Briljanten huwelijk echtpaar Van ’t Zand-Bos

Zwolle – De heer en mevrouw Van ’t Zand-Bos zijn op maandag 18 februari 2013 65-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar maandagmorgen een bezoek in hun woning aan de Wolthuismarke om hen te feliciteren. Het trotse echtpaar kreeg een aantal Iris-cheques cadeau.

18-02-2013_echtpaar___-weth_vedelaar.jpg

Mevrouw Sebilla van ’t Zand-Bos werd geboren op 17 januari 1925. De heer Klaas van ’t Zand werd geboren op 4 juni 1926. In april 1946 hebben ze elkaar ontmoet bij een familie in Haarlem. Twee dochters van de familie logeerden in de Hongerwinter bij meneer thuis in Dalfsen waar zijn vader een winkel had . Een broer van mevrouw had verkering en is later getrouwd met een zusje van die twee meisjes. Het gekke is dat meneer en mevrouw kort bij elkaar in Ittersum zijn geboren. De vader van mevrouw werkte bij de spoorwegen werkplaats in Zwolle, maar werd in 1937 overgeplaatst naar Haarlem. In 1946 was meneer Van ’t Zand ov wei bij de marine. Hij zat toen op een schip in Rotterdam H.M.S. Flores, zij voeren twee keer per week naar Londen om opleidingen naar Engeland te brengen. In zijn vrije tijd ging meneer naar die familie in Haarlem waar hij zijn vrouw ontmoette op de verjaardag van zijn latere schoonzuster.

In 1947 zouden zij gaan trouwen, omdat meneer naar Indië moest, maar meneer kreeg toen een ongelukje waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Het trouwen ging toen niet door waarna ze per volmacht getrouwd zijn. Meneer zat toen in Batavia, in 1949 kwam hij uit Indië terug. Het echtpaar kreeg zes kinderen, 13 kleinkinderen en het 7e achterkleinkind is op komst.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Allereerst gefeliciteerd voor deze mensen! Ik hoop dat met mijn man ook mee te mogen maken!

  Dan het volgende:

  In 1946 was meneer Van ??t Zand ov wei bij de marine.

  Wat staat hier nou eigenlijk?
  En hoe breng je eigenlijk opleidingen? Bedoelen jullie eigenlijk ‘overbrengen’?


  Maak melding

Reageer