Samenwerking PEC Zwolle en Deltion

Zwolle – PEC Zwolle en het Deltion College slaan de handen ineen. De komende vijf jaar gaan PEC Zwolle en de onderwijsinstelling een actieve samenwerking aan op het gebied van ‘Techniek’, ‘Facilitair’, ‘Hospitality’ en ‘Bouw en Onderhoud’. Dit door de inzet van studenten van het Deltion College bij projecten en activiteiten, het invullen van stageplaatsen en het beschikbaar stellen van materialen.

Ook neemt het Deltion College zitting in het bestuur van PEC Zwolle United en worden ze partner van de PEC Zwolle Street League, een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken in Zwolle. Bij dit project staan de pijlers Voetbal, Wijk, Respect en Ontwikkeling centraal: ,,Onze studenten worden op alle fronten ingezet, vanuit allerlei opleidingen, voor allerlei projecten”, vertelt Marc Otto, lid van het College van Bestuur van het Deltion College. ,,Dit zullen niet alleen studenten van de opleiding Sport en Bewegen zijn, maar ook voor studenten van de opleidingen Beveiliging, Fotografie, Welzijnswerk en Horeca zien we mooie mogelijkheden.”

Otto is blij met de samenwerking met PEC Zwolle: ,,PEC Zwolle is een magneet in de regio. Hier komt sport, bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen. Een interessante omgeving voor onze studenten om tijdens hun studie werkervaring op te doen.”

Ook Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle, is tevreden met de samenwerking met het Deltion College: ,,Wij vinden het belangrijk dat de drie grote onderwijsinstellingen in Zwolle, Windesheim, Landstede en het Deltion College, aan de club zijn verbonden. Dit heeft te maken met de ambities van PEC Zwolle om uit te groeien tot een club van de regio. Ook is het mooi dat we de studenten van het Deltion College kunnen inzetten bij diverse projecten en activiteiten.”

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Landstede, heb je het contract wel goed gelezen dan voordat er getekend werd? Neem toch aan dat er dan wel een exclusiviteitsclausule in gestaan had?


    Maak melding

  2. Johanna als je een contract tekent als leerkracht bij Deltion vinden zij het ook niet goed dat deze leerkracht bij een andere instelling voor de klas gaat staan. Contract is contract. Maar ik vraag me af of de eerste reactie wel geloofwaardig is, neem niet aan dat landstede op deze wijze reageert.


    Maak melding

Reageer