Bouw laatste fase Muziekwijk van start

Zwolle – In opdracht van Woningstichting SWZ is Hegeman Bouw gestart met de bouw van de laatste fase in de Muziekwijk. Vandaag worden de heiwerkzaamheden in het eerste gedeelte afgerond. Hier komen 12 eengezinswoningen en 18 appartementen onder de huurtoeslaggrens. Met de bouw van 46 koopwoningen (24 tuinwoningen en 22 verandawoningen) wordt half maart gestart. De verwachte oplevering van zowel de huur- als de koopwoningen is in het najaar van 2013.

start_bouw_laatste_fase_muziekwijk.jpg

SWZ is overtuigd van de Muziekwijk en van de woningen die zij hier bouwt. Het veel gehanteerde voorverkooppercentage van 70% is daarom ook losgelaten. SWZ bouwt ondanks de crisis op de woningmarkt door en start, naast de bouw van de huurwoningen, ook met de bouw van de koopwoningen. Woningen zijn te koop vanaf € 186.000 v.o.n. Inmiddels zijn 16 woningen verkocht. De afgelopen week zijn weer twee woningen verkocht en ook is er een duidelijke toename van het aantal optanten. De verkoop van de vorige fases was al zeer succesvol en het streven is dat bij oplevering alle woningen zijn verkocht. Mochten toch niet alle woningen zijn verkocht, dan worden deze in de vrije sector verhuurd. Muziekwijk

Tot 2014 realiseert Woningstichting SWZ in de Muziekwijk ruim 300 nieuwe woningen. Daarvan zijn 50% huurwoningen onder de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen en 50% koopwoningen. Het gaat om verschillende woningtypes: appartementen en eengezinswoningen. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen krijgt een plek aan de Klooienberglaan. De woningen uit de eerste en tweede fase zijn reeds opgeleverd. De Muziekwijk is een geliefde wijk waar veel aandacht is voor groen en duurzaamheid. Meer informatie is te vinden op http://www.muziekwijkzwolle.nl/ .

appartementen.jpg

koopwoningen.jpg

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer