Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Zwolle – De politie heeft woensdagavond 20 februari op de Hasselterweg in Zwolle het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Zwartsluis. De man reed 50 km/u te hard.

politienieuws_logo.jpg 

Agenten zagen hoe de man met hoge snelheid over de Hasselterweg reed. Op deze weg zijn wegwerkzaamheden waardoor de maximum snelheid 50 km/u is. De man negeerde dit en reed er met een snelheid van 100 km/u voorbij. De politie heeft de man een stopteken gegeven waarna zijn rijbewijs in verband met de hoge snelheidsoverschrijding is ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Goede zaak!!
  Ik rijd hier dagelijks en als ik me dan redelijk aan de snelheid houd (± 60km op teller) is het net of ik stil sta!
  Ze rijden daar als gekken.
  Ik hoop dat er vandaag of morgen gerichte controles komen op snelheidsduivels!>:(>:(>:(  Maak melding

 2. Je mag er normaal 70, dat wegwerkzaamhedengedeelte is er nog maar een paar dagen (en alleen tussen de fietsbrug en de ingang naar Westenholte).  Maak melding

 3. Bericht door Rick, op 21 februari 2013 om 18:18

  En hoe hard mag je daar normaal dan @jantje? 60 of 80?

  70 km/h is de maximum snelheid op de Hasselterweg!:o

  Als ik 60 km/h op mijn teller rijd, rijd ik ongeveer 55 echte km/h 😉


  Maak melding

 4. Hier was het wachten wel op…
  De wegwerkzaamheden-borden stonden er een week voordat men er werkelijk aan het werk was…
  Niet dat ik te hard rijden daar goedkeur, maar ik zie alles wel meer in perspectief.
  Trouwens: het is daar twee rijstroken breed, dus van mij mag iemand daar ook wel te langzaam rijden hoor! 😉


  Maak melding

 5. Inderdaad heel irritant, bordjes met 50km of 30km neerzetten terwijl er geen klap gebeurd qua wegwerkzaamheden. Je ziet dat ook vaak in het weekend. Ze zijn vaak te beroerd om die borden een halve slag te draaien.


  Maak melding

 6. Ja daar heeft oom agent alle tijd voor om mensen te controleren op snel rijden.Maar waar er criminele activiteiten plaatsvinden of overtredingen van fietser in het winkelcentrumZwolle zuid Danzig je ze niet.De heren zitten liever met het koude weer in hun politie auto snelheidscontrolesuit te voeren .Dat leverd meer op en kost weinig moeite


  Maak melding

 7. Wat flauw zeg om de wegwerkzaamheden hierbij te betrekken. Dat je met 100 en boete krijgt daar heb ik geen problemen mee. Die 50 bij de wegwerkzaamheden is zwaar overdreven. Trouwens als die gasten eens doorwerken moeten ze toch in 2 dagen klaar zijn??!!


  Maak melding

 8. @Yoz
  Ik kan me best vinden in je opmerking dat het flauw is om wegwerkzaamheden erbij te betrekken. Ook zonder wegwerkzaamheden had hij 30 km/h te hard gereden. Toch wil ik het ook van een andere kant benaderen.

  In 30-km-zones wordt meer dan eens te hard gereden. Snelheden van 50 km/h zijn niet vreemd en zelfs 60 km/h is niet zeldzaam. Wil de politie daar controleren? Nee. Waarom niet? Omdat de gemeente even wat borden met ‘zone 30′ neerplempt maar niets doet om de snelheid daadwerkelijk omlaag te brengen in de vorm van chicanes en/of drempels etc. Let wel: daar kunnen automobilisten dus ongehinderd te hard rijden. Gemeente treft geen maatregelen, politie wil daarom niet controleren.

  Nu de situatie uit het stuk hierboven. Wegwerkzaamheden moeten gaan plaats vinden. Al dagen daarvoor worden de borden neergezet en een snelheidsbeperking ingesteld. Waarom? Werkzaamheden zijn er nog niet. Als wegbeheerder maak je je behoorlijk ongeloofwaardig (vergelijk het met de zone-30-borden). Het vreemde is wel dat politie hier wel wil/gaat controleren maar in zone-30 niet.

  Ik vraag me af wat die bestuurder had gedaan als er WEL daadwerkelijk werkzaamheden waren geweest. Had hij dan ook 100 gereden? Of had hij dan 80 of 70 of misschien wel 50 gereden?

  Ook al vind ik een bekeuring terecht en mogelijk (afhankelijk van z’n gedrag in andere situaties) de inname van z’n rijbewijs ook maar in dit geval vind ik het toch wel twijfelachtig wat betreft die inbeslagname. De regels zijn dudielijk. Bord 50 is bord 50. 100 km/h is dus 50 teveel en dus inbeslagname.

  Maar in 30-zones geldt net zo goed 30 maar wordt gewoon 50 toegestaan. Ik vind het meten met 2 maten, of eigenlijk niet eens. Als er geen werk aan de weg is en er ook geen fysieke beperkingen zijn (versmalling van de rijstroken of mogelijk afzetten van rijstroken, afgeschraapt asfalt, etc), dan is zo’n bord 50 volledig ongeloofwaardig. Buiten dat: er is géén gevaarzetting als je wel 70 zou rijden. Dit in tegenstelling tot situaties in 30-zones waar WEL gevaar ontstaat door te hard rijden maar waar ze dus NIET controleren.

  Fikse boete (voor 30 te hard) vind ik terecht maar inbeslagname van rijbewijs toch wat te zuur in dit geval. (misschien dus wel terecht als het een eikel zou betreffen die ook wel bij werk aan de weg bruut te hard rijdt)


  Maak melding

 9. Wegwerkzaamheden kan m.i. twee dingen betekenen:
  – Er zijn mensen rond de weg aan het werk, waardoor er rustiger gereden moet worden
  – De omstandigheden van de weg laten momenteel niet toe om harder te rijden dan aangegeven.

  Nu is het laatste het geval, want het wegdek is op het bewuste stuk al een paar dagen geleden afgefreesd. Dat zal de reden zijn waarom er permanent 50-borden staan.

  In de eerste situatie zie je nog wel eens dat de borden ’s avonds van de weg af worden gedraaid.


  Maak melding

Reageer