermogen moet je hebben om nu al een complete verkeerschaos te kunnen voorzien? Straks kun je wel leuk vanaf ‘de brug van naar niets naar nergens’ kijken naar de stilstaande auto’s. De gemeente heeft als leus “Samen maken we de stad”. Gezien alle ontwikkelingen die mislukken of dankzij de projectontwikkelaars niet doorgaan, kunnen we daar beter van maken “Samen slopen we de stad”.


  Maak melding

 16. En wat dacht je van het Kraanbolwerk, er is nog geen schop de grond in en de eerste 4 ton aan tegenvallers is al geboekt. Foutje i.v.m. niet voorzien probleem met maaiveldhoogte of zoiets.


  Maak melding

 17. De natte Haagse tramtunnel achtervolgde H.J.M. al bijna zijn hele bestuurlijke leven, vandaar zijn passie voor bruggen dan kan hij de voetjes droog houden terwijl hij dikke sigaren met zijn vrienden de projectontwikkelaars zit te roken.


  Maak melding

 18. @Luis
  Er was helaas een deel van mijn tekst weggevallen. De ‘maar’ 1 bus per minuut is cynisch bedoeld. Ik ondersteun de chaostheorie volledig, zeker als de nieuwe parkeergarage ook nog extra autoverkeer gaat aantrekken.


  Maak melding

 19. Krijg steeds meer het gevoel dat ons college een visie heeft van slechts een jaar. Vrijwel alle projecten die langer duren kosten de inwoners klauwen met geld en blijken gedoemd om te mislukken.


  Maak melding

 20. Een plan voor 1200 stinkende oorverdovende doorrazende bussen per etmaal in druk bewoond gebied aan de rand van de binnenstad is zรณ 20-eeuws.


  Maak melding

 21. Waarom denken politici nadat zij zijn gekozen dat zij de vrije hand hebben in het verspillen van gemeenschapsgeld en een dadendrang ontwikkelen die geen mens meer begrijpt. In de afgelopen jaren is de maatschappij veranderd, de onzekerheid over werk en inkomen is toegeslagen. Waarom denken politici dat zij boven elke wet en maatregel staan en het heel gewoon vinden dat ZIJ wel recht hebben op een royale wachtgeldregeling, recepties etc. Door het aanmeten van dit gedrag en het zich boven alle regelingen die zij de burger opleggen te stellen, verliezen zij niet alleen het contact met haar achterban maar ook het respect en vertrouwen. Politicus worden was vroeger een roeping, nu lijkt het steeds meer een gewone baan te worden met vooral rechten en de opstap naar het grote geld.


  Maak melding

 22. Wrang, eens. Klinkt wel hard, maar volg even de politieke barometer, waar moet het heen met dit land. Lijkt wel of er niemand meer de leiding heeft.


  Maak melding

 23. In een artikel kwam ik onderstaande tekst tegen. Een oproep die ook op onze stad van toepassing zou kunnen zijn.

  Je kunt geen krant meer open slaan, de tv aanzetten of het gaat over de crisis. Het gaat moeilijk en we moeten allemaal bezuinigen. Vrolijk word ik daar niet van. Maar als het moet, doe ik mee, samen de schouders eronder.

  Ondertussen verschijnen de schaamteloze berichten over corruptie, fraude en geldverspilling. Dan hebben we het over de grote jongens. Banken verkwanselen fluitend miljarden, Gemeentes kampen met miljoenen te kort op de begroting, woningcorporaties verliezen vermogens met rentespelletjes, directies van grote bedrijven plegen achteloos fraude en worden daarvoor beloond met een vette bonus.

  Burgers moeten nu stevig bloeden. Pensioen inleveren, sociale voorzieningen worden mateloos gekort, de gezondheidszorg moet fors inkrimpen. WOZ omhoog. Kortom: iedereen moet betalen voor de fouten. Tegelijkertijd glippen de miljarden ons door de vingers in een bodemloze put

  Wordt het tijd dat we eens wat leiders en deskundige in de politiek plaatsen om als crisismanager de ??zaak?? schoon te gaan vegen?  Maak melding

 24. 7 september 2013 en de Rode(T)Oren brug in Zwolle ligt er nog net zo maagdelijk kronkelend verlaten bij, de rente op de afschrijvingen van 2 miljoen? lopen op…
  Het stadsMKB loopt steeds verder leeg (je kunt de leegstaande panden in Zwolle centrum niet meer tellen gewoon) en diverse projecten als nog meer bussen (dus vervuiling) en parkeergarages volstrekt onnodig, allemaal ego! Benieuwd welke wegenbouwer dan weer aan de bak mag?
  Net als het Ipad project van 80.000 voor onze ouderen….van onze Wethouder Dannenberg en hoeveel ‘weggegooid burgergeld’ projecten nog meer, doet nu eindelijk de burgers!!! (nee, niet de politiek want die snappen er echt echt niets meer van, niet in Zwolle, niet in Den Haag) eens beseffen dat WIJ als burgers, en niemand anders, betalen voor deze grove incompetenties?!

  Het is slechts een van de vele vele vele voorbeelden die ook past in het boek van Jonathan Gullible van Ken Schoolland. Een werkelijk prachtig boek voor jong en oud! Zou verplicht moeten zijn op iedere middelbare school, in ieder huishouden en bij iedere (dienaar)ambtenaar!
  Politici zitten daar, ook in gemeentes, door ons gekozen,maar ook door ons betaald!!! Wij zijn hun werkgevers!
  Heeft U ook een werkster die U besteelt?? Zo ja, hoe dom bent U dan?
  Wie dat boek leest en snapt en zo moeilijk is het echt niet, weet wat hem/haar te doen staat bij de volgende verkiezingen…geen cent meer van onze zuurverdiende centen naar dit soort overheden. Geen cent meer voor dit soort slecht werknemerschap!
  Want het Kanniewaarzijn….


  Maak melding

Reageer