SportGala Wijthmen – Herfte 2013

Zwolle – Het sportdorp Wijthmen, thuis van onder andere meervoudig voormalig Nederlands kampioen wielrennen Freddy Eilander, Europees kampioen triathlon René Poppe en amazone Femke Beljon organiseert alweer voor de 6e keer sinds het begin van het millennium het .

Was er bij de laatste editie nog een prijsuitreiking door schaatslegende Reinier Paping , deze keer zal de Sporter van het Jaar 2011, topscorer Jorna Beijer acte de présence geven. De verkiezingen dit jaar zijn er voor de Sporter van het Jaar (m/v), Sportploeg, Vrijwilliger en het Zonnetje van het Jaar. FC Twente, SC Heerenveen, de Ajax Foundation , tweevoudig Europees dames softbalkampioen Tex Town Tigers, marathonlegende Marti ten Kate en niemand minder dan Marco van Basten zijn (onder andere) de donateurs van diverse sportmemorabilia die zaterdag 2 maart verloot worden tijdens het SportGala Wijthmen- Herfte. Het SportGala probeert dit jaar voor het eerst een goed doel te steunen. De organisatie wil een gedeelte van de opbrengsten van de avond, onder meer door de verloting van allerlei sportartikelen, doneren aan Stichting Het Hoefijzer ( http://www.thoefijzer.nl/).

Zaterdagavond 2 maart in het voor en door de buurtbewoners gerealiseerde Kulturhus in Wijthmen kan men zich kan vergapen aan de , misschien wat onwennig, in gala gestoken gasten. De muzikale omlijsting wordt geheel verzorgd door Men in Music, de avond wordt gepresenteerd door Harrie van Zwieten. Deze avond is vooral mogelijk gemaakt door de vele sponsoren, vrijwilligers en supporters die het dorp en buurtschap een warm hart toedragen.

Informatie en kaartverkoop : www.wijthmen.nl (of check de Facebook pagina)

Artikel delen:

Reageer