Roelof Luinge leidt VV Berkum – ONS Sneek

Zwolle – Berkum heeft op zaterdag 23 februari op eigen terrein wat recht te zetten tegen ONS Sneek, de koploper van de Hoofdklasse C. Na het pijnlijke en ontnuchterende verlies met 5-1 bij Staphorst van vorige week zijn de Zwollenaren er op gebrand eerherstel af te dwingen in dit belangrijke duel tussen de nummers één en drie.

“We hebben vorige week slecht gespeeld, dus we móeten nu een goede wedstrijd neerzetten. We hebben wat recht te zetten en dat weet de spelersgroep ook heel goed, dus ik ben ervan overtuigd dat ze er zaterdag echt zullen stáán,” laat Berkum-coach Roeland ten Berge weten. “We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat we vóór de pot tegen Staphorst in vier wedstrijden veel goals hebben gemaakt en er toen niet één tegen kregen. Als je nu, na zo’n nederlaag, de kans krijgt om tegen de koploper te spelen is dat alleen maar mooi.” ONS draait al jaren mee in de bovenste regionen van de Hoofdklasse C en lijkt dit seizoen opnieuw één van de favorieten voor promotie naar de Topklasse. De ploeg van trainer Jan Vlap verloor in deze competitie nog maar twee keer, maar opmerkelijk genoeg was één van die verliespartijen tegen laagvlieger HZVV waar de Snekers begin deze maand met 3-1 onderuit gingen. Vorige week speelde ONS op eigen terrein met 0-0 gelijk in de topper tegen SVZW, op dat moment de derde van de ranglijst. Pijnlijker dan het inleveren van twee punten in die wedstrijd was voor de Friezen dat topscorer en spelbepaler Sandor van der Heide, dit seizoen al goed voor 12 doelpunten, al na een kwartiertje naar de kant moest met een hamstringblessure. Of hij tegen Berkum mee kan doen is dus de vraag en bovendien kan ONS waarschijnlijk niet beschikken over spits Curtey Gonzales, die tegen SVZW tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. “Maar op dat soort dingen moeten wij ons niet blindstaren. ONS heeft voldoende kwaliteit en ervaring in de selectie om ook zonder die spelers een goed team op de been te brengen,” relativeert Berkum-trainer Ten Berge. Afgelopen september speelde Berkum in Sneek, in de eerste wedstrijd van dit seizoen, met 2-2 gelijk tegen ONS, waarbij er de nodige curieuze zaken voorvielen. ONS kwam twee keer voor, ondanks het feit dat ex-prof Mark de Vries al na een minuut of 10 met twee opeenvolgende gele kaarten van het veld werd gestuurd, maar moest in de voorlaatste minuut toch de gelijkmaker toestaan. Dat die viel door een eigen doelpunt maakte het extra zuur voor de Friezen, dus er zullen ook bij ONS revanchegevoelens leven met het oog op de wedstrijd in Zwolle. “ONS kan ons bovendien op zes punten achterstand zetten, maar bij winst komen wij gelijk met hen. Ik denk dat de verschillen zaterdag klein zullen zijn en dat het een spannende wedstrijd gaat worden,” verwacht Ten Berge. 

De wedstrijd Berkum-ONS Sneek op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.30 uur en het duel zal worden geleid door de bekende scheidsrechter Roelof Luinge.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Jammer dat luinge tegenwoordig zijn wedstrijdjes op dat niveau fluit. Scheidsrechters als hem missen wij in Nederland tegenwoordig op topniveau. Het is een van de weinige arbiters die een wedstrijd kan aanvoelen.


  Maak melding

 2. Vergeet Dick Jol niet! Ook een topper qua aanvoelen van een wedstrijd.

  Ontopic: berkum moet weer terug naar de basis. meer spelers uit eigen jeugd, anders wordt dit Be Quick 2 of WHC 2, waar het verval ook al is ingezet.


  Maak melding

 3. Ze zullen wel moeten want knaken hebben ze niet meer bij de Rood Zwarten,alleen een kont met schuld bij de gemeente.Ik ben het wel met je eens dat al die vreemde namen(baarden) niet des Berkums is


  Maak melding

Reageer