Dance naar parkeerplaats bij IJsselhallen

Zwolle – Dance is rond de komende feestdagen in 2013 op het grote parkeerterrein bij de IJsselhallen te vinden. Dat hebben High Energy Events, Las Rosas Events en de gemeente Zwolle na goed overleg besloten. Tijdens Koninginnenacht, Koninginnedag en op Bevrijdingsdag 5 mei zal er veel techno- en housemuziek aan de Rieteweg te beluisteren zijn.

30-04-2012_kd_aflsuiting_9.jpg

De afgelopen jaren was het muziekevenement Queendance op het Rodetorenplein. Dit danceevent wordt verplaatst naar de parkeerplaats van IJsselhallen Zwolle. Het Rodetorenplein blijft een locatie voor een muziekfeest, maar de doelgroep zal iets ouder gaan worden. Aan het programma wordt nog hard gewerkt. Diverse live- optredens zullen er te zien zijn. Met Koninginnenacht en Koninginnedag kunnen 10.000 bezoekers bij de IJsselhallen gratis van de dancemuziek genieten. Op 5 mei wordt bij de IJsselhallen ook een muziekfeest georganiseerd. De organisatie mikt dan op ongeveer 25.000 liefhebbers van dance. Dat moet echt groots gaan worden, aldus John Althoff van High Energy Events. Althoff is nog druk bezig met de line-up van beide festivals.

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Nice! Zat ruimte daar en nu is er ECHT voor iedereen iets op 5mei! Dancefeesten zijn in Zwolle altijd gezellig. En daarbij is het mooi gescheiden waardoor de drukte niet geconcentreerd word bij t weezenlandenpark. Nice, Ik blijf weer in Zwolle dit jaar!


  Maak melding

 2. @rene

  Vooroordeel, ga bij de gemiddelde top40/rmb disco kijken.. of in park de weezenlanden op 5 mei. ๐Ÿ˜‰
  Dat spul is overal waar mensen uitgaan.


  Maak melding

 3. Ik zal er vanwege andere muzikale voorkeuren niet te vinden zijn, maar het lijkt mij een nogal troosteloze omgeving, tussen een afzichtelijk gebouw, een snelweg en een benzinepomp. Dan is het Weezenlandenpark, het Rode Torenplein en de Wijthmenerplas toch wat aansprekender.


  Maak melding

 4. Met wat pilletjes en wat poeder achter de kiezen is alles prachtig

  Dit in tegenstelling tot alcohol, want dan moet al het prachtige ineens vernield worden.


  Maak melding

 5. Jongens kom op zeg die vooroordelen allemaal weer.
  Maar de omgeving is niet zo erg zet er een vette stage neer en niemand klaagt er over.


  Maak melding

 6. Vooroordelen? Ik kom zeer regelmatig in Hedon, en alleen bij de dancefeesten zie je doorgesnoven/geslikte koppen. Bij andere optredens (rock en zo) alleen drank en af en toe een stoner. Dat is gewoon een vaststelling. Aan de ene kant, moeten ze lekker zelf weten, aan de andere kant zijn mensen met pillen op zwaar ongezellig. Dat is wel jammer.


  Maak melding

 7. @-japser vooroordelen? Nee daar heb jij geen last van. Tuurlijk mensen met drank op of die stoned zijn altijd gezellig. Nou dacht het niet. Dat is gewoon een vaststelling.:o Kom ook regelmatig op dance feesten en daar gaat het veel gemoedelijker toe dan op de meeste “zuip”feesten.


  Maak melding

 8. De vaststelling is dat er op dancefeesten meer wordt geslikt/gesnoven dan bij andere (gitaar)optredens.

  Dat slikkers ongezelliger zijn, is een mening. Sorry dat ik dat onderscheidt niet duidelijk heb gemaakt ๐Ÿ™‚

  Daarnaast zei ik gezelliger. Gemoedelijker kan heel goed. Zolang niemand zich met elkaar bemoeit, zal er ook niet snel ongein ontstaan.


  Maak melding

 9. _japser wat ben jij een generaliserend kortzichtig en smakeloos (maar goed, dat laatste is mijn eigen mening ๐Ÿ˜‰ ) persoon.

  Op basis van enkele feestjes waar jij bent, en dan alleen in Hedon ook nog, roepen dat publiek dat van een bepaald genre houdt aan de hard drugs zou zijn.

