Koninginnedag Zwolle past programma aan

Zwolole – De viering van de traditionele Koninginnedag in Zwolle zal dit jaar iets anders gaan verlopen dan dat we in Zwolle gewend zijn. Eén van de redenen is de abdicatie van Koningin Beatrix op 30 april in Amsterdam. Naast een aanpassing worden er ook elementen aan het programma toegevoegd, dit zal gebeuren op Park Eekhout en het Rodetorenplein. De kleedjesmarkt en de activiteiten van de scouting blijven gewoon in stand.

koninginnedag_3.jpg

De start van Koninginnedag vindt dit jaar niet voor het stadhuis maar op de Grote Markt plaats. Doordat burgemeester Meijer hoogswaarschijnlijk naar Amsterdam zal gaan zal de loco- burgemeester met de voorzitter van de Stichting Centrale Commissie Oranje Zwolle (CCO) de vlaggen hijsen op het stadsplein. Na deze plechtigheid kunnen geïnteresseerden op grote schermen in de Grote Kerk de abdicatie van Koningin Beatrix en de kroning van prins Willem Alexander volgen. Dat zal zijn van 10.00 – 11.00 uur. Daarna zal er een muzikale stoet naar de Tanerij, bij theater De Spiegel, gaan om daar een koningslinde te planten. In Park Eekhout zullen ook schermen geplaatst worden waarop de abdicatie te zien zal zijn. Het park wordt als Kinderplein bij de festiviteiten in het centrum betrokken. Kindercircus Pavarini zal er gaan optreden en jeugdige straatmuzikanten worden uitgenodigd in het park te gaan spelen. Vanaf 15.30 vindt er op de Grote Markt een muzikaal programma plaats. Het Thomas Orkest zal daar met een Britshow een belangrijke rol vervullen. Op het Rodetorenplein zal een live- muziekevenement georganiseerd worden. Later op de avond wordt vanaf het Schaepmanterrein een fraaie vuurwerkshow verzorgd.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Dat ligt niet aan jou johanna1 tenminste laat ik het zo zeggen. Dat is ook mijn mening. Voor kinderen is het vast en zeker erg leuk.

  @pieters. Stel je gerust dat gaat ook gebeuren na deze editie 😉


  Maak melding

 2. ik vraag me wel af hoeveel mensen er aan gaan deelnemen. Het grootste gros zit denk ik voor de tv te kijken. Zo’n troonswisseling maak je niet elk jaar mee!


  Maak melding

 3. Doordat burgemeester Meijer hoogswaarschijnlijk naar Amsterdam zal gaan zal de loco- burgemeester met de voorzitter van de Stichting Centrale Commissie Oranje Zwolle (CCO) de vlaggen hijsen op het stadsplein.  Maak melding

 4. Bericht door johanna1, op 19 februari 2013 om 13:23
  ik vind koninginnedag in Zwolle nooit veel aan…

  Johanna1 probeer dit jaar het Assendörperplein dan maar eens.
  Daar is het altijd…

  Maak melding

 5. waar blijft Groen Links Zwolle?

  “HARDENBERG – GroenLinks in Hardenberg maakt zich voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander zorgen over de vogels.

  Dat blijkt uit vragen die de partij heeft ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

  De inhuldiging vindt plaats op 30 april, midden tijdens de broedperiode van veel beschermde vogels.

  GroenLinks is bang dat bij de festiviteiten daaromheen ook vuurwerk wordt afgestoken. Dit kan de broedende vogels ernstig verstoren.”  Maak melding

 6. Ik kan me nog goed herinneren dat ik Koninginnedag één groot feest vond als kind. Eerst vlaggetjes kopen op de Diezerkade voor tijdens de optocht om vervolgens na de optocht naar de vrijmarkt in de stad te gaan. En tot slot ’s avonds kijken naar het vuurwerk op het Eiland.
  Koninginnedag in Zwolle is overdag meer toegespitst op de jeugd, helemaal prima naar mijn idee.


  Maak melding

 7. Koninginnedag Zwolle is de ideale bijkomdag na Koninginnenacht 😀

  De kleedjesmarkt kan mij gestolen worden, is eigenlijk alleen voor kinderen.


  Maak melding

 8. Weet je wel hoe druk het altijd is op de kleedjes-markt en hoe gezellig? Nee want dan ligt japser op bed. Eigenlijk alleen voor kinderen? wat een onzin. Slaap lekker verder op koninginne-dag zou ik zeggen.


  Maak melding

 9. Vorig jaar toevallig nog overheen gelopen om 7:30 en nog een keer ’s middags. Dus ja, ik weet hoe het is. En ja, mijn punt blijft staan, vooral voor kinderen.


  Maak melding

Reageer