Schoonmaakbedrijf Novon valt in de prijzen

Zwolle – Novon Schoonmaak, gevestigd in Zwolle en Almelo, kreeg afgelopen week het OSB-Keurmerk uitgereikt. Novon behoort met ruim 1.000 medewerkers tot de grotere schoonmaakbedrijven van Nederland.  Het OSB-Keurmerk werd op 1 januari jl. geïntroduceerd en brengt de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaak- en glazenwasserbedrijven in beeld. 

18-02-2013_novon_in_de_prijzen.jpg

Herbert Markvoort (directeur Novon Oost), Michael Liefers (KAM- coördinator Novon) en Elbert-Jan Hesse (algemeen directeur Novon) zijn er trots op dat ze het OSB-Keurmerk als één van de eerste aangesloten bedrijven mogen voeren. Links in beeld Ton Christianen (OSB). Foto: via OBS 

Schoonmaakbedrijven die het OSB-Keurmerk voeren, hebben hun zaken goed voor elkaar. “Wat de KEMA-KEUR is voor elektrische apparaten, is het OSB-Keurmerk voor bedrijven in de schoonmaak- en glazenwassersbranche”, zegt Michael Liefers. Liefers is als KAM-coördinator van Novon verantwoordelijk voor de kwaliteit, de arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu. Het keurmerk is een kroon op zijn werk. “Het laat zien dat wij brede vakkennis hebben, de administratie op orde hebben, belasting en premies betalen, eerlijk zaken doen, over de juiste verzekeringen beschikken, maatschappelijk verantwoord ondernemen, goed met het milieu en onze mensen omgaan en ons houden aan de Code Verantwoord Marktgedrag.”

Bevestiging

Het OSB-Keurmerk voor de schoonmaak- en glazenwasserbedrijven bestaat uit drie onderdelen: de NEN 4400-1 norm, de Code Verantwoordelijk Marktgedrag en enkele schoonmaakspecifieke eisen. Aan de uitreiking van het keurmerk ging een flink onderzoek door de OSB vooraf. “OBS heeft de hele administratie doorgespit en verschillende gesprekken met ons gevoerd. We bleken al aan alle eisen te voldoen. Dat hadden we ook min of meer verwacht, maar toch is het fantastisch die bevestiging te krijgen.”

Eén van de eerste bedrijven

Het keurmerk werd donderdag 7 februari in de Zwolse vestiging van Novon uitgereikt door OSB-bedrijfsadviseur Ton Christianen. OSB is de brancheorganisatie van de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Bij OSB zijn 500 leden aangesloten die samen 80 procent van de markt realiseren. Liefers en zijn collega’s Elbert-Jan Hesse (algemeen directeur) en Herbert Markvoort (directeur Novon Schoonmaak Oost BV) zijn er trots op dat ze het keurmerk als één van de eerste aangesloten bedrijven mogen voeren. “Pas 130 van de 3.500 schoonmaakbedrijven in ons land hebben het keurmerk. Wij zijn er één van.” Het keurmerk krijgt een plek op de gevel van Novons hoofdkantoor in Zwolle. Verder komt het op termijn op de website, het briefpapier en op andere uitingen die Novon naar buiten toe doet.

Ontstaan OSB-Keurmerk

Alleen OSB-leden die voldoen aan de eisen die het keurmerk stelt, mogen met het speciale OSB-Keurmerklogo naar buiten treden. Liefers vertelt hoe de OSB tot de invoering van een keurmerk kwam: “de schoonmaaksector heeft de afgelopen jaren in hoog tempo veel ontwikkelingen doorgemaakt. Voorbeelden hiervan zijn de verharding van de marktverhoudingen door teruglopende schoonmaakbudgetten, scherpe prijsconcurrentie en kortlopende contracten. Het stellen van eisen aan de leden van de OSB is een belangrijke eerste stap naar meer transparantie. Daarnaast is het keurmerk een mooi instrument om gezamenlijk aan duurzame marktcondities te werken.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Belasting en premies betalen en eerlijk zaken moet toch standaard tot de basisprincipes van iedere onderneming/burger behoren?
    Moet je dat apart vermelden dan?


    Maak melding

Reageer