TaK College start met een skeeler/wielrenclass

Zwolle – Vanaf het schooljaar 2013-2014 start het Thomas a Kempis College met een skeeler/wielrenclass. Leerlingen die het leuk vinden om te skeeleren en wielrennen kunnen zich inschrijven voor deze nieuwe sportclass. Daarnaast wordt gestart met een dansclass, is er een turnclass toegevoegd aan de acrogymclass en worden de mogelijkheden voor een korfbalclass bekeken.

Om de trainingen mogelijk te maken zoekt de school de samenwerking met diverse verenigingen in de omgeving. Zo is er voor de skeeler- en wielrenclass contact gezocht met  verenigingen in de omgeving zoals Schaatsvereniging Stokvisdennen in Dalfsen en de Hanzerenners uit Zwolle. Het Tak gelooft er in dat leerlingen betere schoolprestaties leveren als ze dingen doen die ze heel leuk vinden, zoals sporten. En de nieuwe sportclasses voorzien in meerdere behoeften. Leerlingen kunnen werken aan hun individuele ontwikkeling, doordat de focus ligt op het verbeteren van de techniek, inhoud en tactiek. Daarnaast zal het niveau van de jeugd van lokale en regionale verenigingen automatisch omhoog schieten, want de talenten blijven sporten bij hun eigen vereniging.

ClassesHet Thomas a Kempis College heeft, in samenwerking met het Centre for Sports & Education in Zwolle, speciale classes voor diverse sporten. De classes zijn bedoeld voor talentvolle sporters. Behalve de nieuwe classes zijn er classes op het gebied van: voetbal, hockey, tennis, basketbal, volleybal, waterpolo en zwemmen. Voor de trainingen van de leerlingen wordt steeds de samenwerking gezocht met ervaren organisaties en verenigingen, met trainers die de leerlingen op professioneel niveau kunnen trainen.
Sportiefste schoolHet Thomas a Kempis College timmert voortdurend aan de sportieve weg. Het opzetten en instellen van de nieuwe sportclasses past bij het beleid van de school om niet alleen breedtesport- maar ook volop topsportmogelijkheden aan te bieden aan de leerlingen. Niet voor niets is het Thomas a Kempis College door de KVLO en NOC*NSF uitgeroepen tot Sportiefste VO School van Nederland!

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer