Agent gewond bij onderzoek hennepkwekerij

Zwolle – In Zwolle is op dinsdag 19 februari een Zwolse politieman gewond geraakt toen hij tijdens een onderzoek naar een hennepkwekerij van een ladder viel. Het slachtoffer is met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis. In het pand ernaast werd inderdaad een hennepkwekerij met zo’n 500 platen aangetroffen.

De politie was dinsdagochtend bezig met een onderzoek naar hennepkwekerijen in Zwolle en stelde op een bedrijfsterrein aan de Eiffelstraat een onderzoek in. Het vermoeden was, dat er op de eerste verdieping van een pand een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. Een politieman klom hiervoor op een ladder om via het raam te kijken of er hennepactiviteiten plaatsvonden. Onduidelijk is wat er vervolgens gebeurde, maar hij is van een hoogte van 2.5 à 3 meter gevallen en heeft daarbij rugletsel opgelopen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en voorlopig opgenomen voor verder onderzoek. In het aangrenzende pand werd een hennepkwekerij aangetroffen en deze is ontmanteld. Er stonden zo’n 500 planten. Er was niemand aanwezig en het onderzoek naar degene die de kwekerij exploiteerde, wordt voortgezet.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het zijn ook geen kerels meer bij de politie maar broekjes.Ze zijn alleen maar goed in bonnetjes schrijven en rondjes rijden met de dienstauto maar als het erop aan komt gaat het mis.Ze moeten eens net zo te werk gaan als de Amerikaanse cops die pakken de boel wel hard aan


  Maak melding

 2. Tijd om de arbo erop te zetten. Schilders moeten gezekerd worden bij werken boven de 2,5 meter. Agenten ook maar doen dus 😛

  Maar serieus: zoiets blijft denk ik lastig want het moet wel werkbaar blijven. Knullig als je dan een boefje ziet ontsnappen terwijl je je moet loskoppelen van je zekering e.d.

  Beterschap voor de agent.


  Maak melding

 3. @BSMA,
  Het klopt niet wat je beweert.Ik ben daar postbode en net op het moment dat de politie daar ook aanwezig was,was ik daar aan het post bezorgen.Het zijn niet twee in elkaar overlopende panden,maar verschillende adressen met ieder een eigen ingang.Alle adressen zijn daar op alfabet genummert.


  Maak melding

Reageer