  Ik zeg: ga eens kijken op b.v. Fusion of Dance en hou verder je mond met je vooringenomen onzin.


  Maak melding

 10. @japser dat is jou mening, en geen vaststaand feit. En mensen met ‘te’ veel drank op bemoeien zich vaak juist wel met een ander op een vervelende manier. En een stoner is vaak ook alleen maar in zijn eigen wereldje. Het gaat juist vaak gezelliger en gemoedelijker toe op dance- feesten. Dat is gewoon een feit.


  Maak melding

 11. @Nattevinger: he Jaspertje, ga nu niet zo triest onder een andere naam posten. Op een concert van BZN is minder beveiliging nodig dan bij een rock-concert. Dus? Wil dat zeggen dat rock-fans tuig zijn?

  Daarbij: dance is (extreem) populair en er komen veel meer mensen op af dan op rock. Als er al meer agressie is dan is dat vooral omdat dance-publiek gemiddeld gezien wat jonger is. En waar drank en jongeren zijn, gaat het nou eenmaal vaker fout helaas.


  Maak melding

 12. Enkele feestjes? Niet waar, ik ga al minstens 18 jaar naar allerlei ‘dance’-feesten. Groot en klein.
  Fusion of Dance? Veel mensen aan de coke/speed/pillen gezien ja. Ook het slik/snuif moment zelf. (Ja, daar kom ik dus ook)
  Ik nattevingertje? Nee, dacht het niet. Ik heb hier maar รฉรฉn keer mijn naam verandert. Van japser naar _japser omdat ik vanaf de huidige proxy niet ingelogd kan posten op wlz.
  Dance groter dan rock? Oh ja, sinds wanneer komen er meer mensen naar grote dancefeesten dan naar parkpop of pinkpop?

  @E.wold dat er meer wordt geslikt en gesnoven op dancefeesten is geen mening, maar een observatie ๐Ÿ™‚

  Mijn mening is dat het met niet-slikkers/snuivers gezelliger is. Deze mening heb ik gevormd vanuit meerdere kanten. Nuchter, dronken, geslikt. Let op! Daarmee zeg ik dus ook dat je het op een dance-feest ook best gezellig kunt hebben, mits jijzelf en je vrienden niet geslikt hebben.  Maak melding

 13. @ dance-fan goed van je dat je het door had dat jasper nu onder een andere naam post. ๐Ÿ™‚ Weer een vergeleiking van hem die nergens op slaat. Zoals ik al opmerkte vooroordelen van zijn kant. Nu haalt hij er zelfs hip-hop bij. En ja, een evenement met pakweg 10.000 bezoekers vergt meer beveiliging dan een feestje bij Hedon met zo’n 500 bezoekers. duh nogal logisch.


  Maak melding

 14. @Dance-fan: ga toch weg met je ‘jaspertje’.
  Flauwekul bij NL-talig staat net zoveel beveiliging als rock.

  Check de feiten d’r maar op na, er is gewoon standaard meer beveiliging nodig bij dance en rap. Dit beslis ik niet, dat heeft niks met mijn muziekvoorkeur te maken, dat beslissen die tenten.
  En waarom is dat nodig? Dat mag je zelf invullen.


  Maak melding

 15. Is het niet van_ Jasper naar -japser?;) Geloof,en dat is mijn mening Dance- fan wel, ook al blijft het nattevinger -werk. 8). beveiliging is vaak gerelateerd op het aantal bezoekers, de plaats waar het gehouden word, de omgeving enz. En niet op het genre muziek. Al zal er bijv bij een optreden van een rock-band zoals Normaal meer gezopen worden dan op een gemiddeld dance-feest. Maar dat is mijn ervaring.


  Maak melding

 16. hihi japser ooit gehoord van the loveparade? Jammer dat het misgegaan is de laatste keer, maar groter en ruimer opgezet en bezocht dan welk rock evenement dan ook. Lowlands en Pinkpop zijn twee grote evenementen in ned waar vooral bij lowlands ook vaak een dance gedeelte is in de vorm van techno, dubstep etc.
  De rest van het jaar zijn er bijna elk weekend wel dance evenementen en bezoeken dance liefhebbers wel meerdere festivals dus jouw vergelijking gaat wederom niet op.

