Openbare scholen verbinden Stadshagen

Zwolle – Onder de gemeenschappelijke titel ‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’ organiseren de drie openbare basisscholen De Schatkamer, De Krullevaar en Het Festival, dit voorjaar activiteiten en projecten in Stadshagen.

openbare_scholen_verbinden_stadshagen.jpg

Basisschool De Schatkamer, De Krullevaar en Het Festival leggen met deze activiteiten en projecten verbindingen tussen de basisscholen in Stadshagen onderling, de voortgezet onderwijsscholen van de Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ) en met organisaties en bewoners van Stadshagen. De activiteiten en projecten vinden plaats op of in de omgeving van één van de drie basisscholen waarbij leerlingen van de andere twee basisscholen ook welkom zijn.

NatuurSchatten, Vertellen en SportFestival

‘Openbare scholen verbinden Stadshagen’ gaat 27 februari a.s. officieel en groots van start met het project ‘NatuurSchatten’ van OBS de Schatkamer. Daarna volgt op donderdagavond 28 februari OBS De Krullevaar met een ‘Vertelavond’ i.s.m. de Van der Capellen scholengemeenschap in Cultuurhuis Stadshagen. Deze avond treden van beide scholen vertelleerlingen op en wordt informatie gegeven over het theater- en cultuuraanbod en de samenwerking op dit gebied van De Krullevaar en de Van der Capellen scholengemeenschap.

Op 20 maart verzorgt De Krullevaar een vertelevenement. Dit zal geheel in het teken staan van Wereldverteldag. Woensdag 20 maart is namelijk de dag waarop jaarlijks wereldwijd aandacht wordt besteed aan het vertellen van verhalen. OBS Het Festival organiseert op maandag 22 april, de eerste dag van de Nationale Sportweek, het SportFestival. Dit sportevent wordt georganiseerd door de vakgroep bewegingsonderwijs van OOZ in samenwerking met SportService Zwolle.

Artikel delen:

Reageer