Landstede Volleybal steunt Animo voor ALS

Zwolle – Komende zondag speelt Landstede Volleybal thuis in het Landstede Sportcentrum de eerste wedstrijd in de play-offs tegen FirmX Orion. De Doetinchemmers hebben als bekerwinnaar laten zien een geduchte tegenstander te zijn. Naast deze spannende wedstrijd zal er aandacht zijn voor de actie “Animo voor ALS” van volleybalvereniging Animo’68.

In april 2011 kwam Animo’68 in aanraking met de ziekte ALS toen bij een nauw betrokken persoon ALS werd vastgesteld. De vereniging maakt van dichtbij mee welke gevolgen deze slopende ziekte heeft. Geïnspireerd door dit gevecht wil Animo de strijd aangaan om geld in te zamelen voor onderzoek, zodat anderen in de toekomst hopelijk wel een kans hebben tegen ALS. Hiervoor zijn ondertussen al vele acties gestart, waaronder een veiling.

Oud-speler Joost Kooistra ondersteunt de actie en heeft Landstede Volleybal gevraagd ook mee te doen. “Wij voelen ons erg verbonden met onze omgeving en dit soort initiatieven ondersteunen we dan ook graag. Door het aan een play-off wedstrijd te koppelen, krijgt de actie extra aandacht. Daarnaast stellen we een clinic en een wedstrijdtenue beschikbaar voor de veiling,” aldus Edwin van den Broeke namens het bestuur.

Voor de actie is een speciale website ingericht (www.animovoorals.nl). Hier is ook de veiling te vinden. De play-off wedstrijd tegen FirmX Orion start zondag om 16.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Artikel delen:

Reageer