  En als bij FOD zoveel mensen drugs gebruiken dan zou het toch al lang zo erg uit de hand gelopen zijn dat het evenement afgeblazen zou worden? Of kunnen feesten en drugs wel hand in hand? Meestal wel, maar bij elk evenement zijn er individuen die hun grens niet kennen, maar dat is bij alcohol net zo goed.Kijk naar die boeren die zoveel zuipen bij een dorpsfeest dat ze onder een trekker komen of elkaar de hersens inslaan. Die gaan we toch ook niet verbieden?


  Maak melding

 17. Ok, ik zal m’n woorden tegenover _Jasper wat terug nemen, als hij daadwerkelijk ook zelf op (grotere) dancefeesten komt en in elk geval een klein beetje weet waar hij over praat.

  Maar dat hij mensen ziet snuiven en slikken, dat verhaal herken ik me echt niet in. Ik weet hoe iemand onder invloed van pillen er uit ziet, en op een enkeling na vind ik het publiek op Fusion alles behalve opgefokt/van de kaart over komen.
  Zonder hardstyle-fans te generaliseren: wellicht ziet hij dat dan bij de megabase-area? Want dat is eigenlijk de plek waar ik zelf het minst sta. Maar ik denk sowieso dat het erg meevalt, ook bij de hardere genres.

  Daarbij: ga eens voor de lol naar een dorps(zuip)feest als Stoppelhaene. Die dronken mensen aan het einde van de avond zijn irritanter dan de gemiddelde dance-liefhebber. Wat overigens niet wil zeggen dat ik Stoppelhaene verder geen leuk feest vind, maar even voor het beeld. En de gemiddelde stoner brengt nou ook niet echt sfeer…


  Maak melding

 18. E.wold: ik denk dat de factoren bezoekersaantal + gemiddelde leeftijd hetgene zijn wat het meest bepalend is qua risico.
  10.000 bejaarden bij elkaar op de 70+ beurs of 10.000 tieners/twintigers op een festival is nogal een verschil. Jongeren zoeken nou eenmaal meer de grenzen op. Zowel de grenzen qua drinken/drugs gebruiken als de grenzen van keiharde muziek. Maar die keiharde muziek zelf is niet de factor die voor problemen zorgt.

  Jammer overigens dat het (zoals bij elk dance-gelelateerd bericht) in de reacties alleen maar over agressie, drugs en problemen moet gaan. Laten we daar eens over ophouden en blij zijn dat de stad/gemeente Zwolle zichzelf niet meer zo voor lul zet als enkele jaren terug toen alle dance verboden werd en enge SGP-wethouders zonder schaamte een hele groep muziekliefhebbers openlijk discrimineerden.


  Maak melding

 19. Laten we รฉรฉn ding duidelijk hebben: ik zeg niet dat pillen en agressie hand in hand gaan. In tegenstelling, slikkers zijn lief. (speed/pep is weer een ander verhaal…)

  Ik zeg alleen dat ik pillenslikkers minder gezellig vind, ze zitten veel meer in hun eigen wereld.

  @john Je noemt LL en PP, er zijn er veel meer, en je moet er rekening mee houden dat veel van die festivals meerdaags zijn, dat tikt wel aan. Ik heb geen exacte cijfers, maar mijn gevoel zegt dat in de zomerperiode er evenveel dance als gitaar evenementen zijn (qua bezoekers). Over het jaar heen, wint dance het wel ja.


  Maak melding

 20. Japser heeft gepraat en heeft altijd gelijk.. aldus.. zijn mening ๐Ÿ˜€

  Op elke feest heb je ellende, agressie,drug, teveel alcohol.. maar bij dance komt er veel meer bezoekers dan bij een ehm gitaar optreden.. daardoor lijkt het dat er veel ellende bij dance is.. terwijl je het totaal plaatje bekijkt best mee valt.. ๐Ÿ˜€

  Maar strak plan van de gemeente! Nu hopen dat de dranken bij de ijsselhallen betaalbaar zijn, want de organisatie vraagt belachelijk veel geld voor een drankje..


  Maak melding

 21. coke en paddestoelen nooit geprobeerd, hoef ik dus ook niet af te zweren ๐Ÿ˜‰

  Alcohol heb ik ook maar max de volgende dag last van. ๐Ÿ™‚


  Maak melding

 22. tja, waarom niet, volgende dag toch geen last van?

  ik zit nu aan de krokodil, al een tijdje de trend uit Rusland aan het volgen dus zie er lekker uit. :o;)


  Maak melding

Reageer